GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken Kıl Ve Tüy Alınır Mı? Regl Döneminde Kıl Ve Tüy Almak Zararlı Mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken Kıl Ve Tüy Alınır Mı? Regl Döneminde Kıl Ve Tüy Almak Zararlı Mı

Adetliyken Kıl Ve Tüy Alınır Mı? Regl Döneminde Kıl Ve Tüy Almak Zararlı Mı

"Adet döneminde birçok davranışın yapılmaması gerektiği konusunda söylentiler yer almaktadır. Adetliyken kıl ve tüy alınması da en fazla tartışılan konular arasında bulunmaktadır. Adetliyken kıl ve tüy alınır mı? Regl döneminde kıl ve tüy almak zararlı mı? Adet döneminde kıl ve tüy almanın zararı var mıdır detayları ile derledik."

Adet döneminde kıl ve tüy alınması genel olarak tercih edilmemektedir. Özellikle vücudun hassas olması ve acıyı daha yoğun bir şekilde hissetmesine bağlı olarak adet döneminde kıl ve tüy alınmaması tavsiye edilmektedir.

Adetliyken Kıl ve Tüy Alınır mı?

Adet döneminde kıl ve tüy alınması genel olarak tercih edilmemektedir. Dini açıdan bakıldığı zaman hayız döneminde kıl ve tüylerin alınmaması gerekmektedir. Regl dönemi bittikten sonra gusül alındıktan sonra kıl ve tüy alınması gerekmektedir. Aynı zamanda regl döneminde kıl ve tüylerin alınması, normal bir zamanda alınmasına oranla daha fazla acılı olacaktır. Bunun dışında adet döneminde kıl ve tüy alınmasının sağlık açısından bir zararının olmadığı da söylenebilir.

Regl Döneminde Kıl ve Tüy Almak Zararlı mı?

Regl döneminde kıl ve tüy almanın bir zararı bulunmamaktadır. Sağlık açısından da bilinen bir tehlikesinin olmadığını söylemek mümkündür. Regl döneminde salgılanan hormanlara bağlı olarak ağda yapıldığı zaman hissedilen acı daha yüksek olacaktır. Bunun dışında regl döneminde yapılan ağdanın herhangi bir zararı olmadığını söylemek de mümkündür.

Regl döneminde cildin hassas olmasına bağlı olarak ağda yapılması durumunda ciltte tahriş meydana gelme de söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda adet dönemi içerinde yapılan ağdanın uzun süreli olmaması ve kılların tekrar kısa bir zaman içerisinde çıkması da söz konusu olmaktadır. Ağda yapmak için en uygun zaman ise adet dönemi sona erdikten sonra üçüncü gündür.

False