GeriKadın Sağlığı Brokoliyi Suda Haşlayarak Tüketmeyin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Brokoliyi Suda Haşlayarak Tüketmeyin

Brokoliyi Suda Haşlayarak Tüketmeyin
Abone Olgoogle-news

"Brokolinin vücutta kansere karşı koruyucu etkisi başta olmak üzere birçok faydası var. Suyun içinde kaynatarak pişirilen brokolinin özelliklerini yitirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek sizler için anlattı…"

Brokoli, vitamin deposu ve antioksidan olma özelliğinin yanı sıra ‘’glukosinolatlar’’ denen etkili bileşenleri de içeriyor. Bu bileşiklerden özellikle “sülforafan” ve “indol-3-karbinol”ün; kolon, prostat, rektum, mide, meme ve akciğer kanserleri vakalarında etkili olduğunun klinik çalışmalar ile ortaya konuluyor. Diğer faydaları ise antibiyotik özellik, kalp damar sağlığını koruyucu, kalp krizini önleyici, kolesterol düşürücü, tansiyon düşürücü, antioksidan, şeker hastalığı komplikasyonlarını önleyici etkileri bilimsel olarak tespit edildi.Brokoliyi Suda Haşlayarak TüketmeyinBROKOLİ FİLİZİ VE ÖZÜTLERİ KANSERLE SAVAŞIYOR

Brokolinin aynı zamanda yüksek miktarda lif içerdiği için de bağırsaklardaki yararlı bakterileri besler. Biliyoruz ki yararlı bakterilerin sayısının artması vücudumuz için çok kıymetli. Ayrıca brokoli filizi ve brokoli özütleri verilerek yapılan deneysel çalışmalarda da kanser değerlerinde düzelmeler gözlendi.Brokoliyi Suda Haşlayarak TüketmeyinBROKOLİ BUHARDA BİRKAÇ DAKİKA PİŞİRİLMELİ

Brokolinin faydasının görülmesi için doğru pişirmenin çok önemli. Suyun içinde kaynatarak pişirdiğimiz brokoli tüm bu özelliklerini maalesef yitirmiş oluyor. Dolayısıyla bilimsel gözlemlere göre yapılan öneri; buharda birkaç dakikalık pişirme şekli veya çiğ tüketimidir. Çiğ şekilde elde parçalayıp 30 dakika bekledikten sonra zeytinyağı ve limon ile çok başarılı ve güçlü bir detoks hazırlanmış olur.

False