GeriCinsellik Cinsellik Sırasında Ağrı Hissediyorsanız Dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cinsellik Sırasında Ağrı Hissediyorsanız Dikkat!

Cinsellik Sırasında Ağrı Hissediyorsanız Dikkat!

"Cinsellik sırasında ağrı kadınların büyük bir bölümünün ortak sorunu. Önemli olansa bu ağrının kaynağını bularak cinsellikten daha fazla zevk alınmasını sağlamak. Aksi takdirde cinsel hayat sizin için bir işkenceye dönüşebilir."

 Cinsellikte ağrı sorununun farklı nedenleri olabilir. Kendinize sormanız gereken ilk soru şu: 'Cinsel ilişki kurmaya istekli miyim?' Eğer ilişkiyi yaşamaya gönüllü değilseniz, psikolojik olarak cinselliği istemiyorsanız, ağrınızın nedeni bu olabilir. Birçok kadın eşi ile ilişkiye girmeyi görev olarak görür ve bu nedenle isteksiz davranır. İsteksizlik sonucunda ise ağrılar oluşabilir.

Cinsellik Sırasında Ağrı Hissediyorsanız Dikkat

Cinsellik sırasında yaşanan olağan durumlar da ağrıya neden olabilir. Uyarılma, orgazm ve boşalma size ağrı olarak geri dönebilir, aslında yaşanan normaldir. Ancak istek, uyarılma, orgazm ve boşalma evrelerinden birinin yaşanmaması da ağrıya neden olabilir.

Cinsellik sırasında ağrının en önemli nedenlerinden biri de vajinal kuruluk. Kuruluk problemi yaşıyorsanız gerçekten ağrılı bir cinsellik yaşayabilirsiniz. Vajinit adı verilen vajina iltihabı yaşamak da ağrıya neden olur. Mantar gibi kronik bir vajinal hastalığınız olup olmadığını kontrol ettirmeli ve tedavi olmalısınız. Eğer akıntı, kaşıntı ve yanma gibi problemleri devamlı olarak yaşıyorsanız bunlar vajinit belirtileridir.
İlk ilişki sırasında yaşanan ağrıların devamlı olması da hastalık belirtisi olabilir. Nedeni ise ilk ilişki sırasında zorlanma, doğum, vajinada yaralanma, ameliyat, prezervatife bağlı tahriş veya enfeksiyon olabilir. Bu durumda mutlaka tedavi olmanız gerekir.

Cinsellik Sırasında Ağrı Hissediyorsanız Dikkat

Cinsel ilişki sırasında yoğun bir ağrı yaşıyorsanız bu durumun mutlaka çözülmesi gerekir. Nedeni rahim hastalıkları olabileceği gibi bağırsak ve idrar torbası hastalıkları da olabilir. Ayrıca kitle ve kistler de derin ağrıya sebep olabilir. Bu nedenle ağrı yaşayan kadınların mutlaka pelvik muayene olması gerekir. Cinsellik sırasında ağrı-sızı duyuyor ve bu durumu devamlı yaşıyorsanız mutlaka kadın doğum uzmanı ile görüşmeniz gerekli. Fiziksel bir hastalığınız olmasa bile psikolojik olarak destek almanız gereken bir durum olabilir.

Cinsellik Sırasında Ağrı Hissediyorsanız Dikkat

 Kaynak: Nasıl Kolay

False