Dermatolog
Dermatolog Haberleri
Zayıflamayı destekliyor, cilt sağlığı için de önemli... İşte bamya tohumunun faydaları
Bamya tohumu, bamya bitkisinden elde edilir. C, B ve K vitaminleri, potasyum ve kalsiyum mineralleri bakımından oldukça zengin. Ayrıca kilo verme sürecinde de önemli destekleyici. Peki bamya tohumunun faydaları neler, nasıl kullanılır? Herhangi bir yan etkisi var mıdır? İşte bamya tohumuyla ilgili merak edilenler...
Kefirin faydaları nelerdir? Kefir nasıl tüketilmeli?
Tam bir probiyotik deposu olan kefir, maya ve bakteriden elde edilen bir süt ürünü. Vücut için yararlı probiyotik bakteriler içeren kefirin faydaları saymakla bitmiyor. Peki kefir nelere iyi geliyor? Faydaları neler? Ne kadar tüketilmeli?
Tırnaklarınızı dinleyin! Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı
İnsan vücudu kapalı bir kutu. İç organlarımızda neler olup bittiğiyle ilgili bilgiyi bazen vücudumuzun en uç organı olan tırnaklar dile gelip anlatıyor. Biz doktorlar sadece tırnaklarınıza bakarak akciğer, karaciğer hastalıklarına tanı koyabiliyor, bazense vücutta oluşabilecek bir sedef hastalığının hatta saç dökülmeleri ve saçkıranları erken dönemde tırnak bulgularıyla yakalayabiliyoruz. Bu nedenle tırnaklarınızdaki basit gibi görünen değişiklikler karmaşık bir hastalığın habercisi olabileceği için mutlaka uzman bir doktora başvurun.
Sabun Kullanmayı Bıraktığınızda Vücudunuza Ne Olur?
Özellikle vücudumuzu yıkarken daha az sıklıkla sabun kullanmak, bütçemize katkı sağlamakla kalmıyor, cildimize iyi geliyor ve uzmanlara göre cildin mikrobiyomunu dengelemeye yardımcı oluyor. İşte nedenleri…
50 Yaş Üstü Cilt Bakımında Değiştirmeniz Gereken 5 Şey
Her yaşın ayrı güzelliği vardır. Bunun yanında cilt bakımımızın her yaşta ayrı önemli olduğunu da unutmamak gerekir. Hayatta çoğu şeyde olduğu gibi, cilt sorunlarıyla baş etmenin en iyi yolu önlem almaktır. 50’li yaşlarımıza girdiğimizde, vücudumuz da doğal yaşlanma sürecine girer. Bu yıllarda cilt bakım rutininde birkaç değişikliğe gitmekte fayda var. İşte uzmanlardan değiştirmeniz gereken bazı bakım önerileri…
Bilinçsiz Uygulamalar Ciltte Ömür Boyu Kalıcı Hasar Bırakabilir!
Son yıllarda profesyonel olarak cilt bakımında kullanılan iğneli ya da cildin içine müdahale eden bazı ürünlerin ev tipi olanları da yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Ancak bu ürünler bilinçsizce kullanıldığında kalıcı hasarlara da yol açarak kişilerin yıllarca süren tedavilere maruz kalmasına sebep olabiliyor.
"Bilinçsiz uygulamalar ciltte ömür boyu kalıcı hasar bırakabilir"
SON yıllarda profesyonel olarak cilt bakımında kullanılan iğneli ya da cildin içine müdahale eden bazı ürünlerin ev tipi olanları da yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Ancak bu ürünler bilinçsizce kullanıldığında kalıcı hasarlara da yol açarak kişilerin yıllarca süren tedavilere maruz kalmasına sebep olabiliyor. Bu ürünlerin yanlış kullanımında oluşabilecek tehlikelere dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi A. Nilhan Atsü "Arkadaş önerisine, reklama dayalı, ev tipi, invaziv uygulamalar sıkıntı yaratabilir. Hatalı uygulamalar sonrasında deride enfeksiyondan tutun, leke, kalıcı izler ve kalıcı cilt hastalıklarına kadar bir seri rahatsızlık görebiliriz" dedi.
Zona nedir, belirtileri nelerdir? Zona bulaşıcı mıdır?
‘Varicella zoster’ isimli virüsün neden olduğu zona, şiddetli ağrılara yol açabiliyor. Ortaya çıkmasındaki en önemli faktörlerden biri de stres. Peki zona nedir? Sebepleri ve belirtileri nelerdir? Herhangi bir bulaşıcılığı var mıdır? Uzmanlar, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
Herkeste görülebiliyor... Bu belirtilere dikkat!
Halk arasında “gece yanığı” olarak da bilenen zona hastalığının, çok küçük yaşlardan ileri yaşlara kadar herkeste görülebileceğini söyleyen Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Pınar Yönter, "Zona hastalığı adlı bir virüsün deri ve sinir uçlarını tutması sonucu, deride kızarıklık ve içi su dolu kabarcıkların oluşumu ve yanma-batma ve ağrı ile karakterize olmaktadır” dedi.
Yeni yıla yenilenmiş bir ciltle girin...Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı
Tüm dünya için zor geçen 2020’nin ardından yeni yılı daha güzel karşılamaya ne dersiniz? Güzel görünmek sağlıklı bir ciltle başlar. İşe öncelikle yeni dünya düzeninde dijital ışıkların yıprattığı cildimizi eski ışıltısına kavuşturup, yoğun iş temposunun ve yılların getirdiği o yorgun görüntüyü ortadan kaldırmakla başlamalıyız.
Doğal güzelliğin şifresi...Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı
Günümüzde sosyal hayatın getirdiği gereklilikler insanları, yaşından daha genç görünme çabasına soktu. Marifet yaşınız 50’yken 20 göstermek değil... Marifet doğal, sağlıklı, dinç görünmek ve güzel yaş almak. Anne, baba, büyük anne ve büyük babaların cilt ve vücut yapısı sizin, yol göstericinizdir...
Göz Altı Işık Dolgusu Neden Yaptırılır? Etkileri ve Kalıcılığı Nasıldır?
Youtube'da bir programa katılan Oyuncu Melisa Sözen, hiç estetiği olmadığını sadece göz altlarına dolgu ve çizgileri için de botoks yaptırdığını söyledi. Peki göz altı ışık dolgusu nedir? Göz altı ışık dolgusunun etkileri nelerdir? Kalıcılığı ne kadar sürer? Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato ve Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen'e göz altı ışık dolgusu hakkında merak edilenleri sorduk.
Güneş Işınları Cildiniz İçin Ne Kadar Tehlikeli?
Güneş ışınları yaz aylarındaki kadar olmasa da kışın soğuk havalarda da cildimize etki etmeye devam ediyor. Bunun için yaz-kış güneş koruyucuları kullanmamız gerektiğini zaten biliyoruz. Peki güneşin yol açtığı lekeler ciddi hastalıkların belirtisi olabilir mi? Derya Baykal’la Gülümse programının konuğu Dermatolog Dr. Gül Yıldırım, güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkileriyle ilgili merak edilenleri yanıtlıyor…
Botoks mu, dolgu mu? Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı
Botoks ve dolgu, birbirleriyle çoğunlukla karıştırılan uygulamalardır. Aslında tamamen farklı amaçlara hizmet eden ayrı ayrı ilaçlardır. Ortak yönleri doğru zamanda doğru yerlere yapıldıklarında doğal güzelliğe hizmet etmeleridir. Bu hafta ‘Ne zaman botoks ne zaman dolgu yapılmalı’, ‘Botoks ve dolgu arasındaki farklar nelerdir’ gibi merak edilen ve kafa karıştıran konulara değinmek istiyorum...
Cilt ve saç için olmazsa olmazlar
Cildimizin ve saçlarımızın ihtiyaçları her mevsim değişiyor, kış soğuklarına dikkat etmek gerekiyor. Bu vesileyle Dermatolog Özlem Dicle bakım dünyasındaki yeni çözümleri, Suna Dumankaya ise evde hazırlayabileceğimiz çeşitli kürleri anlattı. Kuaförler de saçlarımız için önerilerini paylaştı.
Görünüşünüzle İlgili Takıntılı Mısınız? Vücut Dismorfik Bozukluğunuz Olabilir!
Küçük şeyler, onları olduğundan daha büyük hale getirdiğinizde büyük sorunlara dönüşür. Bu kural görünüşünüzle ilgili küçük sorunları dev bir problem olarak gördüğünüzde de geçerli. Görünüşünüzle ilgili sorunları çok büyütüyor, kafanıza takıyor, aynaya baktığınızda kendinizi eleştiriyorsanız belki de vücut dismorfik bozukluğu adı verilen ciddi bir sorunla karşı karşıyasınızdır!
Kışın dudak ve ellerde oluşan çatlaklara karşı ne yapılmalı?
Özellikle kış aylarında karşılaşılan dudak ve el çatlakları yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Dermatolog Selma Uçar, bu çatlaklara karşı neler yapılması gerektiğini anlattı.
Maske takmak sivilce yapar mı?
Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte maske kullanmak, günlük hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Dermatolog Dr. Neslihan DOLAR yazdı.
Cildiniz kışa hazır mı? Dermatolog Dr. Neslihan DOLAR yazdı
Cildin her mevsim ihtiyacı değişir. O nedenle özellikle mevsim geçişlerinde cildin ihtiyaçlarını iyi belirlemek önemlidir. Çünkü soğuk hava, cildin dış katmanı olan onarıcı bariyer tabakayı olumsuz etkileyerek cildi daha kalın ve kırılgan hale getiriyor. Kış ayı boyunca ciltte yağ salgısı da azalıyor.
Maske cilt hastalıklarına neden olabilir
Sağlığımızı korumak için mecburi olan maskeler cilt sorunlarına neden olabiliyor. Dermatolog Prof. Dr. Özlem Dicle “Maske kullanımına bağlı gelişen her sorun için ayrı tıbbi müdahale gerekebilir. Bu sorunlardan korunmak için kendi günlük cilt bakımınızı da ihmal etmeyin” diyor.
Lazer Epilasyon Nasıl Yapılmalı?
Cüzi ücretle ve kampanyalı fiyatlarla kuaför salonları, tırnakçı, güzellik merkezi gibi ruhsatsız çalıştığı tespit edilen 'merdiven altı' işletmelere başvuran kişilerin 'lazer epilasyon' mağduru olduğunu belirten uzmanlar uyarıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Seda Erdoğan, yanlış enerji dozu ve cihazlarla yapılan lazer epilasyon uygulamalarının, yanık, koyu leke, kıllarda sertleşme ve artış, kalıcı izler gibi pek çok olumsuzluğa neden olduğunu belirtti.
Maskenin cildinizdeki olumsuz etkisini bu şekilde önleyin
Maskelerin rolünü pandemi süreciyle daha da fazla anlar olduk. Özellikle koronavirüsün yayılmasını azaltmada hayati bir öneme sahip. Ancak aynı şekilde cildimizde akneden, kızarıklık ve kaşıntıya kadar birçok nedenin de başrolüne sahip olduğunu ifade eden Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, konuyla ilgili önerilerini paylaştı.
Ameliyatsız yanak iceltme
Yüze çekici V şeklini verip ince ve keskin hatlara sahip olmak artık ameliyatsız da mümkün. Resyofrekans yöntemiyle yanaklarınızı inceltebiliyorsunuz. Dermatolog Dr. Neslihan DOLAR yazdı.
Kozmetoloji nedir ve neyi inceler? Kozmetoloji bilimi hakkında kısaca bilgiler
Kozmetoloji, insanların dış görünümüne önem vermesinin sonucunda ortaya çıkmış bir bilim dalıdır. Çeşitli uygulamalar ve yöntemler sayesinde dış görünümde değişiklik, bakım, temizlik gibi işlemler yapılıyor. İnsanların kendilerini daha iyi hissetmeleri için önemli bir yere sahip uygulamadır. Kozmetoloji hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
Gençlik ve Güzelliğin Vazgeçilmezi: Gençlik Aşısı
Cildin beslenmesi, her daim genç ve güzel kalması için birçok farklı yöntem vardır. Son zamanlarda bu yöntemlerden en çok kullanılanı ise gençlik aşısıdır. İçeriği hyalüronik asit olan gençlik aşısı, cilt bakım ürünlerinden besin desteklerine kadar, gençlik ve güzelliğin vazgeçilmezidir. Peki gençlik aşısı nedir? Gençlik aşısı hakkında tüm merak edilenleri uzmanlarına sorduk. İşte tüm detaylar…
Saç dökülme mevsimi başladı...Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı
Özellikle mevsim geçişlerinde daha sık görülen saç dökülmesi pek çok kişinin ortak problemi. Bu dönemde saçlarınız hızla kendini yenilerken eskiyen saçlarınızın yerine yenileri gelir. Böyle bir dökülme mevsim geçişlerinde normal olarak kabul edilmekle beraber bu doğal süreç işlerken yeni saçlarınızın daha kaliteli ve güçlü çıkması için destek gerekir.
Lazer epilasyon hakkında sık sorulan sorular
Lazer epilasyon kesinlikle uzman doktor gözetiminde yapılması gereken tıbbi bir yöntemdir. Uzman olmayan kişilerce yapılan uygulamalar sonrasında yanık, kalıcı iz ve lekeler gelişebilir. Lazer epilasyon vücutta oluşan tüylenmenin giderilmesinde ergenlik çağına girmiş kadın veya erkek herkes için vücudun her bölgesinde kullanılabilen en etkili medikal teknolojidir. Kıl dönmesi, batık ve izlerinin tedavisinde de güvenilir ve etkili bir çözümdür.
Güneş lekelerini tedavi ettirin, cildinizi kışa hazırlayın
Güneş lekelerinin tedavisi ve cilt bakımına yönelik bilgiler paylaşan Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, cilt tedavisi ve bakımıyla, kış aylarında görülen deri kuruluğu ve kaşıntılı kızarıkla seyreden egzamaların da önüne geçileceğini söyledi.
Uzmanından güneş lekeleri için tedavi önerileri
Güneş lekelerinin tedavisi ve cilt bakımına yönelik bilgiler paylaşan Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, cilt tedavisi ve bakımıyla, kış aylarında görülen deri kuruluğu ve kaşıntılı kızarıkla seyreden egzamaların da önüne geçileceğini söyledi.
Kırmızı yüz nedenleri ve çözümleri
Sıcak bir ortamda veya çok soğuk bir havada yüzün kızarması, beklenen fizyolojik bir durumdur. Ama duygularımızı saklamaya çalıştığımız zamanlarda özellikle heyecan veya stres anında bizi ele veren yüz kızarıklığına bir de yanma ve kaşıntı gibi semptomlar eklenince hem sağlık hem sosyal bir problem haline gelir. Kırmızı yüz pek çok kişinin şikayetçi olduğu cilt problemlerinden birisidir.
Öldüren botoks
İstanbul’da botoks yapma izni olmayan güzellik merkezine giden Kübra Boyraz, botoks yaptırdıktan bir gün sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan 5 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerin daha önce İzmir’den İstanbul’a kaçtıkları iddia edildi.
Yazın yıpranan cildinizi yenileyin
Yaz aylarında özellikle güneş, nem ve terleme gibi pek çok faktör cildimiz üzerinde olumsuz etkiler bırakır.
Mevsim Geçişlerindeki Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir?
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte özellikle saç dökülmesi problemi yaşayanların sayısı da artıyor. Peki saçımız neden dökülüyor, mevsim geçişlerinin saç dökülmesine etkileri ve koruyucu önlemler hakkında Uzman Dermatolog Doç. Dr. Hilal GÖKALP anlattı...
Kolajenle ilgili merak edilenler
İnsan vücudunda en çok bulunan protein, kolajendir. Yaş aldıkça azalan kolajen, yüzün daha çabuk sarkmasına, tırnakların kırılmasına ve saçların dökülmesine neden olur. Dermatolog Dr. Neslihan DOLAR yazdı
Sağlıklı ve Işıltılı Bir Cilde Sahip Olmanın 5 Adımı
Günümüz modern şehir yaşantısında cildimize yaptırdığımız uygulamalar kadar ona nasıl baktığımız ve koruduğumuz da oldukça önem taşıyor. Dermatolog Dr. Deniz Yavuz, özellikle sonbahara geçiş mevsiminde sağlıklı ve temiz cilt için yapılması gerekenleri anlatıyor.
Erkekler için ameliyatsız estetik
Erkekler, çok daha dinamik, genç, erkeksi ve çekici görünmek istiyor. Eskiden her 100 erkekten 5’i estetik işlem ve bakımla ilgilenirken bugün bu oran, her 100 erkekten 80’e kadar çıkmış durumda. Erkekler kısa sürede uygulanabilen, izsiz ve dışarıdan bakınca anlaşılamayan doğal görünümlü işlemleri tercih ediyor. Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı
TikTok'taki evde güzellik uygulamaları önerileri sağlığa zararlı mı?
Gençler başta olmak üzere birçok TikTok kullanıcısı, evde diş beyazlatma, dudak büyütme ve benleri yok etme gibi yöntemlerle ilgili videolar paylaşıyor. Uzmanlar ise bunların ne kadar tehlikeli olduğu konusund uyarılarda bulunuyor.
Ameliyatsız burun estetiği
Ameliyat olmadan da burun estetiği yaptırmanız mümkün. Dolgular sayesinde burnunuzu yeniden şekillendirebilirsiniz. Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı.
Tırnak mantarı ve batmaları
Özellikle ayak tırnaklarında oluşan mantar ve batmalara dikkat etmelisiniz. Bunlar, bir iç organ hastalığının belirtisi olma olasılığının yanı sıra çok çabuk diğer tırnaklarınıza da bulaşabilme özelliğine sahiptir. Dermatolog Dr. Neslihan DOLAR yazdı.
Vücudunuzdaki benin rengine, şekline ve büyüklüğüne dikkat edin
Vücutta yer alan benlerde şekil, boyut ve renk değişimleri olduğu takdirde yılda en az 1 defa dermatoloğa kontrole gidilmesi gerektiğini söyleyen Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bilgiç, vücutta oluşan benlerin neden olabileceği tehlikeler hakkında bilgi verdi.
'Vücudunuzdaki benleri kontrol ettirin'
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bilgiç, vücutta yer alan benlerde şekil, boyut ve renk değişimleri olduğu takdirde yılda en az 1 defa dermatoloğa kontrole gidilmesi gerektiğini söyledi.