GeriBeslenme Önerileri İftar Sofralarınıza Özel Zengin Pide Çeşitleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İftar Sofralarınıza Özel Zengin Pide Çeşitleri

"Yediden yetmişe herkesin sevdiği pideyi evde de hazırlayabilirsiniz. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan pidenin spesiyal, vejetaryen ve kuşbaşılı çeşitlerine bayılacaksınız..."

Pide Hamuru
6 kişilik

Malzemesi:
1 kg un, 6 su bardağı su, 50 gr yaş hamur mayası, 1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Mayayı 1 bardak ılık suda eritip 10 dakika bekletin. Unu hamur tahtasına döküp ortasını havuz şeklinde açın. Eritilmiş maya, tuz ve kalan suyu azar azar ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin.

Kuşbaşılı Pide
1 kişilik

Malzemesi:
210 gr pide hamuru, 150 gr dana kuşbaşı, 3 domates, 2 çarliston biber, 1 çorba kaşığı margarin, Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Margarin tavada eritip eti ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberleri yıkayıp ince ince dilimleyin. Domates ve biberleri ete ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Hamuru un serpilmiş zeminde açıp uzun pide şekline getirin, iç malzemeyi üzerine yayıp kenarlarını içe doğru kıvırarak kayık biçimi verin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ola-rak servis yapın.

Spesiyal Pide

Malzemesi:
210 gr pide hamuru, 100 gr dana kuşbaşı, 100 gr dana kıyma, 100 gr dana kavurma, 1 domates, 1 sivri biber, 100 gr beyaz peynir, 2-3 dal maydanoz, 6-7 dilim sucuk, 1 çorba kaşığı margarin, Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Margarini tavada eritip kuşbaşı eti kavurun. Domates ve sivri biberi küçük küçük doğrayıp ete ekleyin. Biraz daha kavurup karışımı tavadan kevgirle alın, bir kasede bekletin. Aynı yağa kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Beyaz peyniri ufalayın. Maydanozu kıyıp peynirle karıştırın. Hamuru un serpilmiş zeminde pide şeklinde açın. Sırasıyla etli karışım, maydanozlu peynir, kavrulmuş kıyma, sucuk dilimleri ve kavurmayı yerleştirin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak kayık şekli verin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Vejetaryen Pide
1 kişilik

Malzemesi:
210 gr kepekli unla hazırlanmış pide hamuru, 100 gr mantar, 2 kabak, 2 soğan
4-5 dal maydanoz, 1 çorba kaşığı margarin, Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları soyup kıyın. Mantar ve kabakları temizleyip ince ince dilimleyin. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kabak ve mantarları ilave edip kavurun. Maydanozu kıyıp ekleyin. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın. Hamuru un serpilmiş zeminde pide şeklinde açın. İç malzemeyi üzerine yayıp kenarlarını içe doğru kıvırın ve kayık şekli verin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

False