Ekonomik İşbirliği Ve Kalkınma Örgütü
Ekonomik İşbirliği Ve Kalkınma Örgütü Haberleri
Kariyerlerine 3.700 TL ile başlıyorlar
Dünyada ve Türkiye’de pek çok şirket her yıl kendi bünyelerinde yetiştirmek için yeni mezunlar istihdam ediyor. Danışmanlık şirketi Willis Towers Watson, Türkiye dahil 18 ülkenin katılımıyla firmaların yeni mezunlara verdikleri ücretleri karşılaştıran bir rapor yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’de deneyimsiz üniversite mezunları aylık brüt ortalama 778,5 dolar yani 3.700 TL civarında ücretle kariyerlerine başlıyorlar.
OECD Bölgesi'nde işsizlik yüzde 5,2'ye geriledi
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) üye ülkelerde işsizlik, mayısta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 5,2'ye geriledi. Böylece OECD Bölgesi'nde işsizlik oranı üst üste 2 ay düşüş kaydetmiş oldu.
Bin yıllık ücret açığı
ABD’de halka açık şirketlerin bu yıl yürürlüğe giren bir yasa kapsamında CEO’ların ve çalışanların aldıkları ortalama ücretleri açıklamaları ücret eşitsizliği konusunu yeniden gündeme taşıdı. Paylaşılan rakamlara göre, bazı şirketlerde çalışanların CEO’larının şu anki maaşına ulaşabilmeleri için bin yıldan fazla çalışmaları gerekiyor.
Brent petrolün varili 75,54 dolar
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 75,54 dolardan işlem görüyor.
Çalışma saatleri en uzun OECD ülkeleri
Güney Kore Parlamentosu, haftalık çalışma süresinin üst sınırını 68'den 52'ye indirecek yasayı onaylayarak çalışanlara uzun yıllardır hak ettiği molayı verdi. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) göre, Güney Kore, gelişmiş ülkeler arasındaki en uzun çalışma saatlerine sahip.
İşveren kadın arzusu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Perakendede Kadının Gücü” etkinliğinde konuştu. Kadının iş gücündeki konumunun güçlendiğini dile getiren Emine Erdoğan, “Kadınları sadece istihdam edilen değil, işveren konumunda görmenin herkesin ortak arzusu olduğunu görüyoruz” dedi.
OECD: Korkulandan daha az iş robotların eline geçecek
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yayımladığı son raporunda korkulandan daha az işin ileride robotların eline geçeceğini açıkladı.
Genç doktorlar daha az antibiyotik yazıyor
Belçika Sosyalist Sağlık Sigorta Kurumunun 2008-2016 yılları arasındaki doktor reçetelerini inceleyerek yaptığı araştırma, 30 yaş altı doktorların, 60 yaş üstü meslektaşlarına göre yüzde 30 oranında daha az antibiyotik reçete yazdığını ortaya çıkardı.
Göçmen kökenli öğrencinin karnesi kırık dolu
OECD tarafından yaptırılan ve öğrencilerin başarısını ölçen PISA araştırmasında, Almanya’da göçmen kökenli her iki öğrenciden birinin okuldaki durumunun ‘oldukça zayıf’ olduğu tespit edildi.
OECD'den Türkiye'ye iyi haber
OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini 2017 için yüzde 6,9, bu yıl için yüzde 5,3 ve 2019 için yüzde 5,1'e yükseltti.
OECD'den gelişmiş ülkelere uyarı
OECD, faiz oranlarındaki yükseliş nedeniyle, artan borçların ve bütçe açığının zengin ülkeler için ciddi risk oluşturduğu uyarısında bulundu. OECD ülkelerinin 2008'de 25 trilyon dolar olan borcu, bugün 45 trilyon doları geçmiş durumda.
PISA, öğrencilerin hoşgörüsünü ölçecek
Gençlerin okuma, matematik ve bilimdeki bilgisini ölçen uluslararası PISA testi, önümüzdeki yıl gençleri ‘küresel yeterlilik’ konusunda değerlendirecek. Öğrencilere yalan haber, küresel ısınma ve ırkçılık konusunda sorular sorulacak. ‘Küresel yeterlilik’ testinin ilki, önümüzdeki yıl 80 ülkede yapılacak.
OECD: Türkiye eğitim refahında sınıfta kaldı
OECD; 41 ülkenin son 10 yıldaki ekonomi, sağlık ve eğitim gibi 50 başlıkta refah durumlarını inceledi. ‘Yaşam Nasıl?’ raporuna göre Türkiye; lise düzeyinde 2005’e göre eğitime katılımda ilerleme kaydetse de eğitim refahında ‘düşük performanslı’ ülkeler arasından sıyrılamayarak OECD ortalamasının altında kaldı.
AÇEV ve ERG’den okul öncesi eğitim raporu: Zenginler okul öncesine, fakirler ilkokula
ERG ve AÇEV’in yaptığı araştırmaya göre, okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yoksullar arasında daha düşük. Varlıklı ailelerin ve eğitimli annelerin 5 yaşındaki çocukları okul öncesi eğitime devam ederken, en yoksul kesimin çocuklarının doğrudan ilkokula kaydolma olasılığı çok daha yüksek. 4 yaşta okul öncesin katılımı etkileyen en önemli üç neden ise ailenin ekonomik seviyesi, annenin eğitim düzeyi ve istihdam durumu.
Türkiye marka değerini artırdı
Türkiye marka değerini yüzde 20 artırarak en değerli ülke markaları arasında bu yıl 24'üncü sıraya yükseldi.
PISA’nın patronundan kaliteli eğitimin sırları: Para her şey değil
OECD’nin 3 yılda bir 15 yaş düzeyinde öğrencilere uyguladığı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) direktörü Andreas Schleicher, kaliteli eğitim için gerekenleri anlattı. Eğitime ayrılan paranın her şey olmadığını vurgulayan direktör, “Önemli olan ne kadar değil, nasıl harcadığınız” dedi.
5 çocuktan 1'i zorbalık görüyor
OECD’nin ‘Okullarda zorbalık ne kadar problem’ raporuna göre Türkiye’de 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin yüzde 19’u ayda en az birkaç kez akranları tarafından fiziksel ya da sözel şiddete maruz kalıyor. Türkiye de OECD ortalamasında.
Türkiye hükümete güvende 7'nci
EKONOMİK İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD); yeni yayınlanan ‘Bir Bakışta Hükümetler 2017’ raporu kapsamında 44 ülkeden 15-64 yaşındaki katılımcılara “Hükümetinize güveniyor musunuz?” sorusunu yöneltti.
Seçim yılında Alman ekonomisi ne durumda?
Seçmenlerin siyasi tercihlerinde ekonomik gidişat da son derece belirleyici oluyor. Peki, sonbaharda Almanya’da yapılacak genel seçimler öncesinde Almanya’da ekonomik durum nasıl?
Milli Eğitim Bakanı: PISA doğru bir ölçü değil
MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) uluslararası öğrenci değerlendirme programı PISA için, “doğru bir ölçü değil” dedi.
Üstün zekalılar mutsuz
Türkiye'de 650 bin civarında olduğu tahmin edilen üstün zekalı ve dahi çocuğun, kendilerine özel okul ve müfredat olmaması nedeniyle normal okullarda okumak zorunda kalmasının, başarısızlığın yanı sıra mutsuzluğa neden olduğu belirtildi.
En fazla Belçikalı, en az Şilili ödüyor
OECD’de en fazla vergiyi Belçikalı, en az vergiyi Şilili ödüyor - OECD raporuna göre, Türkiye’de işçilerin vergi ve kesintisi OECD ortalamasına yakın seyrediyor
Enerjinin modernizasyonunda dijital dönüşüm neden önemli?
Ekonomik ve çevresel unsurlar, enerjinin modernizasyonda dijital dönüşümün önemli olduğuna işaret ediyor. Peki bu dönüşüm belli riskleri ortadan kaldırmak için ne kadar önemli?
5 trilyon dolarlık dev ekosistem
ENERJİ ekosistemi bir yandan eşi benzeri görülmemiş değişimden geçerken, diğer yandan hızlı büyümesini sürdürüyor.
Bütçede ‘aslan payı’ MEB'in
MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 2017 bütçesinde 120 milyar liralık ödenek ile en fazla payın MEB'e ayrıldığını belirtti.