GeriGüzellik Reçeteleri Belirgin Yüz Hatlarına Sahip Olmak İçin Ne Yapabiliriz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Belirgin Yüz Hatlarına Sahip Olmak İçin Ne Yapabiliriz?

Belirgin Yüz Hatlarına Sahip Olmak İçin Ne Yapabiliriz?

"Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, belirgin yüz görünümü ve cilt hattına sahip olmak isteyen kadınlar ve erkekler için tercih edebilecek yöntemleri anlattı."

Bazı kişiler ideal yüz ve yanak yapılarına sahip olsalar bile yanak bölgesindeki aşırı yağlanma nedeniyle fazla kilolu görünebilir veya istedikleri karakteristik görünüme sahip olamayabilirler. Bunların yanı sıra, yanaklardaki yağ yastıkları kişileri stres, üzüntü ve yorgunluk gibi problemlerde olduğundan da daha bitkin gösterebilir. Genetik olarak yanakları sarkık duran veya yanakları aşırı dikdörtgen veya yuvarlak olan kişiler yaşlarından daha büyük görünebilir ve yorgun bir ifadeye sahip olabilirler.

Yüz yogası, masaj ve ameliyatsız işlemlerin uzun vadede etkili olmadığı durumlarda, kişilerin istedikleri görünüm yanaklardaki fazla yağlar alınarak hem daha kısa sürede hem de daha uzun süre etkisini koruyacak şekilde sağlanabilmektedir.

Kimler bu işlem için uygundur?

Yanaklarda yağ birikmesi problemi hem erkekler hem de kadınlarda görülebilmektedir. Bu nedenle bu işlem her iki cinsiyette de sıklıkla tercih edilmektedir. Erkeklerin kemik ve yağ yapıları farklı olduğu için erkekler tedavi alırken genellikle kadınlara göre daha az yağ alımı gerçekleştirilir. Hollywood yanağı işlemi için uygun olan kişiler kısaca; yanaklarında çok fazla yağ bulunan, belirgin olmayan yüz hatlarına ve daha kalın yüz hatlarına sahip kişilerdir.

Tedavi sürecinde ve sonrasında sizleri neler bekliyor?

Hollywood yanağı işleminde yanaklardaki fazla yağlar alınarak kişi daha karakteristik bir yüz yapısına sahip olabilir, daha fit durabilir ve genç bir görünüme kavuşabilir. İşlem, kişisel tercihe bağlı olarak lokal veya genel anestezi veya sedasyon altında gerçekleştirilir. Yanağın iç kısmından yaklaşık 1 cm içeriden bir kesiden yanak içine girilir. Mevcut fazla yağın yaklaşık yüzde 40'ı alınır. Açılan kesi üzerine küçük dikişler konularak işlem yapılır. Uygulama yaklaşık 1 saat sürer ve ağrısızdır. İşlem sonrası sonuçlar 3 hafta içinde görülebilir.

İşlemden 2 hafta sonrasına kadar ödem ve şişlik görülebilir. Bu semptomlar normaldir ve cilt soğuk kompreslerle sakinleştirilebilir. İyileşme sürecini daha sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlamak için ilk gün katı yiyecekler tüketilmemesi önerilir. Üçüncü gün ve sonrasında hafif katı gıdalara geçilebilir. Ağız ve diş temizliği ilk hafta ağız içi enfeksiyonları önlemek için dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Bu işlem, yanak bölgesinde ağız içinden ve ağrısız bir teknikle yapılsa da cerrahi bir işlem olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle atılması gereken tüm adımlar bir uzman tarafından değerlendirilmeli ve uygulanmalıdır.

False