Laz böreği tarifi ve malzemeleri: Evde hazır yufkadan laz böreği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? - Mutfak Tüyoları
GeriMutfak Tüyoları Laz böreği tarifi ve malzemeleri: Evde hazır yufkadan laz böreği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Laz böreği tarifi ve malzemeleri: Evde hazır yufkadan laz böreği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Laz böreği tarifi ve malzemeleri: Evde hazır yufkadan laz böreği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Karadeniz'in meşhur tatlısı Laz böreği evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Hazır yufkadan Laz böreği hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz yufkasını kendiniz de açabilirsiniz. Aynı zamanda kuru veya şerbetli seçenekleriyle Laz böreği tarifini sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Peki Laz böreği nasıl yapılır? İşte Laz böreği tarifi ve malzemeleri...

Karadeniz mutfağının en sevilen tatlısı Laz böreği tarifi evde de hazır yufkadan pratik bir şekilde hazırlanabilir. Muhallebisiyle yumuşacık, aynı zamanda şerbetiyle çıtır çıtır bit tatlı olan Laz böreği tarifi nasıl yapılır merak edenlere, işte hazır yufkadan Laz böreği tarifi ve malzemeleri...

LAZ BÖREĞİ MALZEMELERİ

14 adet baklava yufkası

150 gram tereyağı

4 adet yumurta sarısı

7 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

4 çorba kaşığı nişasta

4 çorba kaşığı pirinç unu

1,5 bardak toz şeker

1 su bardağı su

LAZ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Muhallebiyi hazırlamak için, sütü tencereye koyun. Üzerine şeker ilave edin ve erimesi için kaynayana kadar ara ara karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurta sarıları, nişasta ve pirinç ununu karıştırın. Karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritin. Diğer tarafta şerbeti için toz şeker ve su bir tencereye koyun ve ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca da 4 dakika kadar kaynatarak ocaktan alın.

14 adet yufkanın yarısını tepsiye her katı eritilmiş tereyağı ile yağlayarak dizin. Yufkaların yarısı yağlanınca ilk sıcaklığı çıkan muhallebiyi yufkaların üzerine dökün. Kalan yufkaları da diğer yarısı gibi her katını yağlayarak dizin. En üstüne de kalan eritilmiş tereyağını dökün ve kareler halinde kesin.

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca ve iyice soğumuş şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün.

 

False