GeriKadın Sağlığı Kalp için ceviz ve balık yiyin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalp için ceviz ve balık yiyin

"Kalp-damar hastalığı riskini azaltmak için balık, ceviz ve sebzeyle birlikte hayvansal ürünlerin dengeli alınması gerektiği belirtildi."

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mete Alpaslan, dengeli beslenmede ceviz, balık ve hayvansal ürünlerin önemli olduğunu söyledi. Haftada 2-3 kez balık, zeytinyağı, bol ceviz ve incir tüketilmesi gerektiğini anlatan Doç. Dr. Alpaslan, "Beslenmemizde yağ asitleri `Omega 6' ve `Omega 3'ün dengeli alınması gerekir. İnsanlar yeterince balık, sebze, ceviz yemiyor. Bunun yerine Omega 6 açısından zengin karbonhidratlı besinleri tüketiyor. Omega 6'nın fazla alınması, tansiyon, damar ve kalp hastalıklarına neden oluyor" dedi. Doç.Dr. Alpaslan, her iki yağın dengeli alınmasının yararlarını da şöyle sıraladı:"Yağlanmayı geciktirir, cildi güzelleştirir. Saça parlaklık sağlar. Kırışıklıkları azaltır. Anne hamilelikte ve emzirme sırasından yeterli miktarda Omega 3 alırsa, bebeğin beyni, görsel yetenekleri gelişir. Öğrenme süreci daha hızlı olur. Yine haftada en az 3 kez balık yediğimiz zaman akıl ve zihin sağlığı daha iyi olur. izofreni, depresyon gibi hastalıklar daha az görülür."

False