barbunya pilaki haberleri sayfasında barbunya pilaki hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 101 barbunya pilaki haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Barbunya yazın tazesiyle kışın da kurusuyla sofralarımızı süsleyen en nefis bakliyatlardan. Aynı zamanda meze olarak da tüketilebilen barbunya pilakinin yapılışı ise çok kolay. İçine havuç ve patates de ekleyerek lezzetine lezzet katabileceğiniz zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, sizi içeriğimize alalım. İşte püf noktaları eşliğinde barbunya pilaki tarifi…
#BarbunyaBarbunya pilaki, keyifle tüketilen nefis mezelerden biri. Havuç, patates ve soğanla lezzetini artıran bu barbunya pilaki doyurucu olmasının yanı sıra oldukça da hafif. Üstelik yapımı da çok kolay. Peki barbunya pilaki nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi ve adım adım yapımı...
#Barbunya Pilaki TarifiTaze barbunyanın tam zamanı... Baklagil ailesinin bence en albenili ve en lezzetli üyesi... Pembe-kırmızı alacalı kabuklarının içinde parmak izi gibi birbirine benzemeyen o tombul taneleri ister pilaki yapın, isterseniz zeytinyağlı pişirin.
#Zeytinyağlı Fasulyeİyi bir dönerci, çorbacı veya hamburgerci nerede karşımıza çıkar hiç belli olmaz. Asıl mesele bunların iyisini nerede yiyebileceğimizi nokta atışı bilmek, hele bir de rehberimiz Michelin yıldızlı şefler olursa kelimenin tam anlamıyla ‘tadından yenmez’... Şefler Cenk Debensason, Emre Şen ve Maksut Aşkar... Herkes onların hazırladığı yemeklerin tadına bakabilmek için günler öncesinden rezervasyon yaparken bu kez biz onlara “Nerede yiyorsunuz” diye sorduk: Favori restoranlarını, pizzacılarını, esnaf lokantalarını anlattılar.
#Melis YılmazYeni gelen her ayla birlikte sofralarımıza misafir ettiğimiz sebzeler ve meyveler değişir. Yaza çok az kalmışken tezgahlarda yerini almaya başlayan mayıs meyve ve sebzelerine sofralarınızda yer açabilir, onları taze taze yemekle yetinmeyip LEZİZZ tariflerde de değerlendirebilirsiniz. İşte mayıs ayında tüketebileceğiniz meyve ve sebzeler...
#MayısBu hafta size iki balık restoranından bahsedeceğim. Biri İstanbul’da yeni, diğeri eski ama doğru bir dönüşüm geçirmiş. Bir balık restoranından beklenen tazelik, sadelik ve özen bu mekânlarda mevcut. Her ikisi de denizin kokusunu hissettiren ve balığın hakkını veren restoranlar.
#Ebru ErkeAntalya'da girdikleri marketten alkol, peynir, sucuk ve barbunya pilaki alarak alarak ayrılan şahıslardan birisi görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine işletmeye gelerek aldıkları ürünlerin parasını ödedi. İşletme sahibi Hülya Duran, “Bir tanesi geldi özür diledi ve ödemeyi yaptı. Burada bir yanlışı düzelttik. Bu güzel bir şey. Çok pişman ve mahcuplardı” dedi.
#AntalyaAntalya'da girdikleri marketten alkol, peynir, sucuk ve barbunya pilaki alarak alarak ayrılan şahıslardan birisi görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine işletmeye gelerek aldıkları ürünlerin parasını ödedi. İşletme sahibi Hülya Duran, “Bir tanesi geldi özür diledi ve ödemeyi yaptı. Burada bir yanlışı düzelttik. Bu güzel bir şey. Çok pişman ve mahcuplardı” dedi.
#AntalyaAnadolu’nun en saf ürünlerini son derece dozunda duru ve rafine dokunuşlarla şekillendiriyor. Savaş Zafer, yaşadığı toprağın kültürüne sahip çıkan ve malzemesinin kıymetini bilen, özetle yeni nesle dair umutlarımızı canlandıran şeflerden. Bundan sonra adını çok daha fazla duyacağımıza eminim.
#Savaş ZaferHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikGeçtiğimiz hafta sonu batıdan doğuya uzanan gastronomik bir tur yapma fırsatım oldu. Önce Ege’nin hatta Türkiye’nin yeme-içme kültüründe her geçen gün çıtasını yükselten kasabası Urla’daydım. Ardından da Güney Doğu Anadolu’nun mutfağıyla, yemekleriyle haklı bir üne sahip kenti Gaziantep’e gittim.
#Müge AkgünBalık avı yasağı Marmara, Karadeniz ve Ege için 1 Eylül’de sonlandı. Akdeniz’deyse 15 Eylül’de bitecek. Bereketli denizlerimizin sahip olduğu çeşitlilik sofralarımıza da yansıyacak elbette. Balık türlerini korumanın önemine değinen yemek kültürü yazarı Ayfer Yavi “Bu ay istavrit, sardalya, barbunya, tekir, çipura, lüfer yağlanır, lezzetlenir. Palamut irileşir ve bollaşır” diyor. Beslenme uzmanı yazarımızBerrin Yiğit’e göreyse balık, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsuru...
#BalıkGünümüzün kronik sağlık sorunlardan birisi olan kabızlık, genellikle vücudun ihtiyacından daha az su ve sıvı tüketimi nedeniyle meydana geliyor. Kabızlık sorunun tamamen sona ermesi için sindirim sistemini düzenli ve sağlıklı hale getirmek oldukça önemli. Diyetisyen ve Dengeli Yaşam Uzmanı Melda Demiröz, kabıkzlıkta sıklıkla kullanılan sinemaki çayı hakkında bilgi verdi, sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlayacak önemli bilgiler paylaştı.
#Sinameki Çayı











