GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken Bacak Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir? Adetliyken Bacak Ağrısına İyi Gelen Şeyler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken Bacak Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir? Adetliyken Bacak Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Adetliyken Bacak Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir? Adetliyken Bacak Ağrısına İyi Gelen Şeyler

"Regl döneminde meydana gelen ağrılar tamamen doğal bir süreç altında gerçekleşir. Zaman içerisinde ise ağrılar şiddetine bağlı olarak farklı süreler içerisinde azalır. Peki, adetliyken bacak ağrısı neden olur, nasıl geçer ve ne iyi gelir? Adetliyken bacak ağrısına iyi gelen şeyleri sizler için derledik."

Kadınlarda her ay düzenli şekilde adet kanaması ile beraber regl dönemi yaşanır. Bu dönemde meydana gelen kasılmalar ile birlikte şiddetli ağrılara yol açabilir. Özellikle karın bölgesinde kasılmalar ile beraber ağrılar ortaya çıkar. Aynı zamanda bunların bacak ağrısına sebep olup olmayacağı merak edilen konular içerisinde yer almaktadır.

Adetliyken Bacak Ağrısı Neden Olur?

Rahim bölgesindeki kanamanın atılabilmesi için bölgede bazı kasılmalar meydana gelir. Bu kasılmalar ile beraber oksijen ve kan bölgeye çok fazla ulaşmaz. Sonuç olarak ise karın bölgesinde ağrılar yaşanır. Aynı zamanda bu ağrıların bacak bölgesine ulaşıp ulaşmadığını merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Özellikle kramp tarzında meydana gelen bu ağrılar bel ve kasık bölgesinde çok fazla yaşanabilir. Aynı zamanda bazı durumlarda bacakları vurabilen şiddetli ağrılar olduğunu söylemek mümkün. Can sıkıcı ve çoğu zaman şiddetli olarak meydana gelen bu arada bacak bölgesi ile birlikte karın ve kasık kısmında yaşanır.

Adetliyken Bacak Ağrısı Nasıl Geçer?

Karın ve kasık bölgesi ile beraber aynı zamanda adet dönemi bacak üzerinde de ağrılar meydana getirebilir. Bu aralar kişinin biyolojik yapısına bağlı olarak insandan insana değişkenlik gösterebilir. Ancak adetliyken bacak ağrısı zaman içerisinde doğal bir süreç altında geçer. Yani aylık olarak normal şekilde seyreden regl döneminde bacak ağrısı yavaş yavaş azalır. Ancak bu ağrı azalmaz ve şiddetli hale gelirse uzman bir doktora görünmek en önemli unsurlar içerisinde gelir. Aynı zamanda ele alınacak bazı doğal yöntemler sayesinde, bu dönemdeki bacak ağrısını önemli oranda geçirmek mümkün.

Adetliyken Bacak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bacak ağrısını dindirmek için özellikle evde uygulanabilecek bazı basit yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde sadece bacak değil aynı zamanda karın ve kasık bölgesindeki ağrıları da azaltmak uygun olur. Düzenli olarak gün içerisinde yapılacak uygulamalar sayesinde, bacak bölgesindeki ağrıları azaltmak mümkün.

- Bacak bölgesine sıcak uygulama
- Sıcak banyo
- Karın bölgesine sıcak havlu
- Düzenli yapılan spor ve egzersiz
- Yürüyüş, spor ve bisiklet
- Sıcak içecek türleri
- İlgili bölgeye fazla bastırmadan yapılacak olan hafif masajlar

Bu şekilde görüldüğü gibi yukarıda verilen farklı yöntemler ışığı altında, bacak bölgesinde yaşanabilecek ağrıları gidermek mümkün. Özellikle en azından önemli oranda ağrı şiddetini azaltma şansı elde edilebilir. Böylece bacak ile beraber karın ve kasık bölgesindeki adet dönemi ağrılarına önemli oranda azaltma şansı yakalanır.

Adetliyken Bacak Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Adet döneminde bacak ağrısı pek çok kişide yaşanan doğal durumlar içerisinde gelir. Bu durum kasık ve karın bölgesi ile beraber yavaş yavaş bacak bölgesine gelmesi ile oluşur. Yani kan akışı ve oksijenin bölgeye ulaşması ile beraber kasılmalar yaşanır. Ortaya çıkan bu kasılmalar neticesinde ağrı yavaş yavaş bacak bölgesine iner. Böyle durumda adetliyken doğal sürecine bırakmak ağrıyı geçirir. Ancak ağrı şiddetini azaltabilmek için bölgeyi sıcak tutmak en önemli husustur. Bu sebepten dolayı sıcak havlu kullanmak ve duş almak ağrıyı önemli oranda azaltır. Bununla beraber yürüyüş ve koşu ile birlikte bazı egzersiz uygulamaları önemli yer taşır. Diğer yandan bisiklet de yine ciddi anlamda ağrıların azalmasına imkan verir.

False