GeriMutfak Tüyoları Evde baklava şerbeti nasıl yapılır? Baklava şerbeti sıcak mı yoksa soğuk mu dökülür? İşte baklava şerbetinin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde baklava şerbeti nasıl yapılır? Baklava şerbeti sıcak mı yoksa soğuk mu dökülür? İşte baklava şerbetinin püf noktaları

Evde baklava şerbeti nasıl yapılır? Baklava şerbeti sıcak mı yoksa soğuk mu dökülür? İşte baklava şerbetinin püf noktaları

Baklavalar, bayram günlerinin aranan lezzetlerinden. İncecin hamuru, çıtır çıtır lezzeti ve cevizli veya fıstıklı iç harcıyla tadına doyum olmuyor. Baklava evde de yapılabiliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktalarından biri de şerbeti... Fazla şekerli veya sulu kalmamalı. Tam kıvamında bir şerbet olmalı. Ayrıca ısısına da dikkat edilmeli. Peki evde baklava şerbeti nasıl dökülür? Baklava şerbeti sıcak mı yoksa soğuk mu olmalı? İşte baklava şerbetinin püf noktaları...

Ramazan Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde hazırlıklar da hızlandı. Bu nedenle baklava tarifi ve püf noktaları da araştırılıyor. Baklava yapımında en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de şerbeti. Kıvamında ve uygun ısıda olmayan şerbet, baklavanızın tadını etkileyebilir. Peki evde baklava şerbeti nasıl dökülür? Baklava şerbeti sıcak mı yoksa soğuk mu olmalı? İşte baklava şerbetinin püf noktaları...

Baklava şerbeti sıcak mı yoksa soğuk mu dökülür?

Söz konusu baklava olunca şerbetine de dikakt edilmesi gerekiyor. Çünkü baklava gibi yufkalı tatlılarda tatlı sıcakken şerbetin oda sıcaklığında soğumuş olması gerekir. Aksi takdirde kıvamında ve ılık olmayan bir şerbet baklavanın yavan veya fazla hamur olmasına neden olabilir.

Baklava şerbetinin kıvamı nasıl olmalı?

Baklava yapımında diğer bir önemli noktada şerbetin kıvamı. Baklava şerbeti çok akışkan ya da çok koyu olmamalı. Çok akışkan olursa tatlı, şerbeti hemen çekerek hamurlaşmasına neden olabilir. Çok koyu olan şerbeti ise tatlı içine çekmeyebilir. Bunun için kaynamaya başlayan şerbetin altını kısıp bir süre de böyle pişirerek koyulaşması sağlanmalı.

Şerbetin olduğu nasıl anlaşılır?

Kaşığa biraz baklava şerbeti alınır ve yavaşça dökülür. Şerbet kesik değil, aralıksız akıyorsa kıvamında olmuş demektedir.

Şerbetin şekerlenmesini önlemek için buna dikkat

Şeker ve suyu tencereye aldıktan sonra şeker eriyene kadar tencereyi karıştırılmalı. Aksi takdirde şerbet kısa sürede şekerlenebilir. Şerbetin şekerlenmesinin bir diğer sebebi de limon suyunu eklerken yapılan zamanlama hatasıdır. Limon suyunu şerbete ocağı kapatmadan bir süre önce ilave edilmeli. Limonu eklenir eklenmez tencere ocaktan alınırsa şerbet tekrar şekerlenir.

 

False