PANDEMİ BAKIMI

Güncelleme Tarihi:

PANDEMİ BAKIMI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2021 09:11

Dermatolog Dr. Kubilay Yücel, Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle evde kalan insanların yüzlerine daha çok ilgi göstermeye başladığını söyledi. Yücel, “Tıpkı evin eksiklerini görüp tadilata başladıkları gibi aynayla bolca haşır neşir olup yüzde de tadilata başladılar” dedi.

Haberin Devamı

PANDEMİ döneminde hem virüsün etkisi hem de stres yaratan faktörlerin tetiklemesiyle cilt hastalıklarında yaşanan artış, uzman doktorların randevu trafiğini hızlandırdı. Son günlerde art arda 4-5 hastada bu durumla karşılaştıklarını söyleyen dermatolog Dr. Kubilay Yücel, her birinden test istediklerini ve sonuçların pozitif geldiğini belirtti.

CİLTTE KIZARIKLIK VİRÜS SİNYALİ
Cilt döküntülerinin Kovid-19 belirtileri arasında olduğunu söyleyen Yücel, “Hiçbir Kovid-19 bulgusu olmayan, ancak virüse yakalanmış olan hastalar, vücutlarında garip döküntülerle geliyorlar. Bu tür şikâyetlerle bize gelen hastalar ne ateş ne öksürük ne de Kovid-19 olduğu fikri veren başka bir semptom gösteriyorlar. Sadece cilt yapısında oluşan bazı kızarıklıklarla hastalığın sinyalini veriyorlar” dedi.

Haberin Devamı

DEZENFEKTAN YÜZÜNDEN EGZAMA
“Salgın sürecinde virüse yakalanmayan pek çok kişide de cilt rahatsızlıkları ortaya çıkmaya başladı. Özellikle çocuklarda akne problemi çok arttı. Pandemi kısıtlamalarında sürekli evde olmanın getirdiği strese ve abur cubur atıştırmaya bağlı olarak çocuk ve genç yaş gruplarında sivilce problemleri sıkça görülmeye başladı. Dezenfektan ve kimyasal madde kullanımına, çok sık el yıkamaya bağlı olarak egzama da yaygınlaştı.”

AYNAYA BAKAN DERMATOLOĞA KOŞTU
Pandemi kısıtlamaları nedeniyle evde kalan insanların yüzlerine daha çok ilgi göstermeye başladığını dile getiren Kubilay Yücel, “Tıpkı evin eksiklerini görüp tadilata başladıkları gibi aynayla bolca haşır neşir olup yüzde de tadilata başladılar. Dikkatlerini çeken eksiklerle ilgili estetik dermatoloji ve estetik cerrahi uzmanlarına sıkça başvurur hale geldiler. Pandeminin getirdiği ruhsal sıkıntıyı, yüzlerindeki değişikliklerle aşma yöntemine yöneliyorlar. Lazer uygulamaları için de bu dönem çokça tercih edildi” diye konuştu.

ESTETİKTE ÇANTACILARA DİKKAT
Merdiven altı güzellik uygulamalarına karşı uyarıda bulunan Yücel, şöyle konuştu: “Antalya’da konusunda uzman, başarılı pek çok hekim var. Ama hala merdiven altı, çantacı diye tabir ettiğimiz, ellerinde çantayla dolaşıp ne olduğu belirsiz dolgu malzemeleriyle kontrolsüz ve sağlık riski taşıyan uygulamalar yapan kişiler var. Bu kişilerin arasında ağırlıklı olarak Rus ve İranlılar olmak üzere yabancı uyruklular da var. Pandemi fırsat bilip ev ev dolaşarak ne olduğu belirsiz maddeleri yüzlere enjekte ediyorlar. Yüzde dolgu diye bebe yağı enjekte eden var. Tıbbi bilgi olmadan yapılan işlemler zaman zaman facialarla sonuçlanabiliyor, geri dönüşü olmayan cilt problemleri ortaya çıkabiliyor.”

Haberin Devamı

HATALI DOLGU KÖRLÜK YAPABİLİR
“Aynı şekilde güzellik salonlarında, yetkileri olmadığı halde uzman doktorluk gerektiren cilt altı uygulamalarının yapıldığını görüyoruz. Bu yasal olmayan durumlara karşı insanları bilinçli olmaya davet ediyoruz. Belki 3-5 lira ucuz diye böyle salonlara gidiliyor. Ama ileride bu uygulamalar sonucu karşılaşılan sorunlar çok büyük olabiliyor. İleride dolgulara bağlı olarak körlüklerle karşılaşılabilir, hatalı enjeksiyonlar damar tıkanmalarına neden olabiliyor.”

HARAKİRİ YAPMAKLA EŞDEĞER
Yanlış uygulanmış botoksa bağlı yan etkilerin de ortaya çıkabildiğini belirten Yücel, “Bunların hepsi bilinçsizce işlem yapılmış ellerde oluyor. Bu konuda devlet denetimi çok önemli. Ama bu sorunun çözümünde öncelikle bilinçli olması büyük önem taşıyor. Bu kadar başarılı hekimin olduğu bir kentte bu tür yerlere gitmek harakiri yapmakla eşdeğer diye düşünüyorum” diyerek insanları bilinçli ve dikkatli olmaya davet etti.

Haberin Devamı

SAĞLIĞIN MERKEZİ OLACAK
Her biri alanında uzman kadınlardan 14 kişilik bir ekibi olduğunu söyleyen Yücel, “Dermatoloji ve estetik dermatoloji alanında yaptığımız işlerle hem Türkiye hem de dünya çapında hizmet veriyoruz. Dünyada Türk hekimlere olan yüksek güven giderek artıyor. Türkiye, sağlık turizmi konusunda dünyada öne çıkan ülkelerden biri. Pandemiden sonra Antalya’nın çok önemli bir sağlık destinasyonu olacağına inanıyorum. Biz de bu dönemde aldığımız uluslararası sağlık turizmi yetki belgesi ile bu alanda öncü olduk. Sağlık acentaları ve uzman hekimlerin tanıtım ve sağlığı bir araya getiren çalışmalarıyla ve sağlık turizmine verilen devlet teşvikleriyle önümüzdeki yıllarda dünyada bu alandaki tanınırlığımızın giderek güçleneceğine inanıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!