GeriKadın Sağlığı Hastalıkların Sebebi Yanlış Nefes Alışverişi Olabilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hastalıkların Sebebi Yanlış Nefes Alışverişi Olabilir

Hastalıkların Sebebi Yanlış Nefes Alışverişi Olabilir

"Vücudumuzdaki sorunların nedeninin yanlış nefes alışverişi olduğunu biliyor muydunuz? Konuyla ilgili bilgiler veren Nefes Uzmanı Nevşah Karamehmet, "Aynı nefes ve aynı düşünce alışkanlıklarına sahip insanlar aynı hastalıklara yakalanıyorlar. Mesela; idrar yolu problemleri yaşayan kişilerin çoğu bu bölgeye neredeyse hiç nefes almıyorlar" dedi."

Nefes, bedenimizin hangi bölgesine gitmiyorsa o bölgede bulunan organlarımız tam çalışmıyor. İdrar yolu problemleri yaşayan kişilerin çoğu bu bölgeye neredeyse hiç nefes almıyor. Nefes gitmeyen bölgede biriken enerji sadece öfke değil, kin, nefret ve suçluluk duygusu olarak da kendini gösteriyor. İdrar yolu enfeksiyonu yaşayan kişilerin istisnasız hepsi zihninde sevgilileri ve eşleriyle ilgili yakınmaları, bol şikayeti, içerlemeyi, eleştiriyi, olumsuz duygu ve düşünceleri barındırıyor.

İDRAR TUTAMAMA KIZGINLIK BELİRTİSİ

İdrar tutamama, karşı cinse yöneltilen birikmiş kızgınlığın, içerleme ve yakınmanın son seviyesi. Negatif düşünce ve duygular dayanılmaz hal aldığında bu problem oluşuyor. Bedenimizdeki toksin, idrar, yani negatif enerji (öfke) öyle bir boyuta geliyor ki artık bedenimiz bunu kaldıramıyor, kontrolümüz dışı, atmaya çalışıyor.

Hastalıkların Sebebi Yanlış Nefes Alışverişi Olabilir

Nefes alışkanlıklarına bakıldığında idrarını tutamayan kişilerin bu bölgeye nefes alamadığını, bu bölgedeki kontrolü, aynen hayatlarının kontrolü gibi kaybettikleri görülüyor. Bunun sebebi, kişinin, yaşadığı olaylarda hiçbir etkilerinin olmadığına inanmaları. Yaşananlardan kendinmizi, kendi düşünce ve nefes alışkanlıklarınızı sorumlu tuttuğunuzda yaşamınızın kontrolünü ele geçirebilirsiniz. “Ben ne yaptım, ne düşündüm de bunlar oldu?” sorularını sormalısınız. Ancak o zaman kendinizle çalışabilir, düşünce ve nefes alışkanlıklarınızı değiştirerek yaşamınızın tamamını değiştirebilirsiniz

Hastalıkların Sebebi Yanlış Nefes Alışverişi Olabilir

ENDİŞE, SİSTİTE SEBEP OLUYOR

“Bırakmak güvenli değil”, “Elimde olanı bırakırsam ve daha iyisi gelmezse...” gibi endişe ve korkuların, sistit rahatsızlığı ile bağlantısı bulunuyor. Sistit problemine yakalandığınız dönemlere dikkat edin, mutlaka yaşam sizi bir yönden başka bir yöne, ileriye, yeniye götürüyordur.

False