Kestane haberleri sayfasında Kestane hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3513 Kestane haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İzmirli esnaf, özellikle kış aylarında yoğun ilgi gören ürünlerden kestaneye karşı uyardı. Yerli ürüne rakip Çin kestanesinin kalitesiz olduğunu belirten esnaf, "Bu kestaneleri ancak pişirince anlarsınız. Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur. Yerli kestanemiz 25-30 TL arasında satılıyor. Çin kestaneleri ise 15-18 TL’ye satılıyor. Ucuz diye Çin kestanesini satın alanlar genellikle pişman oluyor" dedi.
#KestaneKestane, bol ve besleyici olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesiyle de İtalyan mutfağının en sevilen malzemelerinden biri her zaman... Castagnaccio, basitçe kestane unu, su ve zeytinyağından yapılan, enerji bombası, yassı bir kek. Farklı bölgelerin kendine özgü yorumlarıyla zaman içinde farklı tarifleri de gelişmiş...
#KestaneEsenler'de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı. Vatandaşları uyaran Esenler Belediyesi Zabıta Bölge Amiri Savaş Mazlum, "Çin malı kestanelerin özellikle tespit ederken yaptığımız çalışma, büyük iri taneli olması ve fiyatının uygun olması. Fiyatı uygun ve iri taneli olması şüphelerimizi arttırır." dedi.
#EsenlerEsenler'de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı. Vatandaşları uyaran Esenler Belediyesi Zabıta Bölge Amiri Savaş Mazlum, "Çin malı kestanelerin özellikle tespit ederken yaptığımız çalışma, büyük iri taneli olması ve fiyatının uygun olması. Fiyatı uygun ve iri taneli olması şüphelerimizi arttırır." dedi.
#KestaneGeçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ ile mercek altına aldık.
#KestaneKestane mevsimi kış aylarıyla birlikte sofralarda yerini almaya başladı. Sokakta çıtır çıtır yapılan kestane evde de fırında ya haşlanmış olarak pişirilebiliyor. Ancak kestane kabukları faydaları bilinmeden çöpe atlıyor. Halbuki kestane kabuğu suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Bunlardan biri de saç dökülmesine karşı kullanılan kestane suyu maskesi... Peki, kestane suyu neye iyi gelir? Kestane kabuğu nasıl yapılır?
#KestaneKastamonu’da özellikle orman köylüsünün geçim kaynağı olan kestane sezonunun yaklaşması üzerine ormandan kestane toplamak isteyenlere sınırlama getirildi. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ücret yatırmayan orman köylüsü, ormanlık alandan kestane toplayamayacak.
#KestaneKestaneli brownie ve portakal parçacıklı kestane muhallebisini en az kestane şekeri kadar seviyorum. Haşlanmış kestaneleri yağsız tavada kavurup yeşillikli bir salatanın üzerinde kruton yerine kullanmayı da... Tavuk suyuna pişirdiğim kestane çorbası da bugünlerde sık yaptığım diğer tariflerden.
#BrownieSoğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#KestaneBartın'da kestane toplamak isteyenler, ormanlara akın etti. Köylüler, pazarda satmak için çoğu kişi de yemek için kestane toplarken, yol kenarına park edilen araçlarla uzun kuyruklar oluştu. Köylüler, kestanenin kilosunu pazarda 50- 70 liradan satışa sunuyor.
#BartınBartın'da kestane toplamak isteyenler, ormanlara akın etti. Köylüler, pazarda satmak için çoğu kişi de yemek için kestane toplarken, yol kenarına park edilen araçlarla uzun kuyruklar oluştu. Köylüler, kestanenin kilosunu pazarda 50- 70 liradan satışa sunuyor.
#OrmanKestane, benim çocukluğuma dair hatırladığım en lezzetli yiyeceklerden biri. Bana hep çocukluğumda dışarıda yağan lapa lapa karı ve içeride yanan sobayı hatırlatır. Sobanın üzerinde pişirip ellerimiz yansa da büyük bir neşe içinde kabuklarını soyarak yediğimiz kestane, soğuk havanın etkisini iyice göstermeye başladığı kış aylarında evimizin vazgeçilmezi haline gelirdi. Büyüdükçe köşe başında satılan, köz kokusu tüm mahalleyi saran, sokak satıcılarının bir kese kağıdı içinde elime tutuşturduğu sıcacık kestanelerin yeri de ayrı bir yer tutardı bende.
#KestaneUstaların maharetli elleriyle şekil bulan hamurlar, rengarenk malzemeler, taş fırından yükselen nefis kokular... Napoli’nin klasiklerinden yaratıcı yorumlara uzanan bir lezzet şöleni... Yarın Dünya Pizza Günü, biz de jürimize en iyi pizza adreslerini sorduk.
#Pınar TahirlerUEFA Avrupa Ligi 7.maçında Galatasaray, Rams Park'ta Dinamo Kiev ile 3-3 berabere kalarak turu Ajax maçına bıraktı. Mücadelenin ardından değerlendirmelere bulunan Nihat Kahveci hem Galatasaray yönetimi hem de teknik direktör Okan Buruk'u eleştirirken, Fernando Muslera hakkında da dikkat çeken ifadeler kullandı.
#GalatasarayAvrupa’nın en hızlı büyüyen 10 markası arasında yer alan ve 2025 yılını 310 mağazayla karşılayan Espressolab, unutulmaz bir yılbaşı partisine ev sahipliği yaptı. Türk Telekom Prime Espressolab Roastery'de gerçekleşen partide sevilen sanatçı Mert Demir şarkılarıyla konuklara müzik ziyafeti yaşattı.
#EspressolabMasamız bir hindiyi bitirecek kadar kalabalık değilse pişirilecek en iyi yeni yıl yemeği fırında ya da kızarmış tavuktur. Geçen hafta Lezzetli Hayat Instagram hesabımızda “Yılbaşı sofranızda hangisini tercih ediyorsunuz” diye sorduk ve yanıt verenlerin yüzde 63’ü tavuk dedi; biz de ünlü şeflerden az bilinen, leziz tavuk tarifleri aldık. İster bütün ister doldurulmuş parça tavuk tariflerimizden biri mutlaka size göre…
#Yazgı PatarHafta başında Lezzetli Hayat Instagram hesabımızdan yılbaşı sofranızda tercihiniz kabak tatlısı mı kütük pasta mı diye sorduk. Ankete oy verenlerin yüzde 57’si kabak tatlısını seçti. Kütük pasta diyenler de yüzde 43 gibi azımsanmayacak bir oranda çıkınca size seçenekli bir yeni yıl tatlıları dosyası açmak istedim. Zencefilli kurabiyeler de var, el yapımı, hediyelik olarak hazırlayabileceğiniz çikolatalı trüfler de...
#Gülay Barbaros AltanYeni yıl hareketi başladı, vitrinler ışıl ışıl... Herkes alışverişini yapıyor, sevdiklerine hediyeler alıyor. Yeni yılda hediye almak da vermek de çok güzeldir. Çam sakızı çoban armağanı... Ama sürprizlerle dolu yılbaşı sepetlerinin yeri her zaman ayrı. Farklı içeriklerde, farklı formlarda çok şık hediye sepetleri, kutuları bulmak mümkün. İster organik ürünlerle, ister klasikleşmiş tatlarla dolu olanları tercih edin.
#Pınar TahirlerDeli bal, Doğu Karadeniz'de üretilen doğanın ilginç ve tehlikeli bir hediyesi. Mor orman güllerinden elde edilen bu özel bal, grayanotoksin içeriği sayesinde sağlığa faydalı olduğu kadar riskli de. CNN Travel editörü Maureen O’Hare, bu benzersiz lezzetin hikayesini keşfetmek için bölgeye giderek, arıcılık geleneğini ve deli balın etkilerini gün yüzüne çıkardı. İşte detaylar…
#SeyahatSonbahar mevsimi memleketin dört bir yanında hep tablo gibi güzel manzaralarla gelenleri karşılar, yaşayanları bereketiyle mutlu eder. Doğu Karadeniz’de Kaçkarlar ve Şavşat bölgeleri de sonbaharın en güzel hallerini görebileceğiniz mekânlara ev sahipliği yapar. Doğanın zenginliğini cömertçe sergilediği günlerde, Karadeniz’in en sakin yaylalarını, çalıların ikram ettiği meyveleri yiye yiye gezelim mi?
#Uğur BiryolAntalya'nın Alanya ilçesinde üretici Tunahan Soylu (31), 5 yıl önce Vietnam'dan getirttiği, dünyanın en büyük meyvesi olarak bilinen jackfruit meyvesini yetiştirmeyi başardı. Soylu, bu yıl meyvenin ikinci hasadını yaptı. Sınırlı üretim nedeniyle mevyeye olan talebe yanıt veremediklerini söyleyen Soylu, şimdiye kadar yetiştirdiği en büyük jackfruit meyvesinin 6,5 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.
#VietnamAntalya'nın Alanya ilçesinde üretici Tunahan Soylu (31), 5 yıl önce Vietnam'dan getirttiği, dünyanın en büyük meyvesi olarak bilinen jackfruit meyvesini yetiştirmeyi başardı. Soylu, bu yıl meyvenin ikinci hasadını yaptı. Sınırlı üretim nedeniyle mevyeye olan talebe yanıt veremediklerini söyleyen Soylu, şimdiye kadar yetiştirdiği en büyük jackfruit meyvesinin 6,5 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.
#AntalyaMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiGülhane Parkı’nın ağaç envanteri çıkarıldı. Parkta çeşitli türlerde 1173 ağaç var. Nazım Hikmet’in şiiriyle meşhur olan ceviz ağacından ise o dönemden sadece bir tane kalmış. Yüz yaşına yaklaşan ağaç, bütün heybetiyle yaşamaya devam ediyor.
#Nazım HikmetMasterChef balkabaklı kestane çorbası tarifi, programın yeni bölümüyle izleyicileri tarafından merak ediliyor. Çorbalar kış sofralarının baş tacı. Balkabaklı kestane çorbası da hem besleyici olması hem de lezzetiyle favoriniz olacak. Eğer denemek isterseniz, balkabaklı kestane çorbası yapımını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Masterchef Balkabaklı Kestane Çorbası TarifiGülen’in cenazesinde tabutunun başında 3 kişi vardı. Biri Gülen’in ‘kara kutusu’ ve damadı Cevdet Türkyolu, diğeri yeğeni Kemal Gülen’di. 3’üncü kişinin ise Türkyolu’nun damadı Muhammet Yeşilyurt olduğu ortaya çıktı. Yeşilyurt, Türkiye’nin kırmızı kategoride aradığı isimlerden.
#Cevdet TürkyoluEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Kök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeHerkesin tatilden beklentisi farklı; ancak dünya artık çevreye duyarlı, yerel ekonomiye, doğal ve kültürel mirasın korunmasına, bölge halkının yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlayan turizmi destekliyor. Yani ‘sürdürülebilir seyahat’i. İzmir’in doğa ve kültür zenginliğiyle şaşırtan ilçesi Tire, tam böyle bir destinasyon.
#Ferdi AKARSU