GeriMutfak Tüyoları Yılbaşı hindisi yaparken bu önerilere dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yılbaşı hindisi yaparken bu önerilere dikkat!

Yılbaşı hindisi yaparken bu önerilere dikkat!

Görünüşüyle ağızları sulandıracak çıtır mı çıtır yılbaşı hindisi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte misafirlerinizin sofradan mutlu ayrılmasını sağlayacak o öneriler...

Yılbaşının en önemli geleneklerinden biri olan yılbaşı hindisi yeni yıl akşamlarına lezzet katıyor. Geleneksel lezzeti ve çıtır görünüşü ile ağızları sulandıran hindi, yapımı biraz zahmetli olsa da sonucuna değen bir lezzet vadediyor. Yılbaşı hindisi yaparken öncelikle hindinin büyüklüğüne karar vermek gerekiyor. Bu da yeni yıl akşamı kaç kişiyi yemeğe davet edeceğinizi belirlemekle başlıyor. Yeterli boyutlarda bir hindi seçmek herkesin sofradan mutlu bir şekilde ayrılması demek.

Yılbaşının en önemli geleneklerinden hindi yapımındaki püf noktalara dikkat!

1. Yeni yıl gecesi konuk başına 400 ile 600 gram hindi eti düşecek şekilde hindi boyutunu hesaplayabilirsiniz. Büyük bir ziyafet verecekseniz bir büyük hindi yerine daha kolay pişirmek için iki adet hindi de alabilirsiniz. Hindileri iki parçaya bölerek artan kısımları daha kolay bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz.

Yılbaşı hindisi yaparken bu önerilere dikkat

2. Hindi pişirmek için pişirme poşeti, spatula ve hindiyi koymak için fırın tepsisi gibi malzemeleri önceden hazırlayarak hindi yapımını daha kolay hale getirebilirsiniz.

3. Hindi etinin gevrek bir hale gelmesi ve kolay kızarması için salamura işleminden geçmesi gerekir. Hindinin içi temizlenir ve derisindeki tüylerden arındırılır. Güzelce yıkanır ve salamura aşamasına hazır hale getirilir.

4. Hindi etini daha yumuşak ve sulu hale getirmek içi yapılan salamura işleminde 4 yemek kaşığı salamura tuzu, 1.5 tatlı kaşığı esmer şeker ve 2 tatlı kaşığı biberiye, kekik veya adaçayı otlarından istediğinizi bir kapta karıştırarak hindinin üzerine uygulayın ve hindiyi açık bir şekilde en az 24 saat buzdolabında bekletin.

Yılbaşı hindisi yaparken bu önerilere dikkat

5. Ertesi gün hindiyi yıkayarak bir gün boyunca buzdolabında bekletip daha sonra oda sıcaklığında biraz bekletin ve pişirmeye hazır hale getirin. Üzerine tereyağı uygulayarak hindiyi fırına verin.

6. Hindinin butlarını ve kanatlarını sıkı bir şekilde bağlayarak pişerken dağılmasını önleyebilirsiniz.

7. Hindiyi en az 1 saat önce fırına koymalısınız. İlk 30 dakika en az 220 derece sıcaklıkta daha sonraki 30 dakika ise 160 dereceye düşürebilirsiniz. Hindinin pişerken saldığı suyu fırını açıp hindinin üzerine sürebilirsiniz.

Yılbaşı hindisi yaparken bu önerilere dikkat

8. Hindi piştikten sonra üzerini folyo ile kaplayın ve yarım saat dinlenmesini bekledikten sonra servis tabaklarına dağıtın. Mutlu yıllar!

False