Geriİyi Yaşam Ağızlara Layık "Portakallı Hindi Dolması"
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağızlara Layık "Portakallı Hindi Dolması"

Ağızlara Layık "Portakallı Hindi Dolması"

"Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindiyi, bir de bizim tarifimizden portakallı olarak deneyin. Tadına bayılacaksınız!"

Malzemeler:

4 kg'lık bir hindi (temizlenmiş, pişmeye hazır), 7 çorba kaşığı tereyağı, 1 diş dövülmüş sarımsak, ince rendelenmiş 1 portakalın kabuğu, 1 kahve kaşığı pul kırmızı biber.


Harcı:

2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 orta boy soğan, 500 gr. kıyılmış sosis, 125 gr. haşlanmış pirinç, 3 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 1+yarım tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 2 çırpılmış yumurta, 3 çorba kaşığı kuş üzümü yada kuru üzüm (20 dakika portakal suyunda bırakılarak süzülmüş)

Yapılı

Ağızlara Layık Portakallı Hindi Dolması

şı:

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 °C) getirip ısıtınız. Harcı hazırlamak için, orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğanları katıp ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız. Sosisleri ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, sosislerin pembeliği gidene kadar pişirip tencerenin içindekileri büyük bir kaseye boşaltınız. Geri kalan harç malzemesini de kaseye katıp iyice karıştırınız. Harcı hindinin karnına doldurup iplikle dikiniz. Küçük bir kasede 7 çorba kaşığı yağ, sarımsak, portakal kabuğu rendesi ve pul kırmızı biberi iyice karıştırıp düz bir bıçakla hindinin her yanına sürünüz.


Hindiyi fırın tepsisine yerleştirip fırına sürerek 10 dakika kızartınız. Fırının sıcaklığını azaltıp (170°C), 3 saat daha pişiriniz. Hindinin buduna bıçak batırıldığında akan su renksizse hindi pişmiş demektir. Tepsiyi fırından alıp karnındaki iplikleri çıkararak atınız. Hindiyi ve suyunu ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz.

False