GeriBeslenme Önerileri Sizin Tarifleriniz!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sizin Tarifleriniz!

"İşte sizden gelen tarifler. Seçil Gürdenli Kılıç, Meltem Bozkurt, Reyhan Yeşiler ve Hamide Çevik'in yolladıkları tarifleri bu sayfalarda bulacaksınız."

Çikolatalı Sufle
Seçil Gürdenli Kılıç'ın Tarifi

Malzemeler
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı kakao
125 gr margarin
2 su bardağı süt
1 paket kare bitter çikolata
1 paket vanilya
4 yumurta
1 paket krema
Pudra sekeri
Bir tutam tuz

Yapılışı
Sufle kapları yağlanır ve bir tutam şekerle kaplanır, bir tencereye seker, un, kakao ve vanilya konulur, süt ilave edilerek orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra margarin ve çikolata ilave edilir. Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Sarılar karışıma ilave edilir. Yumurta akları bir tutam tuz ile beraber kar haline getirilir ve karışıma ilave edilir. Karışım yağlanmış ve şekerlenmiş sufle kaplarına konulur ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir. Krema ve pudra şekeri ile sıcak olarak servis edilir.

Un Kurabiyesi
Meltem Bozkurt'un Tarifi

Malzemeler
6 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket margarin
2.5 su bardağı un

Yapılışı
2 kaşık pudra şekeri ile oda sıcaklığında margarin yoğrulur. Daha sonra un ilave edilir. 15 dakika önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Geri kalan 4 kaşık pudra şekeri üzerine serpilir. Afiyet olsun!

Yalancı Su Böreği
Reyhan Yeşiler'in Tarifi

Malzemeler
5 yufka
5 yumurta
1 bardak su
1 bardak sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
250 gr. beyaz peynir

Yapılışı
Yumurta, su ve sıvı yağı iyice karıstırın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları parça parça bu karışıma batırıp, gelişi güzel tepsiye yerleştirin. Arada peynirli harçdan da ekleyin (tahminen 3kere). Önceden 180-200 derceye ısıtılmıs fırında uzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servıs yapın.
Kastamonu Mutfağından Patates Paçası
Hamide Çevik'in Tarifi

Malzeme
1/2 Kg.patates
1 yumurta
200 gr.yoğurt
1 kaşık salça
50 gr.kadar sıvı yağ
4 diş sarmısak
Tuz, karabiber, nane
1 yemek kasığı nişasta
100 gr. kıyma

Yapılışı
İlk önce patatesler haşlanır ve sonra iyice ezilir. Bir kasede diğer malzemeler çırpılır. Sarmısak da dövülerek karışıma eklenir. Daha sonra bir tencereye yağ konulur. Kıyma ve salça kavrulur. Üzerine patates ve diğer çırpılmış malzemeler dökülüp karıştırmak suretiyle pişirilir. Bir tepsinin altı yağlanır. Üzerine pişmiş karışım dökülür kaşar rendelenip fırına verilir. Üzeri kızarana dek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

False