GeriMutfak Tüyoları MasterChef pilaki nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte barbunya pilaki tarifi ve adım adım yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef pilaki nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte barbunya pilaki tarifi ve adım adım yapımı

MasterChef pilaki nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte barbunya pilaki tarifi ve adım adım yapımı

Barbunya pilaki, keyifle tüketilen nefis mezelerden biri. Havuç, patates ve soğanla lezzetini artıran bu barbunya pilaki doyurucu olmasının yanı sıra oldukça da hafif. Üstelik yapımı da çok kolay. Peki barbunya pilaki nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi ve adım adım yapımı...

Barbunya pilakiyi pişirirken tüm zeytinyağlılar gibi içine bir adet küp şekeri eklemek, yemeğinizin lezzetini ve kıvamını artıracaktır.

Barbunyanız piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar kapağını açmamak da dikkat etmeniz gereken bir püf noktasıdır. Oda sıcaklığına gelen barbunyayı servis etmeden önce de birkaç saat buzdolabında bekletmelisiniz. Böylece daha da lezzetli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun...

MasterChef pilaki nasıl yapılır, malzemeleri neler İşte barbunya pilaki tarifi ve adım adım yapımı

BARBUNYA PİLAKİ TARİFİ

MALZEMELER

500 gram ayıklanmış barbunya
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet küp şeker
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

BARBUNYA PİLAKİ NASIL YAPILIR?

Suda beklettiğiniz barbunyaları yıkayın ve bir tencereye alın.

Üzerini geçene kadar su koyup haşlayın.

Hafifçe yumuşamış olan barbunyaların suyu süzün ve kenara alın.

Küp küp doğranmış soğan ve havuçları da zeytinyağında kavurmaya başlayın.

Ardından ince ince doğranmış sarımsağı, küp küp doğranmış patatesi ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Son olarak haşlanmış barbunyalarınızı ekleyip şekerini ve tuzunu ilave edin.

Üzerini geçecek kadar sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Yemeğiniz suyunu çekip barbunyalar yumuşayınca ocaktan alın.

Kapağını açmadan oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Soğuyan barbunyayı buzdolabına kaldırıp birkaç saat iyice soğumasını bekleyin.

Servis ederken üzerini ince doğranmış maydanozla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

False