GeriKadın Sağlığı Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır? Kaç Gün Sonra Gebelik Oluşur Ve Belli Olur
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır? Kaç Gün Sonra Gebelik Oluşur Ve Belli Olur

Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır? Kaç Gün Sonra Gebelik Oluşur Ve Belli Olur

"Günümüzde birçok çift için çocuk sahibi olmak oldukça önemlidir. Çünkü çocuk sahibi olan çiftler için hayat daha güzel bir şekilde geçmektedir. Bunun için cinsel ilişkiye girerek hamile kalmak gerekmektedir. Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamile kalınır? Kaç gün sonra gebelik oluşur ve belli olur tüm detayları ile derledik."

Hamile kalmak isteyen kişiler öncelikle cinsel ilişkiye girmektedirler. Girilen cinsel ilişki sonrasında ise merak edilen sorular bulunmaktadır. Bu soruların başında ise gebeliğin ne kadar sürede oluştuğu gelmektedir. Ayrıca gebelik sürecinin aşama aşama ilerlediği bilinmektedir. Gebelik oluşumu belirli bir süre sonrasında ortaya çıkmaktadır.

Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?

Cinsel ilişkiye girdikten sonra 24 ila 72 saat arasında spermlerin yumurta içerisinde canlı kaldığı bilinmektedir. Bundan dolayı cinsel ilişkiden sonra hamile kalma süresi 1 ila 3 gün arasında değişmektedir. Zaten genel olarak 3. gün olduğunda kişinin hamile kalma durumu gerçekleşir.

Bir kadının hamile kalması için partneri ile beraber cinsel açıdan bir sıkıntı olmaması gerekir. Yani her cinsel ilişkiye giren kişinin hamile kalması söz konusu değildir. Erkeğin kadının içerisine boşalması sonucunda spermler yumurta içerisinde hareket ederek gebelik süreci başlar. Spermlerin 1 ila 3 gün boyunca canlı kalması gebelik için zemin hazırlamaktadır. Hem kadın hem de erkek cinsel açıdan sağlık

Kaç Gün Sonra Gebelik Oluşur ve Belli Olur?

Cinsel ilişki sonrasında 1 ila 3 gün arasında oluşan gebelik bir süre sonra belli olur. Bu süre ise yaklaşık olarak 10-14 gün arasında değişmektedir. İlişkinin ardından geçen 14. günde test yapılması uygun olur. Yapılan test sonrasında gebelik oluşup oluşmadığı belli olmaktadır.

Cinsel ilişkiden sonraki 10 gün son derece önemli olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu süreçte ekstra dikkatli olmak gerekir. Daha sonrasında ise test yapılarak kişinin hamile olup olmadığı belli olur. Hamileliği doğrulanan kişi bu süreci en iyi şekilde atlatmak adına daha dikkatli bir hayat sürmeye başlar.

Hamilelik için birçok farklı test yöntemi olduğu bilinmektedir. Özellikle son yıllarda hamilelik testleri yeteri kadar gelmiştir ve sonuçlar genellikle başarılı olmaktadır. Tabi daha kesin çözüm için kan testi yaptırmakta yararlı olmaktadır. Bunun için bir sağlık kuruluşuna giderek hamilelik testi yaptırabilirsiniz. Korunmasız yapılan cinsel ilişki sonrasında yapılması gereken test için en az 10-12 gün beklemek daha doğrudur. Çünkü bu süre sonrasında daha kesin çözümler almak mümkündür.

False