GeriCinsellik Bisiklete Binmek Cinsel Sağlığı Etkiliyor mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bisiklete Binmek Cinsel Sağlığı Etkiliyor mu?

Bisiklete Binmek Cinsel Sağlığı Etkiliyor mu?

"Pedal çevirmek sağlık açısından çok faydalı. Birçok şeye faydalı olan bisikletin zararları da var ne yazık ki. Bunlardan biri de cinsel sorunlara yol açabilmesi. Cinsel Sağlık Enstitüsü'nün bu konuda yaptığı ciddi araştırmalar var. Peki bisiklet ne tür cinsel problemlere yol açıyor? İşte onlardan bazıları..."

BİSİKLETİ UZUN SÜRE KULLANMAK İKTİDARSIZLIĞA NEDEN OLLUYOR?

Cinsel Sağlık Enstitüsü'nün yaptığı araştırmalara göre, bisiklete uzun süre binmek iktidarsızlık denilen cinsel rahatsızlığa sebep oluyor. İktidarsızlık, penisin yeterince sertleşememesi sorunu olarak tanımlanabilir. Aslında birçok hastalıktan dolayı oluşan bu problem, genelde penisteki damarlarda oluşan bozukluklardan kaynaklı ortaya çıkıyor. Bisiklete uzun süre binmek de, penisteki damarlarda bozulmalara neden oluyor. Bu da iktidarsızlık denilen problemi ortaya çıkarabiliyor.

Bisiklete Binmek Cinsel Sağlığı Etkiliyor mu
Yapılan araştırmalara göre, uzun saatler bisiklete binen erkeklerin yüzde altmışında cinsel rahatsızlıklar oluşuyor. Penis damarları, bisikletin sert kısmına denk geldiğinden problemin ortaya çıkması daha yüksek bir ihtimal oluyor. Bisiklet seçimi de burada önemli rol oynuyor haliyle. Daha yumuşak ve rahatsız etmeyen bisikletlerin seçilmesi gerekiyor.

PROBLEMİN İLK BELİRTİSİ CİDDİ AĞRI VE KRAMPLAR!

Uzun süre bisiklete binmek genital bölgeye ciddi baskı yaptığından, ilk belirti ağrı ve kramplar oluyor. Kadınlarda ilişki esnasında oluşabilen ağrılar, ilişkiyi can sıkıcı hale getirebiliyor. Yalnızca ilişki esnasında değil, ilişki öncesinde ve sonrasında da ağrılar oluşabiliyor. Bu da kadınları cinsel ilişkiden uzaklaştırabiliyor. Problem ilerledikçe kadınlarda orgazm olamama gibi sorunlar da oluşabiliyor.
Erkeklerde ise, ağrıyla başlayan problemler, sertleşme sorunları, boşalmanın azalması ve yok olması gibi sorunlarla devam ediyor.

Bisiklete Binmek Cinsel Sağlığı Etkiliyor mu

HANGİ SIKLIKLARDA OLUŞUYOR?

Sürekli aynı pozisyonda kalıp aynı hareketleri tekrarlamak, rahatsızlıkların gerçekleşme sıklığıyla doğru orantılı. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de, çoğu bisiklet sürücüsü zamana dikkat etmediğinde bu sorunla karşılaşıyor. Bisiklet kullanmak çok faydalı bir spor olsa bile, tüm sporlarda olduğu gibi bisiklette de uzun süre kullanım sağlık problemlerine yol açabiliyor. Bu nedenle bisiklete binmeyi ihmal etmemelisiniz. Ancak kullandığınız zaman dilimine dikkat etmelisiniz.

False