Kkka haberleri sayfasında Kkka hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 941 Kkka haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz sıcakları bastırınca her gün yeni bir kene haberi duyuyoruz. Sosyal medyada viral olan videolar, kene vakalarında belirgin bir artış olduğunu söyleyenler, ‘kene tehlikesi’ ‘kene istilası’ başlıklı haberler, yeni keşfedilen kene türü, kene kaynaklı yaşanan ölümler vatandaşları tedirgin ediyor. Peki bu yıl kene vakalarında gerçekten bir artış yaşandı mı? Tedirgin olmamızı gerektirecek bir durum var mı? Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Turan ile konuştuk.
#KeneKayseri'de 16 yıl önce Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için evden çıkan ve 556 gün sonra cesetleri Yozgat'ta bulunan Ahmet Tuna Tekin (8) ile Dilruba Tekin (6) kardeşlerin ablaları 3 çocuk annesi İlknur Ekinci (39), kene ısırması sonucu hayatını kaybetti.
#KKKAKırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü taşıyan keneler, ölümcül vâkâlara yol açmaya devam ediyor. Yaz aylarının kâbusu olan kenelere bağlı KKKA vaka sayıları artarken, uzmanlar kenenin ısırdığı yerin hayati önem taşıdığını ,en riskli bölgeleri ve korunma yöntemlerini anlattı.
#Kene Kaynaklı HastalıkTokat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü hayatını kaybetti. Yaşanan üzücü olayın ardından KKKA hastalığı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedir, nasıl bulaşır? Sağlık Bakanlığı KKKA belirtileri ve korunma yöntemleri
#Kırmızı Kongo Kanamalı AteşiTokat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü hayatını kaybetti. Metehan Tütüncü Sivas'ta defnedilirken cenazeye katılanların maske takmaları dikkat çekti.
#KENEKırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalığı keneler tarafından yayılan en yaygın hastalıklar ancak ‘babesiosis'i çoğumuz hiç duymadık. Babesiosis, lymedan sonra kene kaynaklı bulaşan en yaygın hastalık. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) 2023 raporuna göre, Kuzey Amerika’da özellikle Mayıs ve Ekim ayları arasında kene tarafından yayılan sıtmaya benzer bir hastalık olan babesiosis vakaları artıyor. Peki bizde durum ne? Ölümcül vakalar yaşanıyor mu? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr İftihar Köksal ile konuştuk.
#Keneİspanya'da, yüzde 40'lara varan ölüm oranına sahip 'Ebola benzeri' virüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsüne karşı bir aşı bulunmuyor ve maalesef ölümlere neden olabiliyor. Peki ülkemizde son yıllarda KKKA vakalarında artış yaşandı mı? Kene ısırığına bağlı ölümcül göz kanaması nasıl yaşanıyor? Bu virüse karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Süda Tekin ve Prof. Dr. İftihar Köksal ile konuştuk.
#KeneDoğu Karadeniz Bölgesinde havaların ısınmasıyla birlikte Gümüşhane'de kene vakaları görülmeye başlarken, yılın ilk Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakası Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
#KeneDünya bir süredir Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş sebebiyle koronavirüs salgınıyla ilgili haberlerden uzaklaşmış durumda. İngiltere’den gelen yeni haber ise gözlerin bir kez daha ölümcül virüslere çevrilmesine neden oldu. Ülkede Ebola’ya benzetilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü kaynaklı bir vaka görüldüğü açıklandı.
#İngilterePandemi nedeniyle geçen yıldan bu yana kırım kongo kanamalı ateşi vakalarında ekstra bir artış yaşanıyor. Bu artışın en önemli nedenlerinden biri kırsal alanlara göç. Şehirlerden kırsal kesime giden ve bölgeyi tanımayan kişiler kan ile beslenen aç kenelerin hedefinde... Peki Covid-19 ile benzer belirtiler gösteren KKKA vakalarını nasıl ayırt edeceğiz
#Kırım KongoTrabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Gayretli Aydın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtilerinin Covid-19'a benzediğini belirtti. Doç. Dr. Aydın, ateşli hastalarda insanların aklına Covid-19 geldiğini ancak kene temasının da sorgulanması gerektiğini söyledi.
#KKKAYaz sıcakları bastırınca her gün yeni bir kene haberi duyuyoruz. Sosyal medyada viral olan videolar, kene vakalarında belirgin bir artış olduğunu söyleyenler, ‘kene tehlikesi’ ‘kene istilası’ başlıklı haberler, yeni keşfedilen kene türü, kene kaynaklı yaşanan ölümler vatandaşları tedirgin ediyor. Peki bu yıl kene vakalarında gerçekten bir artış yaşandı mı? Tedirgin olmamızı gerektirecek bir durum var mı? Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Turan ile konuştuk.
#KeneKayseri'de 16 yıl önce Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için evden çıkan ve 556 gün sonra cesetleri Yozgat'ta bulunan Ahmet Tuna Tekin (8) ile Dilruba Tekin (6) kardeşlerin ablaları 3 çocuk annesi İlknur Ekinci (39), kene ısırması sonucu hayatını kaybetti.
#KKKAKene sayısı ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının artmasıyla birlikte, kenelerle mücadele yöntemleri yeniden gündeme geldi. Bu bağlamda, kekliklerin kenelerle mücadeledeki rolü de sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Kekliklerin kene yiyip yemediği ve kene popülasyonunu kontrol etmede ne kadar etkili olduğu konusunda farklı görüşler bulunuyor. Peki, keklik kene yer mi? İşte, o konuda detaylı bilgiler
#KeklikBaharın bu sene erken gelmesi ve hava sıcaklıklarının aniden artması ile kene kâbusu da başladı. İstanbul’da yüzlerce kişi kene ısırması şikâyeti ile hastanelere başvururken, Sivas’ta kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti. Vakaların Amasya, Tokat, Erzincan, Yozgat ve Kayseri’de de görülmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de kene yoğunluğunun önceki yıllardan fazla olmadığını açıkladı ve alınması gereken tedbirleri sıraladı. İşte kene vakalarına dair 10 maddede doğru bilinen yanlışlar ve yapılması gerekenler...
#KeneKurban Bayramının yaklaşmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kene riski artıyor. Uzmanlar "Haziran ayında Kurban Bayramı’nın olması nedeniyle hayvan teması ve kırsal bölgelere hareketlilik kene ısırması vakalarını arttırıyor" diye uyardılar.
#Kurban BayramıTokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adem Keskin, "Bazı keneler toplu iğnenin başı kadar küçük olabiliyor. Bu nedenle kesinlikle arazi dönüşü vücudumuzu kene açısından dikkatlice kontrol etmemiz gerekiyor." dedi.
#KeneKırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü taşıyan keneler, ölümcül vâkâlara yol açmaya devam ediyor. Yaz aylarının kâbusu olan kenelere bağlı KKKA vaka sayıları artarken, uzmanlar kenenin ısırdığı yerin hayati önem taşıdığını ,en riskli bölgeleri ve korunma yöntemlerini anlattı.
#Kene Kaynaklı HastalıkTokat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü hayatını kaybetti. Yaşanan üzücü olayın ardından KKKA hastalığı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedir, nasıl bulaşır? Sağlık Bakanlığı KKKA belirtileri ve korunma yöntemleri
#Kırmızı Kongo Kanamalı AteşiTokat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü hayatını kaybetti. Metehan Tütüncü Sivas'ta defnedilirken cenazeye katılanların maske takmaları dikkat çekti.
#KENEBahar geldi, doğada geçirilen zaman arttı ancak tehlikeler de artıyor! Kene ve pire gibi bilinen zararlılar dışında, çam tırtılı gibi canlılar da evcil hayvanları hedef alıyor. İstanbul’da yaşayan O.Y., köpeği Tinder’la doğada yaptığı keyifli yürüyüşün ardından büyük bir kâbusla karşılaştı. Çam tırtılının zehirli salgısıyla temas eden köpeği, hızla kötüleşti. Peki, çam tırtılı evcil hayvanlar için gerçekten büyük bir tehdit mi? Çam tırtılı, insanlar için de risk taşıyor mu? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Çam TırtılıHavalar yavaş yavaş ısınıyor, böcekler hareketlenmeye başladı. “Basit bir böcek ısırığı ne olacak ki” diyoruz ama her yıl böcek ısırığı sonucu yüz binlerce kişi hayatını kaybediyor. Oysa yapılacak basit ilkyardım müdahalesi ile onlarca hayatın kurtulması mümkün. Peki siz yaşadığınız bölgedeki riskler hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? İşte bölge bölge risk haritası...
#SağlıkKene tarafından yayılan sıtmaya benzer bir hastalık olan babesiosis çoğu insan tarafından bilinmiyor. Ancak lymedan sonra kene kaynaklı bulaşan en yaygın hastalık. Peki babesiosis nasıl bir hastalık? Ölümcül vakalar yaşanıyor mu? Ülkemizde yaşanan vaka var mı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr İftihar Köksal ile konuştuk.
#Kene