Geri Kadın Sağlığı 14 gün İçinde Şeker Detoksu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

14 gün İçinde Şeker Detoksu

14 gün İçinde Şeker Detoksu

"Şekerin ne kadar faydasız bir şey olduğunu artık herkes anlamış durumda fakat yılların verdiği bir alışkanlık var. İnsanlar şeker tüketimi azaltmak için elinden geleni yapmaya çalışıyor fakat zorlandıkları ortada. Bu yüzden biz size 14 günlük bir detoks planı çıkardık, hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak rahatladığınızı hissedeceksiniz."

Aslında her şey kafa da bitiyor. Kendinize faydaları öğrendiğiniz zaman aslında otomatik olarak bırakmaya çaba göstereceksiniz. Buyurun birkaç faydaları, daha güzel bir cilt, dengeli bir modunuz olur, daha sağlıklı bir uyku, kilo kaybı, daha enerjik, metabolizmanız daha dirençli olur ve tokluk hissinin daha uzun sürmesi.

İlk günün ne kadar zor geçeceğiniz herkes tahmin ediyordur ama ilk günü atlattıktan sonra kendiliğinizden tüketmek istemeyeceksiniz. Başlarda vücudumuzu halsiz bırakmamak için tatlandırıcı kullanmanız gerekecek. Sabahları şeker ihtiyacı daha yüksek oluyor enerji sağlaması için dilerseniz tatlandırıcıyı sabahları tüketebilirsiniz kahveniz ile birlikte. 4üncü günden sonra her şey daha kolay olmaya başlayacak. Vücudunuz alışmış olacak ve siz kendinizi daha dinç hissedeceksiniz. Belli bir süre geçtiği içinde bir elma, karbonhidratlı sebzeler ve alışık olduğunuz günlük besinleri tüketebileceksiniz. Peynir ve meyve seven birisi için asıl mutluluk 5ci gün başlıyor çünkü o gün az da olsa bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ve bir adet elma yiyebilirsiniz.

14 gün İçinde Şeker Detoksu

2inci haftasında ise dilerseniz çilek ve kiraz gibi meyveler tüketebilirsiniz. Şeker denildiği zaman aklınıza sadece küp ve ya toz şeker gelmemeli. Meyvelerde, ekmeklerde, enerji içecekleri, hazır çorabalar da bu kategorinin içerisine giriyor. Pirinç ve makarnayı hiç saymıyorum bile. 2 hafta gerçekten dayandıktan sonra enerjinizin ne kadar değiştiğini anlayabilirsiniz. Bu zor günlerinizden sonra vicdanınız size zaten ,şekerli bir besine eliniz gittiği zaman, ‘ hayır ‘ diyecek.

14 gün İçinde Şeker Detoksu

Şekere karşı bu kadar büyük bir savaş verdiğiniz için işinizi biraz kolaylaştırmak için birkaç önerilerimiz var.

• Baktınız ki şeker ihtiyacı duyuyorsunuz, hemen bir meyve sarılın.
  Meyve de bulunan şeker normal karbonhidrattan alınan kadar zararlı değildir. Akşamları bakıyorsunuz ki bir istek doğdu içinizde hemen mutfağa gidip kendinize küçük bir tabak hazırlayın.

• Bol bol hareket edin. Hareket halinde olduğunuz zaman düşünecek çok vaktiniz olmuyor ve canınız çektiği besinleri unutuyorsunuz. Verdiğiniz kalorileri ve verirken harcanan çabayı gördüğünüz zaman emin olun eliniz gitmiyor.

14 gün İçinde Şeker Detoksu

• Aklınıza geldikçe su için. Su içtiğiniz zaman, karnınızın açlığı gidiyor ayrıca vücudunuzdaki fazla ödemlerden kurtulmuş oluyorsunuz. Günde en az 2,5 litre su içmeye gayret gösterin.

Yemek yemeyi unutmayın! Hayatınızdan şekeri çıkardığınız için yemeği de çıkardığınız anlama gelmiyor. Daha sağlıklı ve şekersiz besinleri tercih etmeye bakın. Şeker içermeyen bir sürü yemekler var size zarar vermeyen aksine daha dinç tutan.

• Son olarak ta yapmanız gereken şey ise eviniz deki bütün zararlı şeylerden arınmak. Gözünüzün önünde olmadığı zaman zaten tüketmiyorsunuz. Fakat evde bulunduğu zaman kolaya kaçmak istiyor insan ve hızlı olsun diye bazen kendine makarna haşlıyor. Karnından ses geldiği zaman da belki bir parça çikolata atmak istiyor ağzına ama sunu unutuyoruz ki o tüketimler damlaya damlaya göl oluyor.

14 gün İçinde Şeker Detoksu

False