GeriBeslenme Önerileri Sofranızda İtalyan Lezzetleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sofranızda İtalyan Lezzetleri

"Zeytinyağı ve sarımsakla hazırlanan soslar, nefis makarnalar, muhteşem salatalar... Damak tadımıza tanıdık ve zengin lezzetler sunan İtalyan mutfağından çok özel tarfileri sofralarınıza konuk ediyoruz..."

Parpadelle Makarna
(4 kişilik)

Parpadelle hamuru için: 500 gr un, 500 gr irmik, 8 adet yumurta, 4 adet yumurta sarısı, 20 gr tereyağı, 10 ml zeytinyağı.
Sos için: 15 gr zeytinyağı, 20 gr tereyağı, 2 diş doğranmış sarmısak, 200 gr porcini mantar, 300 mi krema, 100 gr domates, 2 demet roka yaprağı, 1 demet doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber.

Bir masa üzerinde parpadelle hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin. Üzerini kapatıp bir saat boyunca buzdolabında bekletin. Daha sonra bu hamuru 2 mm kalınlıkta açın ve eni ve boyu 2 cm, olacak şekilde kareler halinde kesin. Sarımsakları tereyağı ve zeytinyağı ile pişirin. Bu karışıma porcini mantarları, domatesi ve kremayı ekledikten sonra, tuz ve karabiberi de ilave edin. Diğer tarafta parpadelle'yi 4 dakika boyunca tuzlu suda haşlayın. Süzdükten sonra tabağa alıp hazırladığınız sosu üzerine dokun. Roka yapraklarıyla süsleyebileceğiniz bu makarna sadece kokusuyla bile sizi baştan çıkartacak.

Izgara Levrek
(4 kişilik)

600 gr ağırlığında 4 adet temizlenmiş levrek, 1 adet kırmızı biber, 1 adet yeşil biber, 1 adet kabak, 1 adet patlıcan, 1/2 küçük boy lahana, 2 erik domates, 100 mi zeytinyağı, 1 gr safran, 100 mi tavuk suyu, 50 mi krema, 50 gr tereyağı, tuz ve karabiber.

Sebzeleri temizleyip dilimler halinde doğradıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağını da ekleyerek ızgarada pişirin. Levreği tuz ve karabiber ile marine ettikten sonra ızgarada pişirin. Balığın derisini yüzün ve sebzeleri hazırlayana kadar dinlenmeye bırakın. Küçük bir tavada safranı yağla kızarttıktan sonra tavuk suyu, krema ve tereyağını ekleyip beş dakika kısık ateşte pişirin. Sebzeleri tabağın ortasına koyup üzerine balığı yerleştirin. Safran sosunu da ekledikten sonra balığınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Limoncello Likörlü Limon Sorbe
(6-8 kişilik)

6 adet sıkılmış limon, 1 lt su, 700 gr şeker, 4 adet misket limon (lime) kabuğu dilimleri, 4 adet limonun dilimlenmiş kabukları, 1 adet yumurta beyazı, 50 gr şeker, limoncello likörü.

700 gr şekeri su ve limon kabuklarıyla karıştirarak şurup haline getirin. Bu karışıma çırpılmış ıyumurta beyazı, 50 gr şeker ve limon suyunu da ilave edip derin dondurucuya koyun. Hazırladığınız sorbeyi bardaklara servis ettikten sonra arzu ettiğimiz miktarda limoncello'yu ekleyin. Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak bu limonlu sorbeyi misket limon kabukları ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Limoncello Likörü
(6-8 kişilik)

500 ml % 90 saf alkol, 5 adet limon, 1 kg şeker, 2 lt su.

Limonları soyun ve kabukların beyaz bölümünü ayırın. Limon kabuklarını iki gün boyunca alkolde bekletin. Bir kapta su ve şekeri karıştırın. Karışımın içine beklettiğiniz limon kabuklarından birkaç dilim atın ve kaynatin. Hazırladığınız bu şurubu bir kenarda soğumaya bırakın. Daha sonra alkol ilave edip iyice karıştırdıktan sonra süzün. Limoncello'nuz artık hazır! Şişelere boşaltıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Servis etmeden önce bardakları soğutmayı unutmayın. İtalyanların yemekten önce içtikleri bu hoş içeceği siz de evinizde hazırlayıp dostlarınıza ikram edebilirsiniz.

• Tüm malzemeleri Macro veya 3 M Migros marketlerden temin edebilirsiniz.

False