Fosil
Fosil Haberleri
Mta Genel Müdürlüğü Cuma Müzesi Nerede? Mta Müzesi Tarihçesi, Eserleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Cuma Müzesi’ni ziyaret etmek isteyen kişiler için müze giriş ücretlerini, müzeye nasıl ulaşım sağlanabileceğini ve ziyaret saatlerini araştırdık. Müzenin tarihi geçmişi ve müze hakkında bilinmesi gereken diğer bilgiler de içerikte yer almaktadır.
İki milyon yıllık fosiller bu müzede sergileniyor
BURDUR Doğa Tarihi Müzesi’nde, biri dev bir güney filine ait, yaklaşık 2 milyon yıllık olduğu tahmin edilen fosiller sergileniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 2,5 ay kapalı kalan, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyarete açılan müzeyi yılbaşından bu yana 2 bin 500 kişi ziyaret etti.
İki milyon yıllık fosiller, bu müzede sergileniyor
Burdur Doğa Tarihi Müzesi’nde, biri dev bir güney filine ait, yaklaşık 2 milyon yıllık olduğu tahmin edilen fosiller sergileniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 2,5 ay kapalı kalan, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyarete açılan müzeyi yılbaşından bu yana 2 bin 500 kişi ziyaret etti.
Kot pantolonumuz sularımızı kirletiyor olabilir?
Herkesin dolabında mutlaka en az bir tane kot pantolonu vardır. Rahatlığı, dayanıklılığı ve kullanışlı oluşu nedeniyle gardırobumuzun baş köşesinde olan kot kıyafetlerle ilgili yeni yapılan araştırma, kot kumaşın sularımızı kirletiyor olabileceğini ileri sürüyor.
Zeytintaşı Mağarası Nerededir? Zeytintaşı Mağarası Oluşumu, Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Sizler için zeytintaşı mağarası nerede? Zeytintaşı mağarasına nasıl gidilir? Zeytintaşı mağarası özellikleri nelerdir? Gibi mağara hakkında detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
Tınaztepe Mağarası Nerededir? Tınaztepe Mağarası Oluşumu, Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Tınaztepe Mağarası Konya'da Seydişehir'de bulunur. Mağara Fransız bilim insanı olan Michel Bakalowichz tarafından 1968 yılında bulunmuştur. Mağara ülkemizin kültürel miraslarından biridir. Mağara bulunduktan sonra Fransız bilim insanı tarafından mağaranın krokisi de çıkarılmıştır. İşte, Tınaztepe mağarası hakkında bilinmesi gerekenler.
Karaca Mağarası Nerededir? Karaca Mağarası Oluşumu, Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Her yıl turistlerin ziyaret ettiği Karaca Mağarası ülkemizin önemli doğa harikaları arasındadır. Mağara oluşumu ve özellikleriyle ilgi görmektedir. Karaca Mağarasının nerede olduğunu, giriş ücretleri, ziyaret tarihleri ve saatleri 2020 yılı için güncel olarak sizler için hazırlanmıştır.
Gökgöl Mağarası Nerededir? Gökgöl Mağarası Oluşumu, Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Zonguldak şehrinin Üzülmez bölgesinde yer alan Gökgöl Mağarası, damlataş mağarası olarak tanımlanabilir. Bununla beraber Gökgöl Mağarası hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere, detay vermek yararlı olacaktır. Gökgöl Mağarası nerededir? Gökgöl Mağarası oluşumu, özellikleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri hakkında bilinmesi gerekenler.
Oylat Mağarası Nerededir? Oylat Mağarası Oluşumu, Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Ülkemizde farklı oluşumlara dayalı, bilimsel ve turistik amaçlı gezi programlarında mutlaka yer verilen önemli mağaralar bulunmaktadır. Bu mağaralardan biri de Oylat Mağarasıdır. Bu özel mağaraya ilişkin Oylat Mağarası nerededir? Oylat Mağarası oluşumu, özellikleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2020) gibi konuların detaylarını sizler için derledik.
Bulak Mencilis Mağarası Nerededir? Bulak Mencilis Mağarası Oluşumu, Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Bulak (Mencilis) mağarası, Türkiye’nin 4. büyük mağarası olarak büyük bir öneme sahiptir. Binlerce yıl önce oluşan sarkıt, dikit ve sütunların yanı sıra akarsu ve şelaleler ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Mencilis mağarasıyla ilgili detaylı bilgiyi sizler için derledik.
Ballıca Mağarası Nerededir? Ballıca Mağarası Oluşumu, Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Ballıca Mağarası, son dönemde mağara turizmine ilgi duyanların popüler adreslerinden biri olarak öne çıkıyor. Kendisine özgün Soğan Sarkıtları ile hem Türkiye’de hem de dünya da önemli bir konuma sahiptir. Ballıca Mağarası hakkında detaylı bilgiyi derledik.
Türkiye'deki fosil ağaç kalıntılarının yaşı 160 milyon yılı buluyor
Fosil ağaçlar açısından 18-23 milyon yıl öncesine ait geniş bir yelpaze bulunan Türkiye'de taşlaşmış ağaç kalıntıları 160 milyon yıl önce yaşayan arokaryalara kadar uzanıyor.
İkinci el kirlilik
Virüs korkusuyla toplu taşımadan uzaklaşan Avrupalı tüketici soluğu ikinci elde aldı. Bu da ulaşım kaynaklı kirliliğin azaltılması çabalarını olumsuz etkiliyor. İspanya’da 20 yaşından büyük araçların satışları yüzde 31 arttı. Türkiye’de de ÖTV baremi değişimiyle ikinci ele yönelim artıyor.
Ankara’nın fosil ağaçları
AB, lityumu kritik ham maddeler listesine ekledi
Avrupa Birliği (AB), özellikle batarya teknolojilerinde kullanımıyla öne çıkan lityumu kritik ham maddeler listesine ekleme kararı aldı.
Bitkiler büyürken elektrik üretilebilecek
İstanbul'da bir üniversitenin Genetik ve Biyomühendislik Bölümü ile Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü ortak çalışması bitki gelişiminden sürdürülebilir elektrik enerjisi üretilebiliyor. Aynı proje tarımda bitkiler büyürken elektrik enerjisi üretimine de imkan sağlıyor. Elektrik üretimi için özel alana, tesis veya üretim ünitesi kurulmasına gerek duyulmuyor
Dünyayı değiştiren beş tesadüfi bilimsel keşif
Kazara olma durumunun bilimsel keşifteki rolü nadiren kabul edilir. Ancak öngörülemeyen sonuçlar, geçen yüzyılın bazı önemli bilimsel ilerlemelerinin kalbinde yatıyor. Tıpkı Big Bang Teorisinin doğrulanması, Viagra üretimi ve "CRISPR"nin "genetik makas" olarak kullanılması gibi.
Giresun’un bize söyledikleri
Giresun Dereli’de yaşanan, en az 8 insanın ve birçok başka canlının hayatına mal olan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Şurası kesin ki bu ilk değil, son da olmayacak. Üstelik gereken önlemleri almazsak en kötüsünü henüz görmedik.
‘Sıfır enerji’ dönüşümü
Avrupa’da önümüzdeki yıldan itibaren yapılacak binaların sıfır enerji tüketimine sahip olacağını belirten Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, “Önümüzdeki 30 yılda dünya bu dönüşüm için 110 trilyon dolar harcayacak. Türkiye’nin de bu dönüşüm için hızla adım atması gerekiyor. Bu alanda potansiyeli çok yüksek. Bu dönüşümle toplumsal refah artarken ekonomik gelişme hızlanıyor” dedi.
230 milyon yılda oluşan Tınaztepe Mağarası
Tınaztepe Mağarası, Konya’nın Seydişehir İlçesinde ilk olarak 1968 yılında Fransız Bilim Adamı Michel Bakalowichz tarafından bulunan ve krokisi çıkarılan, daha sonra 1970 yılında Dünyaca Ünlü Kaşif Kaptan Jacgues Cousteau’nun ekibinden Alman Reinhold Messner ve arkadaşlarının detaylıca keşfettiği, Türkiye'nin en uzun mağaralarından biri.
Ammonit Taşı nedir, nerelerde ve nasıl bulunur? Ammonit Taşı nasıl anlaşılır? Özellikleri ve faydaları
Ammonit taşı günümüzde sıklıkla kullanılan doğal taşlar arasında yer almaktadır. Ammonit taşı nedir? Ne gibi faydaları bulunmaktadır? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
'NASA'nın paylaştığı Salda Gölü'nün beyaz kumu aslında fosil'
Burdur'da jeofizik yüksek mühendisi Abdurrahman Arıkan, Salda Gölü’nün on binlerce yıl öncesinin bugüne yansıması olduğunu belirterek, "Salda Gölü’ndeki bu beyaz kum aslında fosil. Binlerce, on binlerce yıl önce yaşamış bakterilerin kalıntıları. O açıdan bir maden özelliği göstermekte. O madeni buradan çıkarıp satışa sunmak tamamıyla hırsızlıktır. Buradan götürülüp bir kum dışarıda satılamaz" dedi.
Jeofizik yüksek mühendisi Arıkan: Salda Gölü'ndeki beyaz kum aslında fosil
Burdur'da, jeofizik yüksek mühendisi Abdurrahman Arıkan, Salda Gölü'nün on binlerce yıl öncesinin bugüne yansıması olduğunu belirterek, "Salda Gölü'ndeki bu beyaz kum aslında fosil. Binlerce, on binlerce yıl önce yaşamış bakterilerin kalıntıları. O açıdan bir maden özelliği göstermekte. O madeni buradan çıkarıp satışa sunmak tamamıyla hırsızlıktır. Buradan götürülüp bir kum dışarıda satılamaz" dedi.
Jeofizik yüksek mühendisi Arıkan: Salda Gölü'ndeki beyaz kum aslında fosil
Burdur'da jeofizik yüksek mühendisi Abdurrahman Arıkan, Salda Gölü'nün on binlerce yıl öncesinin bugüne yansıması olduğunu belirterek, "Salda Gölü'ndeki bu beyaz kum aslında fosil. Binlerce, on binlerce yıl önce yaşamış bakterilerin kalıntıları. O açıdan bir maden özelliği göstermekte. O madeni buradan çıkarıp satışa sunmak tamamıyla hırsızlıktır. Buradan götürülüp bir kum dışarıda satılamaz" dedi.
8. Sınıf Fen Bilimleri Sürdürülebilir Kalkınma konu anlatımı
Ülkemizin her açıdan daha fazla gelişmesi ve güçlenmesi için sürdürebilir kalkınma büyük öneme sahiptir. Şimdi sürdürülebilir kalkınma içerisinde neler olduğuna bakacağız ve bunun nasıl gerçekleşmesi gerektiğini inceleyeceğiz. İşte 8. sınıf fen bilimleri sürdürülebilir kalkınma konu anlatımı.
Güneş enerjisi konusunda ulusal düzeyde toplantı yapıldı
Ege Üniversitesi (EÜ) Gözlemevi, 18 üniversiteden 72 akademisyenin katıldığı güneş enerjisi konusunda ulusal düzeyde bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Pandemi nedeniyle internet üzerinden düzenlenen çalıştayda, Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olmasında enerjinin önemi vurgulandı.
Büyük Kanyon’da yaklaşık 313 milyon yıllık fosil ayak izi bulundu
ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Büyük Kanyon Ulusal Parkı’nda, 313 milyon yıllık fosil ayak izi bulundu. Ayak izinin, şu ana kadar parkta bulunan en eski kalıntı olduğu ifade edildi.
Büyük Kanyon’da yaklaşık 313 milyon yıllık fosil ayak izi bulundu
ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Büyük Kanyon Ulusal Parkı’nda 313 milyon yıllık fosil ayak izi bulundu. Ayak izinin şu ana kadar parkta bulunan en eski kalıntı olduğu ifade edildi.
6. Sınıf Fen Bilgisi Yakıtlar konu anlatımı
Günlük hayatımızda farklı sebeplerden dolayı yakıtlardan faydalanırız. Bunlar içerisinde ısınma, ısıtma, pişirme ve eritme ile sıcak su gibi unsurlar söz konusudur. Depolanmış enerji kaynakları yakıt olarak bilinmektedir ve gün içerisinde yoğun şekilde kullanılır. Şimdi kullandığımız yakıt çeşitlerini inceleyeceğiz ve bu konu hakkında bilgi alacağız. İşte 6. sınıf fen bilgisi yakıtlar konu anlatımı.
6. Sınıf Fen Bilgisi Soba Ve Doğal Gaz Zehirlenmeleri konu anlatımı
Isınmak için genelde soba ve doğalgaz kullanırız. Bunların her ikisi de doğal ve yenilenmeyen kaynaklarla çalışır. Yani kömür ve doğalgazdan faydalanırız. Fakat eğer dikkat edilmez ise bu doğal kaynaklar zehirlenmelere yol açabilir. Şimdi bu kaynakların nasıl zehirlenme yarattığına ve nasıl korunmamız gerektiğini bakacağız. İşte 6. sınıf fen bilgisi soba ve doğal gaz zehirlenmeleri konu anlatımı.
Son dakika haberi: Merakla beklenen açıklama geldi! Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kamuoyunun merakla beklediği "müjde"yi açıkladı. Erdoğan, "Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün kamuoyuna açıkladığı müjdeye dair uzmanlar açıklamalarda bulundu. Uluslararası haber ajansları da bu konuda haberler yaparak Türkiye’nin önemli miktarda (20 yıllık tüketimini karşılayacak kadar) enerji kaynağı bulduğunu duyurdular.
Sur sokaklarında faytonla nostalji
Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde yerini alan faytonlar, vatandaşlara adeta nostaljiyi yaşattı. Elektrikli faytonların yerini aldığı Sur Gazi Caddesi'nde vatandaşlar, caddenin araç trafiğine kapatılıp, eskiyi andıran projelerin olmasının daha güzel olacağını dile getirdi.
Erdoğan, Türkiye’nin ilk entegre güneş paneli fabrikasının açılışında konuştu: Ekonomide salgın öncesine dönüş
Türk ekonomisinin salgın öncesi ivmesini tekrar yakaladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte bize düşen, işi gücü karamsarlık aşılamak olan muhalefete aldırmadan yatırımlara, üretime devam etmektir. Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde çok önemli bir yatırımın adımını atıyoruz. Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası güneş sektöründe ülkemizi zirveye taşıyacak. Bunlar yan gelip yatarak olmadı, çalışarak oldu” diye konuştu.
Son dakika... Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Cuma günü bir müjde vereceğiz, yeni bir dönem açılacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuştu. ''Son dönemde vaka sayılarında kısmi bir artış yaşansa da salgın halen kontrolümüz altındadır'' diyen Erdoğan, ''Ülkemiz kaynaklı olmayan bazı sıkıntılarla karşılaşsak da, Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor'' ifadelerini kullandı. Konuşmasında Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili de konuşan Erdoğan, ''Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr’i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz’de dayatılmak istenen Sevr’e boyun eğmeyeceğiz'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü verecekleri müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını da söyledi.
Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası bugün açılıyor
Güneş paneli üretiminin entegre olarak tek çatı altında toplayan ve bu özelliği ile dünyada tek olan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün açılıyor.
5. Sınıf Fen Bilimleri İnsan Ve Çevre İlişkisi konu anlatımı
Yaşadığımız çevreyi ve doğayı her zaman korumalıyız. Bunu yapmak için çevremizi temiz tutmalı ve elimizden geldiği kadar insanlara bunu anlatmalıyız. Şimdi çevre ve insan arasındaki ilişkiyi ele alacağız ve inceleyeceğiz. İşte 5. sınıf fen bilimleri insan ve çevre İlişkisi konu anlatımı.
Çankırı'da bulunan 8,5 milyon yıllık fosillerin temizliği için titiz çalışma
ÇANKIRI'da 'Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde 2001 yılından bu yana yapılan çalışmalarda bulunan 40'ın üzerinde türe ait 4 binden fazla tanımlanabilen fosiller, titizlikle temizleniyor. 10 kişilik ekibiyle 8,5 milyon yıllık fosillerin temizliğini yapan Kazı Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, Daha önce çıkardığımız fosilleri tekrar gözden geçirerek, gerekli olanların onarımı ile konservasyonunu yapıyoruz dedi. Çankırı-Yapraklı Karayolu üzerinde 'Çorakyerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde 2001 yılında kazı çalışmaları başlatıldı. Kazılarda, bugüne kadar fil, gergedan, zürafa ve kılıç dişli kaplan başta olmak üzere 40'ın üzerinde türe ait 4 binden fazla tanımlanabilen fosil bulundu. Kazı çalışmalarını bu yıl koronavirüs nedeniyle sürdüremeyen Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol ve ekibi, 8,5 milyon yıllık fosillerin temizliğini yapıyor. 10 kişilik ekip, kazı evinde oluşturulan laboratuvara getirilen fosilleri titizlikle tek tek temizliyor.
Çankırı'da bulunan 8,5 milyon yıllık fosillerin temizliği için titiz çalışma
ÇANKIRI'da 'Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde 2001 yılından bu yana yapılan çalışmalarda bulunan 40'ın üzerinde türe ait 4 binden fazla tanımlanabilen fosiller, titizlikle temizleniyor. 10 kişilik ekibiyle 8, 5 milyon yıllık fosillerin temizliğini yapan Kazı Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, "Daha önce çıkardığımız fosilleri tekrar gözden geçirerek, gerekli olanların onarımı ile konservasyonunu yapıyoruz" dedi.
Pancar melasıyla güneş panellerinin verimini arttırdı... TÜBİTAK şampiyonu bilim insanı olmak istiyor
TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda fizik alanında ‘güneş panellerinin verimliliğini arttırma’ projesiyle Türkiye birincisi olan Malatyalı 17 yaşındaki lise öğrencisi Feridun Balaban, bilim insanı olmak istiyor.
TÜBİTAK şampiyonu genç, bilim adamı olmak istiyor
TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda fizik alanında "güneş panellerinin verimliliğini artırma" projesiyle Türkiye birincisi olan Malatyalı 17 yaşındaki lise öğrencisi Feridun Balaban, bilim adamı olmak istiyor.
Böylesine ilk defa rastlandı...7,5 milyon yıllık olduğu ortaya çıktı
Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Yamula Barajı kıyısında devam eden kazı çalışmalarında ilk kez 7,5 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu. Uzman Antropolog Özge Kahya, "Daha önce bulunduğumuz alandaki fosiller arasında, filler, üç toynaklı atlar, gergedanlar ve boş boynuzlular dediğimiz ailelere ait canlıların fosillerini bulduk. Bu sefer ilk defa Yamula Barajı kıyısında kaplumbağa fosiline rastladık" dedi.
Deniz üstü rüzgar santralleri 900 bin kişiye iş kapısı olacak
Deniz üstü (offshore) rüzgar santrallerinin ülkelerin elektrik sistemine dahil olmaya devam etmesiyle küresel anlamda yaklaşık 900 bin kişiye yeni iş imkanı ve istihdam yaratacağı öngörülüyor.
Göbeklitepe'nin kalıntıları TÜBİTAK'ta tarihlendiriliyor
TÜBİTAK Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde, Göbeklitepe ve Çatalhöyük’ten getirilen kalıntılar analiz yapılarak tarihlendiriliyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Karbon 14 Laboratuvar Sorumlusu Dr. Turhan Doğan, mercimek tanesinin yarısındaki kalıntıyı 50 bin yıla kadar tarihlendirebildiklerini, ayrıca kazı yapılan bölgelerde, insanların nasıl beslendiklerini de araştırdıklarını söyledi.
Kayseri'deki ilk kez 7,5 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu
KAYSERİ'nin Kocasinan ilçesi Yamula Barajı kıyısında devam eden kazı çalışmalarında ilk kez 7,5 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu. Uzman Antropolog Özge Kahya, "Daha önce bulunduğumuz alandaki fosiller arasında, filler, üç toynaklı atlar, gergedanlar ve boş boynuzlular dediğimiz ailelere ait canlıların fosillerini bulduk. Bu sefer ilk defa Yamula Barajı kıyısında kaplumbağa fosiline rastladık" dedi.
Geçmişe ışık tutan buluntular TÜBİTAK'ta tarihlendiriliyor
Arkeoloji alanında son yılların en büyük keşifleri olan Göbeklitepe ve Çatalhöyük yerleşimlerinde gün yüzüne çıkarılan kalıntıların tarihlendirme analizleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezinde (TÜBİTAK MAM) yer alan Karbon 14 Laboratuvarı'nda gerçekleştiriliyor.
İngiltere'de T-Rex'in kuzeni yeni bir dinozor türü keşfedildi
İngiltere'nin güneyindeki Wight Adası'nda yeni bir dinozor türü keşfedildi. Southampton Üniversitesi paleontologları geçen yıl Shanklin sahilinde bulunan dört kemiğin yeni bir teropod türüne ait olduğuna inanıyor.
Sedef Taşı Nedir, Nerelerde Ve Nasıl Bulunur? Sedef Taşı Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Ve Faydaları
Sedef taşı doğada bulunan ve merak edilen taşlardan birisidir. Özellikle hem denizde hem de karada bulunması sebebiyle pek çok kişi tarafından merak uyandırmaktadır. Pek çok alanda kullanılan sedef taşı nedir? Nasıl bulunur? Özelliklerini ve faydalarını sizlere detaylıca açıkladık.
O dönemin Afrika'sıydı...Bulunan fosiller Anadolu tarihine ışık tutuyor
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde 2 yıldır devam eden kazılar sonucunda ortaya çıkan 7 buçuk milyon yıl öncesine ait hayvan fosilleri, Anadolu'nun o dönemin günümüz Afrikası olduğunu ifade ederken, Kazı Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu; çıkartılan fosillerin dünyadaki tek örnek olduğunu ve yeni örnekler çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.