Şu anda uyum sağlamak zorunda kaldığımız hareketsiz yaşam aslında kimi zaman hayatımızın başka evrelerinde de bizim seçimimiz dışında (yüksek riskli geçen hamilelik, yaralanma vb. ) başımıza gelmekte. İşte bu yüzden şimdi hareketsiz veya kısıtlı hareketli yaşamda doğru beslenmeyi öğrenmek için en iyi zaman. <br><br>Diyetisyen Hazal Doğan normale dönüş sürecinde sağlıklı bir diyet uygulamanın kurallarını anlattı...
#DiyetYeni yılda da FitChef özenli ve düzenli beslenme alternatifleri sunuyor. Ekle-çıkar yaparak kişiye özel malzemeleri seçip kapıya teslim gönderebileceğiniz gramajı kişiye özel belirlenen menülerle sevdikleriniz için detayları düşündüğünüzü gösterebilirsiniz.
#FitchefSofra geleneklerimizde beraber yenmesi uygun görülen birkaç yiyeceğin aslında peşpeşe tüketilmesi sindirim sistemini yormakla kalmıyor, bazen toksik etkiler oluşturup kana karıştığında zehirlenmelere de sebep olabiliyor. İşte birlikte tüketmemeniz gereken gıdalardan bazıları:
#BeslenmeBaharla birlikte havaların ısınmaya başlaması nedeniyle metabolizmamız ile hormonlarımızda değişim görülür. Bu değişimin faturası da genellikle; halsizlik, yorgunluk, kas krampları, mutsuzluk ve uyuma isteği oluyor. Dolayısıyla baharı enerjik geçirmek için öncelikle bazı besinleri soframızdan eksik etmemek ve yeterli miktarda tüketmek gerekir. Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, baharı zinde geçirmeniz için düzenli olarak tüketmeniz gereken 10 besini anlattı.
#BaharÇevresel faktörler, genetik özellikler ve ilerleyen yaş göz sağlığında çeşitli sorunları da beraberinde getirir. Her şeyde olduğu gibi besinler, göz sağlığı için de oldukça önem taşır. Doğru beslenmek, gözleri birçok hastalığa karşı koruyarak bazı hastalıkların ilerlemesini yavaşlatıyor. A,C ve E vitaminlerini içeren çinko, selenyum omega 3 ve 6 mineralleri açısından zengin gıdaları tüketmek gerektiğini söyleyen Avrupa Göz Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, ıspanak, patates ve badem gibi yiyeceklerin sofradan eksik edilmemesini önerdi.
#GözAnatomik olarak modern insanlar Afrika'da yaklaşık 300 bin yıl önce ortaya çıktı. Boyuyla, görünüşüyle hatta beyin büyüklüğüyle bizden çok farklı olan ilk insanlar zamanla evrimleşti, şimdiki halimizi aldı. Peki bundan sonra nasıl olacak? Evrimsel biyoloji alanında uzman isim olan Nicholas Longrish anlatıyor...
#İnsanYaşlılığımız nasıl hayal edersek öyle geçer mi? Yapılan araştırmalar yaşlılığa yönelik pozitif beklentisi olanların söz konusu dönemi sağlıklı geçirdiğini gösteriyor. Sanki 20 yaş gençmiş gibi muamele gören yaşlıların vücutlarında enflamasyon azalırken görme becerileri keskinleşiyor. Bunun nedenlerini uzmanlara sorduk, kendilerini yaşlılığa nasıl hazırladıklarını öğrendik.
#YaşlılıkGaziantep'te, ağladığı için babası Yunus Göç tarafından dövülen 2 aylık Cihan bebek, yoğun bakımdan normal servise alındı. Cihan bebeğin doktoru İsmail Demir, serviste tedavisinin devam ettiğini ve sağlık durumunun iyiye gittiğini söyleyerek, kısa sürede taburcu edilebileceğini belirtti.
#Gaziantep