GeriKadın Sağlığı Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi

Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi

"Sağlıklı beslenme ya da kilo verme amacındaki kişiler bazen zayıflamak uğrana oldukça hatalı bir beslenme tarzına sürükleniyor. İşte bilimsel bir dayanağı veya doğruluk payı olmayan, diyetlerde en sık yapılan hatalar."

1) Yağlardan Uzak Durmak Gerekir

Doğru bilinen yanlışlardan birisi, diyetteki kişilerin yağı hayatlarından tamamen çıkarması gerektiğidir. Oldukça yanlış bir yaklaşım olduğu uzun yıllar önce kanıtlanmış olmasına rağmen hala sürdürülen bu şehir efsanesine kulak asmamalısınız. Doğal içerikli sağlıklı yağlar içerdikleri aminoasit ve vitaminler açısından mutlaka tüketilmelidir. Sızma zeytinyağı, tereyağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı yağları diyetteyken de ölçüsüne dikkat edecek biçimde kullanmalısınız.Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi

2) Light Ürünler Tüketilmelidir

Kesinlikle hayır! Paketli gıdalar koruyucu maddeler içerir ve üzerinde "light" yazması hiçbir gıdayı daha masum hale getirmez. Diyet bisküvi, çikolata, dondurma gibi ürünler belki daha az yağ ve şeker içerse de, içerisine lezzet açığını kapatmak için fazlasıyla yapay aroma, tatlandırıcı gibi ürünler eklenerek elde edilir. Bu da sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi
3) Standart Diyet Listeleri Yeterlidir

Bir başkası için hazırlanmış, televizyon veya internet üzerinde görmüş olduğunuz diyet listeleri size uygun olmayabilir. Kan değerlerinize gıda intoleransınıza göre size özel bir diyet listesi oluşturmalısınız. Aksi taktirde kilo vermek isterken kilo alabilirsiniz.

Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi


4) Kepek Ekmek Tüketmek Diyete Uygundur

Ekmek tüketimine düşkün bir toplum olsak da bu alışkanlığımızı yavaş yavaş bırakmamız gerekecek gibi görünüyor. Çünkü maalesef ekmek tüketmek glüteni sindiremeyen vücutlarımızda bağırsak hastalıklarına ve insülin direncine neden oluyor. Kilo verilmesini engelliyor.

Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi

5) "Yağ Yakan Gıdalar" Tüketilmelidir

Basitçe söylemek gerekirse "yağ yakan" hiçbir gıda yoktur. Dönem dönem popüler olan pul biberli yoğurt, greyfurt, maydanoz suyu gibi gıdaların hiçbirisinin yağ yakma özelliği yoktur. Yağ yakabilmeniz için az karbonhidrat tüketmeli ve fiziksel olarak aktif olmalısınız.

Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi

6) Şok Diyet Listeleri İşe Yarar

Haftada 5 kilo verdirdiğini iddia eden şok diyetlerin neredeyse tamamı safsatadır. Çok kısa sürede aşırı miktarda kilo verilme vaadi sunan tüm diyetlerden uzak durmalı, sağlıklı bir beslenme biçimi edinerek kilo vermeyi hedeflemelisiniz.

Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi

7) Tek Tip Beslenme Kilo Verdirir

Zaman zaman televizyon veya gazetelerde çıkan muz diyeti, lahana çorbası diyeti gibi diyetler 1 hafta gibi bir süre sürekli aynı besinleri istediğiniz kadar tüketseniz dahi kilo vereceğinizi iddia eder. Bu tarz tek tip beslenme, vücuda gerekli olan aminoasit, vitamin, mineral çeşitliliğini sağlayamadığından oldukça tehlikelidir.

False