GeriBeslenme Önerileri Davlumbaz temizliği ve bakımı nasıl yapılmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Davlumbaz temizliği ve bakımı nasıl yapılmalı?

Davlumbaz temizliği ve bakımı nasıl yapılmalı?

"Yemek kokularından kurtulmanın çaresi davlumbazlar... Fırının üstüne yerleştireceğiniz iyi bir davlumbaz ile mutfağınızda hava dolaşımını maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz."

Mutfağınızda temiz hava yaratın...

* Davlumbazların yüzeyleri çizilmeye karşı hassastır. Bu yüzden tüm yüzeyleri yumuşak süngerli bir bez ve deterjanlı sıcak bir suyla silin ve daha sonra yumuşak bir bezle kurulayın. Temizlerken soda, asit, klorid veya çözücü içeren temizlik maddelerini, aşındırma özelliği olan toz ve sıvı deterjanları kesinlikle kullanmayın.
* Eğer davlumbazınız çelik veya alüminyum yüzeyli ise, özel bakım maddeleri ile temizleyin. Bu maddeleri yumuşak bir bezin üzerine çok az koyarak uygulayın. Davlumbaz filtreleri mutfak buharındaki yağ, toz gibi maddeleri tutar ve davlumbazın kirlenmesini önler. Yağların filtreye yapışmasını önlemek için filtreyi her 3-4 haftada bir temizleyin.
* Filtreyi el ya da makinede yıkayabilirsiniz. Elde, hafif deterjanlı sıcak suda bulaşık fırçası ile yıkayın. Makinede yıkarken, yağ filtrelerini alt sepete dikey olarak yerleştirin ve 65 derece sıcaklıktaki bir programda hafif bir deterjan ilave ederek yıkayın.
* Havalandırma sisteminde yağ filtresine ek olarak bir de koku filtresi mevcuttur. Bu filtreyi de 6 ayda bir değiştirmeniz gerekir. Davlumbazların kumanda üniteleri uzun süre temizlenmediği zaman renk değiştirebilir. Bunun için sık sık temizlemelisiniz. Elektronik bölüme su kaçmaması için kumanda elemanlarını nemli bir bez ile silin. Çelik temizleme maddesi kullanmayın.

Kaynak: Evim Dergisi

 

False