EKSTRA
MENÜ

Çam Balı

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 563 haberi bulunmuştur.

Çam Balı Haberleri

Sensiz olmaz keşkek

Sensiz olmaz keşkek!

Havalı et tabakları yerine, kemik suyunda pişirilip taze dövülmüş keşkek servis eden bir lokanta nasıl sevilmez ki! Üç masalı ‘minik dev’ Herise’nin köz patlıcanı incirle, balkabağını mor soğanla birleştirdiği incelikli mezeleri de kaçmaz...

16.10.2021Lezzetli Hayat
Patatesler fırından, kekler badem unundan...

Patatesler fırından, kekler badem unundan...

Yüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?

25.09.2021Lezzetli Hayat
Kazdağlarının rüzgarında uçan arıların balları 5 ülkeye ihraç ediliyor

Kazdağları'nın rüzgarında uçan arıların balları 5 ülkeye ihraç ediliyor

Bal üreticisi Gökhan Aydoğdu "2018'den bu yana Amerika'ya, dünyanın en kapsamlı bal yarışmasına ürettiğimiz balı gönderiyoruz. Yaklaşık 6 ay boyunca birçok akademisyen tarafından Kuzey Carolina'daki merkezde bu ballar incelenir. Bu bölgede ürettiğimiz ballarla ilgili iki dünya birinciliğimiz, toplam 7 ödülümüz var" dedi.

28.08.2021Ekonomi
‘Gündüz denize, gece gökyüzüne sarıldık’

‘Gündüz denize, gece gökyüzüne sarıldık’

Bu yaz da bizim gibi çocuklu aile dostlarımızla mavi tura çıktık. Bozburun’dan hareket etmek üzere kaptan, aşçı ve iki gemiciden oluşan dört kişilik mürettebatlı bir gulet kiraladık. Çocuklar ayakkabılarını tekneye binerken çıkardı ve neredeyse bir daha hiç giymedi. Tüm gün serin suların, geceleri gökyüzünün tadını çıkardık ve hiç sıkılmadık.

22.08.2021Seyahat
Arıların şifalı gücü

Arıların şifalı gücü

Bal, polen, arı sütü, propolis... Arı ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik araştırmalar son yıllarda arttı. Görünen o ki arı ürünlerinin mucizevi faydaları var. Bu nedenle hem doğanın dengesini korumak hem kendi sağlığımız için arıları gözümüz gibi korumalıyız.

Sağlıkla ve lezzetle serinleyelim

Sağlıkla ve lezzetle serinleyelim

Sıcak havayla başımızın dertte olduğu günlerde imdadımıza soğuk içecekler yetişiyor. İsteyene Hindistan cevizi suyuyla hazırlanmış bir çay, isteyene ananas ve zerdeçalı buluşturan bir smoothie... Bu hafta sizinle vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılayacak en favori soğuk içecek tariflerimi paylaşıyorum.

Son dakika: Bakan Pakdemirli duyurdu: Yangın desteklerinin ayrıntıları belli oldu

Son dakika: Bakan Pakdemirli duyurdu: Yangın desteklerinin ayrıntıları belli oldu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarından zarar gören vatandaşlara verilecek desteklere ilişkin açıklamada bulundu. Pakdemirli yangınlarda telef olan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ile zarar gören avı kovanlarının hibe olarak karşılanacağını belirtirken hasar tespit çalışmalarının sonlandığını ifade ederek yapılacak ödemelere ilişkin ayrıntıları açıkladı.

11.08.2021Gündem
Muğlada 65 bin hektar yandı Karakulak ve yaban kedisi ormanı yok oluyor

Muğla'da 65 bin hektar yandı! Karakulak ve yaban kedisi ormanı yok oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Dr. Yasin İlemin, Muğla yangınlarında kızılçam ağırlıklı 65 bin hektarın yandığını açıkladı. İlemin, karakulak yaşam alanının yüzde 20'sinin, yaban kedisi habitatının ise tamamen yok olduğunu söyledi.

10.08.2021Gündem
Bakan Pakdemirli, yangınlara ilişkin son durum hakkında açıklama yaptı

Bakan Pakdemirli, yangınlara ilişkin son durum hakkında açıklama yaptı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarda görev yapan orman işçileriyle birlikte yangınlarında son durumla ilgili açıklamalarda bulundu Pakdemirli açıklamasında, "270 orman yangınıyla uğraştık, 267'si kontrol altında, Köyceğiz, Milas ve Bozdoğan'da yangın sürüyor. Devam eden yangınlara, 15 uçak, 9 İHA ve 64 helikopter müdahale ediyor" ifadelerini kullandı. Pakdemirli ayrıca termik santrallerdeki yangın tehlikesiyle ilgili gerekli önlemlerin alındığını belirterek, "Termik santralle alakalı riskler minimize olmuş vaziyette. Orman yangının buradaki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini olumsuz etkilememesi için şeritler oluşturuldu. Üç ayrı tahkimat yapıldı" dedi.

9.08.2021Haber
Orman yangınlarında son durum Bakan Pakdemirli: Termik santralde risk minimize edildi

Orman yangınlarında son durum! Bakan Pakdemirli: Termik santralde risk minimize edildi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarda görev yapan orman işçileriyle birlikte son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Pakdemirli açıklamasında, "270 orman yangınıyla uğraştık, 267'si kontrol altında, Köyceğiz, Milas ve Bozdoğan'da yangın sürüyor. Devam eden yangınlara, 15 uçak, 9 İHA ve 64 helikopter müdahale ediyor" ifadelerini kullandı. Pakdemirli ayrıca termik santrallerdeki yangın tehlikesiyle ilgili gerekli önlemlerin alındığını belirterek, "Termik santralle alakalı riskler minimize olmuş vaziyette. Orman yangının buradaki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini olumsuz etkilememesi için şeritler oluşturuldu. Üç ayrı tahkimat yapıldı" dedi. Bakan Pakdemirli, 22.55 sıralarında Twitter'dan yaptığı açıklamada Bozdoğan'daki yangının da kontrol altına alındığını duyurdu. Bu gelişmeyle kontrol altına alınan yangın sayısı 268'e yükselmiş, devam eden yangın sayısı ise ikiye düşmüş oldu.

9.08.2021Gündem
Arı kovanları kül oldu

Arı kovanları kül oldu

Dünya çam balı üretiminin yüzde 95’i Türkiye’de gerçekleşiyordu. Çam balının başkenti olarak nitelendirilen Muğla’da çıkan yangınlar ise bu üretimin büyük bir kısmını yok etti. Arıcılar elde kalan arılarını ve kovanlarını kurtarmak için mücadele halinde. Ancak üreticiler umutsuz: “Balsıra Böcesi’nin yaşadığı çam ağaçlarının her biri yandığı için artık bal üretimimiz bitti.”

5.08.2021Ekonomi
Önce kuraklık şimdi yangın... Arılar kurtuldu, çam balı üretimi ne olacak

Önce kuraklık şimdi yangın... Arılar kurtuldu, çam balı üretimi ne olacak?

Canlı çeşitliliği ile birlikte on binlerce arının yaşam alanı da orman yangınlarında zarar gördü. Ülkemizdeki arıların neredeyse yarısına ev sahipliği yapan Muğla'daki yangınlar, özellikle çam balı üretimi için kırmızı alarm veriyor. İşte detaylar...

2.08.2021Gündem
Sahil güzeli Marmaris

Sahil güzeli Marmaris

Marmaris hem kitle turizmi için hem de doğayla baş başa, sessiz sakin bir tatil için birçok seçenek sunuyor. Nasıl bir tatili tercih ederseniz edin, yaşadığım yer Marmaris’te muhteşem bir deniz, birbirinden nefes kesici koylar ve binlerce yıl geriye giden bir tarih hazinesiyle karşılaşacaksınız. Üstelik eğlence yeni başlıyor.

11.07.2021Seyahat
Güneş en güzel Marmaris’ten batar...

Güneş en güzel Marmaris’ten batar...

Çam kokulu koyları ve berrak denizi dünyaca biliniyor. Ancak pek çok kentimiz gibi Marmaris de güneş ve denizden ibaret değil. Burada gıyam yiyip kapurcuk ne demek öğrenmenin, tarihi sokaklarında turist değil bir Marmarisli gibi bisikletle dolaşıp sahilde sakince kitap okumanın tam mevsimi...

4.04.2021Seyahat
32 TL’nin altındaki bala dikkat

32 TL’nin altındaki bala dikkat

Türkiye’de bal tüketimi her geçen gün artıyor. Ancak sahte veya kalitesiz ballar da sofralara gelebiliyor. Balın iyi olup olmadığının anlaşılması için ise analiz edilmesi dışında hiçbir yöntem olmadığı ifade ediliyor. Uzmanlar, bir kilogram çiçek balının üreticide 30-32 TL olduğunu, bu fiyatın altında olanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

26.03.2021Ekonomi
Anzer Yaylası’nın hazinesi

Anzer Yaylası’nın hazinesi

Arı türleri ve florasıyla eşsiz olan Anadolu’da çok çeşitli ballar üretiliyor. Ancak biri var ki şöhreti çoktan sınırları aşmış durumda: Anzer balı... Geçen ay Coğrafi İşaret Belgesi alan bu balı yakından tanıyalım.

14.03.2021Hürriyet Pazar
Türkiye’de bal üretimi 110 bin tona yükseldi... Milyar dolarlık bal

Türkiye’de bal üretimi 110 bin tona yükseldi... Milyar dolarlık bal

Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) uyguladığı ‘Bal Ormanları Eylem Planı’, Türkiye’de hem kovan sayısını hem de bal üretimini arttırdı.

25.12.2020Ekonomi
Mutluluğun formülü çok açık

Mutluluğun formülü çok açık

Mevsim geçişlerinde hava değişiminden hem bedensel hem de ruhsal olarak etkileniriz. Kendimizi iyi hissetmek içinse beslenme şeklimize ve uyku düzenimize dikkat etmeliyiz. Bize iyi gelecek bir hobiyi hayatımıza dahil edebilir, yoga yaparak ruhumuzu besleyebilir, ‘mutlu sonbahar’ çayıyla dinginleşebiliriz. Bol bol su içmek de toksik maddelerden kurtulmayı sağlar.

Coğrafi işaret tescilinde Şanlıurfa ve Gaziantep liderliği kimseye kaptırmıyor

Coğrafi işaret tescilinde Şanlıurfa ve Gaziantep liderliği kimseye kaptırmıyor

Türkiye'nin coğrafi işaretli ürün sayısı, Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) yapılan başvurular ve tescillerle giderek artıyor. Ülkede coğrafi işaretli ürün sayısı 519'a ulaşırken, çiğ köftesinden şıllık tatlısına, eşkilisinden saç kavurmasına kadar 30 ürünü için onay alan Şanlıurfa, iller sıralamasında ilk sıradaki yerini koruyor.

Muğla, gezginci arıcıların çam balı üssü oldu

Muğla, gezginci arıcıların "çam balı" üssü oldu

İlkbahar'da farklı bölgelerde çiçek balı sağımı yapan gezginci arıcılar, arı popülasyonunu artırmanın yanı sıra biyoçeşitlilik açısından da zengin bir flora ve faunaya sahip Muğla'daki ormanlık alanlarda çam balı hasadı yapıyor.

30.08.2020Ekonomi
Türkiye’nin dört bir yanında üretilen çiçek ballarının hasadı bitti, şimdi damakları şenlendirme zamanı

Türkiye’nin dört bir yanında üretilen çiçek ballarının hasadı bitti, şimdi damakları şenlendirme zamanı

Hayıt, ayçiçeği, pamuk, lavanta, geven… Temel maddesi çiçek olan ballarda hasat yapıldı, sezon bitti. Çam balı dışında bir balla damağınızı tatlandırmak istiyorsanız tam zamanı. Ancak her balın bal olmadığı da artık günümüzün bir gerçeği… İyi ve orijinal bal yiyebilmek için damaktaki aroma kadar kovanda neler olup bittiğini bilmek de önemli. İklim krizi nedeniyle üretiminde düşüş yaşanan ve yine de dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye’nin ballarını üreticileri anlattı.

23.08.2020Hürriyet Pazar
OGM Müdürü Karacabey: 56 bal ormanı kurulmasını hedefliyoruz

OGM Müdürü Karacabey: 56 bal ormanı kurulmasını hedefliyoruz

ORMAN Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey, ’Dünya Arı Günü’ mesajında, "2020 yılı içerisinde 56 adet ’bal ormanı’ kurulmasını hedefliyoruz" dedi.

29.05.2020Ekonomi
Dünyada çam balının yüzde 90ı Türkiyede üretiliyor

Dünyada çam balının yüzde 90'ı Türkiye'de üretiliyor

Çiçek balına kıyasla daha güçlü aromatik yapıya sahip çam balının yüzde 90'ının Türkiye'de üretildiği bildirildi.

20.05.2020Ekonomi
Bal üretimi ülke ekonomisine de enerji veriyor

Bal üretimi ülke ekonomisine de "enerji" veriyor

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey "Türkiye'deki bal üretiminin ham piyasa değeri 450 milyon dolar civarında. Ülke ekonomisine katma değerinin ise yaklaşık 1 milyar dolar olduğu düşünülüyor" dedi.

20.05.2020Ekonomi
Yaşlı ve hasta bal üreticilerinin kovan izni sevinci

Yaşlı ve hasta bal üreticilerinin "kovan izni" sevinci

Muğla'da, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan arıcılar, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla haftada iki gün kovanlarının bakımını yaparak bal hasadına hazırlanıyor.

4.05.2020Ekonomi
Kesin korunacak hassas alan ilan edildi: Sığla Ormanları

Kesin korunacak hassas alan ilan edildi: Sığla Ormanları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete'de yer alan kararı ile Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçeleri sınırları içerisindeki sığla ormanları doğal SİT alanının, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

29.04.2020 Seyahat
Bal kestaneden mi, kekikten mi bilinecek

Bal kestaneden mi, kekikten mi bilinecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni Bal Tebliği ile kekik, kestane, ayçiçeği, narenciye gibi Türk ballarındaki botanik çeşitlilik ortaya konulacak.

28.04.2020Ekonomi
Seç, beğen, al Kadınlar üretiyor, kapınıza kadar geliyor

Seç, beğen, al! Kadınlar üretiyor, kapınıza kadar geliyor

Binlerce kadının ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi için kurulan kadın kooperatiflerinin ürettiği doğal gıdaların listesini yaptık. Tarhanadan erişteye, reçelden salçaya birçok geleneksel ürün kapınıza kadar gelecek, kadınlar kazanacak.

26.04.2020Hürriyet Pazar
Propolisin kilosu 2 bin liradan satılıyor

Propolisin kilosu 2 bin liradan satılıyor

Muğla, Türkiye’nin çam balı üretiminin yüzde 80'lik bölümünü karşılarken, Köyceğiz ilçesinde bal arıları tarafından çiçeklerin öz sıvılarından toplanan macun kıvamındaki ‘propolis’in saf halinin kilosu 2 bin liradan satılıyor. Arıcılar, koronavirüs salgını nedeniyle, bağışıklık sistemini güçlendiren propolisin tüketilmesi için vatandaşa çağrı yaptı.

30.03.2020Ekonomi

Yazar Sonuçları

Acaba rüya mı gördüm?

Marine edilmiş karavida çok iyi, yerken adeta denizin tadını alıyorsunuz. Minik denizkestaneleriyse o kadar tatlı ki orgazmik bir lezzet boyutuna ulaşıyorlar. Dereotlu ve sarımsaklı enginarı bulsam her gün yerim... 80’li yıllardan beri Avrupa ve Japonya’nın deniz ürünü odaklı en iyi restoranlarını ziyaret eden biri olarak Manzara Restaurant’da yediklerimin ülkemizdeki standartların hayli üstünde olduğunu söyleyebilirim.

16.10.2021

Yaprağını sütle, tazesini peynirle...

İncirle yoğun aromalı bir yemek yapmak istersem sotelerim ya da ızgaralarım. Fırında yavaş yavaş pişirince de şahane olur. Kahvaltılarda yumurtalı ekmek üzerine ballı, taze kekikli ve sotelenmiş inciri de çok severim. Biri ekmek üstü atıştırmalık, biri tart ve biri de balık olmak üzere işte mutfağımdan incirli, üç tarif...

18.09.2021

Arılar, dünya, geleceğimiz, yemek...

Mutfağından balın yok olması, bir aşçının hiç istemeyeceği bir şey. Ben bu ürünü o kadar çok tabakta kullanıyorum ki... Fındığı; bal, tuz, biberiye, kimyon tohumu, füme toz biber ve yağla harmanlayıp fırınladığımda çıtır bir atıştırmalık oluyor. İyi bir Dijon hardalını bal ve soğanla karıştırdığımdaysa şahane bir burger sosu elde edebiliyorum.

4.09.2021

Arıcılar için acil eylem planı

Türkiye Arıcılar Birliği ve Bee’o AŞ’nin öncülüğünde hafta sonu Marmaris/Dalaman Sarıgerme Hilton’da düzenlenen ‘Yangının Arıcılık Sektöründe, Çam Balı Üretimine Etkileri ve Yapılması Gerekenler’ panelini ilgiyle izledik, yangın bölgelerini yüreğimiz sızlayarak gezdik. Koca dağlar kül olmuş; arıcıların boynu bükük. Herkes birbirine soruyor; “Yanan bu alanlar nasıl rehabilite edilecek, biz (arıcılar) ne yapacağız, ne olacağız?”

24.08.2021

Atatürk’ü iyi anladık mı?

ABD Başkanı’nın söylediği şu cümle çok önemli: “Afganistan’ta hiçbir zaman ulus inşası için bulunmadık.” Bu cümle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü şimdi daha iyi anlamak için yeterli. Atatürk 1930’da liselerde okutulması amacıyla ‘Medeni Bilgiler’ adıyla yazdığı kitapta ‘millet/ulus’ tanımı yapıyor. ‘Zengin bir hatıra mirasına sahip, beraber yaşamak için ortak arzu, isteği olan ve sahip olunan mirasın muhafazasına iradeleri müşterek olan insanlardan oluşan cemiyet’ diyor. Afganistan’da böyle bir cemiyet/ulus maalesef oluşmamış.

20.08.2021

Deniz 100 metre girdiğinde

KÜRESEL ısınmayla deniz seviyesi 1 metre yükselirse İzmir ve İstanbul gibi kıyı şehirlerinde denizin 100 metre içeri gireceğini söylüyor Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz.

16.08.2021

Doğaya uygun yaşam

“İnsanlar ne kadar mertçe yaşadıklarını değil, ne kadar uzun yaşadıklarını umursuyorlar; ne var ki mertçe yaşamak herkesin elindeyken, uzun yaşamak kimsenin elinde değildir.” (Seneca-Romalı düşünür, devlet adamı)

12.08.2021

Tarımsal hasar çok büyük zararı kim karşılayacak?

Önce sel baskını, ardından orman yangını; bir aydır afetlerle mücadele ediyoruz.

9.08.2021

Milaslı kahraman Memecik

Ormanlarımız, canımız yanmaya devam ediyor olsa da güzel haberler de var.

9.08.2021

Yangınlara rağmen çam balı için hâlâ umut var

Marmaris’teki yangında endişelendiğimiz şeylerden biri de dünyanın en özel ballarından biri olan çam balının yok olup olmadığıydı. Elbette ciddi zarar var ama çam balı yok olmadı, olmayacak...

8.08.2021

Gökova arıları Notre Dame’ın 200 bin arısı kadar şanslı mıydı

2019 yılında, Paris’teki Notre Dame Kilisesi yanarken, bu yapının çatısından bir mucize çıkacağını kimse aklına getirmemişti.

6.08.2021

Doğanın onurlu duruşu

“Karakter ağaç ise, şan ve şeref ağacın gölgesi gibidir; biz hep gölgeyi düşünürüz, oysa gerçek olan ağacın kendisidir.” (Abraham Lincoln)

5.08.2021

Balda Çin’den sonra dünyada ikinciyiz ama...

Şifa kaynağı... Mucizevi besin... Her derde deva... Kahvaltıların vazgeçilmezidir bal. Kaşık kaşık yeriz “şifa niyetine” diyerek. Bu konuda şanslı da sayılırız. Ülkemiz bal üretiminde dünyada Çin'den sonra ikinci, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise birinci sırada. Ancak Türkiye’de üretilen balların yaklaşık yüzde 35’i maalesef sahte. Sahte ballar o kadar çoğaldı ki, yemeğe hepimiz korkar olduk. İnternete girip şöyle bir araştırdığınızda dünya kadar bal satan firma var. O kadar enteresan ki, cami önünde bile bal satan insanlar mevcut ülkemizde. Merak etmeyin, işini düzgün yapan firmalar da var. Hala o eski usullerde katkısız, glikozsuz, fruktoz şurubu olmayan bal üreticileri de mevcut. Bir çok firmanın balını denedim. Web sayfalarından ve instagram üzerinden alış veriş yaptım. Öne çıkan 4 firmayı yazmak istedim.

25.05.2021

Hepimiz aynı kovandayız

EGE’nin dört bir yanında bahar aylarında kekik, mandalina, limon, badem, karabaş otlarının açmasıyla faaliyete geçip mis kokulu çiçek ballarının üretimine başlayan arılar, sohbaharda çam balıyla sezonu kapatır.

24.05.2021

Bitmeyen bahar hüzün getirdi

 KARAKIŞ aylarına girdik, ama hala güller açıyor, kelebekler daldan dala konuyor.

7.12.2020

Bağışıklığınızı arı ürünleriyle güçlendirin

Bal arıları, bitkilerdeki nektarı ya da bitki üzerinde beslenen bazı böceklerin salgılarını toplayarak doğal bir tatlandırıcı olan balı üretirler. Salgı balı ve çiçek balı olarak ikiye ayrılan balın renk, aroma, besin bileşimi gibi özellikleri yörenin bitki örtüsüne göre değişiklik gösterir.

2.10.2020

Gökova’da yeşilin elli tonu: Akyaka

Gözlerimizi kapatalım; Okaliptüs ağaçlarının arasından yürüyerek azmak kıyısına vardınız, ayaklarınız serin azmak sularının içerisinde, karşınızda göz alabildiğine çam ormanı, bir tarafınızda uçsuz bucaksız Ege Denizi… Etrafınızda onlarca yaban ördeği ve kaz sürüsü, yemyeşil suyun içinde ağaç boyu su bitkilerini, onların arasında yüzen balıkları görebiliyorsunuz. Şırıl şırıl akan azmak suyunun huzur veren sesi, havada mis gibi toprak kokusu. Hadi açın gözlerinizi; Hoş geldiniz! Akyaka’dasınız.

27.06.2020

Ege’de ballı fırsatlar

SALGIN hastalıktan korunmada bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemi anlaşılınca propolis, ham bal, arı keki, arı sütü gibi ürünlerin reklamları son zamanlarda arttı.

1.06.2020

Tüketici artık balın ham mı yoksa işlenmiş mi olduğunu ayırt edebilecek

Türk Gıda Kodeksi bal standardı değişti. Tüketici artık balın ham bal ya da işlenmiş yani ısıtılmış bal olup olmadığını bilecek.

13.05.2020