cağ kebabı haberleri sayfasında cağ kebabı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 338 cağ kebabı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Erzurum'un Oltu ilçesinde esnaf bayram sabahında geleneksel kahvaltı yerine, coğrafi işaretli Oltu cağ kebabını tercih etti. Oltulu esnaf Tuncay Vural, bir ay boyunca oruç tutmalarına rağmen sabahları cağ kebabını özlediklerini belirterek, "Bayram sabahı kahvaltımızı cağ kebabıyla yaptık. Tüm İslam aleminin bayramını kutluyoruz. Oltumuz'un çarşı başı bir efsanedir. Çay ocağımızın önünde cağ kebabımızı hazırladık, yolan geçen eş dost, çocuklar herkese ikram ediyoruz." dedi.
#KahvaltıPek çok yerde denediğim ve kendi restoranımda da yaptığım cağ kebabını ilk kez kendi şehrinde yedim, ‘tatari’ denilen az pişmişini tatma fırsatı da yakaladım. Aklınızsa olsun, doyduğunuzda garsonları uyarın çünkü siz “Dur” diyene kadar ‘cağ’lar masaya gelmeye devam ediyor. Belki çok iddialı gelebilir ama şimdiye kadar içtiğim en iyi ayak paça ve kelle paça çorbalarını da burada buldum. Giderseniz şalgam dolması ve lalanganın da tadına bakın.
#ErzurumVan’da kadın girişimci Gül Çelik’in açtığı lokantada, Erzurum'un meşhur cağ kebabı, farklı konseptiyle Vanlıların damak tadına sunuldu. Açılışa katılan davetliler, 37 yıllık cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz’ın yaptığı cağ kebabın tadına doyamadıklarını söyledi.
#Cağ KebabıCağ Kebabı Artvin'in mi yoksa Erzurum'un mu tartışması bitmek bilmiyor. Artvinli ustalar, cağ kebabının ilk Çoruh havzasında Artvinli bir çobanın yaptığını iddia ederken, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası cağ kebabı için patent başvurusunda bulundu.
#Cağ KebabıErzurum’dan tüm ülkeye yayılan, genelde lavaş ekmeği ve soğanla servis edilen cağ kebabının lezzetli olması için püf noktalarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden cağ kebabı restoranı sahibi Erol Boztepe, bu kebap türünde en önemli unsurun odun ateşinde pişirilmesi olduğunu belirtti.
#Cağ KebabıKocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu, Erzurum Tanıtım Günleri’nde dünyanın en büyük cağ kebabını yapacak. Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ertuğrul Çetinkaya tanıtım günlerinde 500 kilo ile 1 ton arasında cağ kebabı ile rekor denemesinin yapılacağını söyledi.
#Cağ KebabıSırtını Palandöken’e yaslamış Erzurum’un alametifarikası içinde barındırdığı pek çok güzellikte saklı. Bir yanınızda uluslararası kayak turnuvalarına ev sahipliği yapan Palandöken Dağı, bir yanınızda sayısız tarihi yapılarla dolu şehir merkezi… Ayrıca köşelerde bekleyen parmak ısırtan lezzetler de cabası… Şehrin yakınlarında bulunan Tortum Şelalesi, Oltu, Tepsicik göleti gibi doğa harikası yerler ise çok büyüleyici… Sizin için gezilecek yerlerden tadılacak lezzetlere kadar güzel bir Erzurum rehberi hazırladım…
#ErzurumErzurum’a geçtiğimiz günlerde ikinci kez gittim. İlk gittiğimde de, bu son gidişimde de lezzet açısından beni fazlasıyla memnun eden bir şehirle karşılaştım. Bir kere ben tam bir Cağ Kebabı hayranıyım. Herkes 3-4 şişle doyarken benim bu kebapta hiç sınırım yok. Çok seviyorum. O yüzden Erzurum benim kalbimde hep ayrı bir yerde.
#ErzurumTuristik Doğu Ekspresi’nin büyülü dünyası, rayların ritmik sesi ve pencereden süzülen karlı manzaralarla bir kez daha yolcularını çağırıyor. Biletler satışa çıktı ama yer bulmak pek kolay değil; seferler 22 Aralık’ta başlayacak. Ankara’dan bilet bulamazsanız, Kars’tan Ankara yönüne yolculuk için bilet kovalayabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım ve bu rota da çok güzel. Yol boyunca hangi duraklarda durmalı, nereleri keşfetmeli, Kars’ta hangi gizli köşeleri görmeden geçmemeli? İşte size Turistik Doğu Ekspresi ve Kars gezi rehberi…
#Turistik Doğu EkspresiTürkiye denince akla ilk gelen lezzet genellikle kebaplar olur. Ancak bu, zengin Türk mutfağının yalnızca görünen yüzü. Türkiye, yanardağların şekillendirdiği verimli ovalardan Akdeniz’in zeytin ağaçlarına, Karadeniz’in sisli yaylalarından Güneydoğu’nun baharatlı mutfağına kadar uzanan adeta bir tat atlası sunuyor...
#Türk YemekleriERZURUM'da bir cağ kebabı işletmesinde başlayan yangın kısa sürede büyüyerek çevredeki bir otel ile 4 binaya sıçradı. Geceyi aydınlatan alevlere müdahale eden ekipler, yangını yaklaşık 2 buçuk saat süren mücadelenin ardından söndürdü.
#ErzurumErzurum'da, cağ kebabı restoranında çıkan ve yandaki binaların çatısına sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yangının kontrol altına alındığını açıklayarak "Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu büyük yangında en büyük tesellimiz, herhangi bir can kaybının olmaması" dedi.
#ErzurumKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne bu yıl üçüncü kez ev sahipliği yapan Erzurum’da ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Festival süresince şehrin otel ve restoranlarında doluluk oranı artarken yerli esnaf yaşanan ekonomik hareketlilikten memnun kaldı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıHafta içi işe giderken aceleyle yaptığımız kahvaltılar birçoğumuza tat vermiyor. Bu yüzden öğle kahvaltısı diyebileceğimiz brunch’lar hafta sonları için çok cazip bir seçenek. Üstelik bazı mekânlar tabağımızdaki lezzetin ötesinde bize güzel manzara da sunuyor. Doğanın kalbinde uzun sofralar kurduğumuz ya da Boğaz’a karşı kahvemizi yudumladığımız en iyi brunch mekânlarını jüri üyelerimize sorduk.
#Pınar TahirlerErzurumlu esnaf Kamil Elmalı (44), iş yerinde beslediği Dadaş Pirana ile birlikte doğum gününü kutladı. Mum üfleyerek yaş pasta kestiği 'Dadaş Pirana'ya ödül olarak cağ kebabı ikram eden Elmalı, doğum günlerini birleştirerek kutlama yaptıklarını söyledi.
#Dadaş PiranaErzurumlu esnaf Kamil Elmalı (44), iş yerinde beslediği Dadaş Pirana ile birlikte doğum gününü kutladı. Mum üfleyerek yaş pasta kestiği 'Dadaş Pirana'ya ödül olarak cağ kebabı ikram eden Elmalı, doğum günlerini birleştirerek kutlama yaptıklarını söyledi.
#ERZURUMŞanslıyız çünkü ülkemizin doğası bize dört mevsim tatil yapma imkânı sunuyor. İnsanı bir anda masalsı, bembeyaz bir dünyaya davet eden kar seyahatlerinin de heyecanı başka oluyor. Eğer bu kış Bursa, Kars, Kayseri, Bolu, Erzurum gibi ülkemizde kış sporlarının yapıldığı illerimize bir tatil planlıyorsanız sizler için derlediğim yöresel gastronomi rehberine göz atabilirsiniz.
#Ebru ERKEKocaeli'nde yaşayan Mehmet Salim'in (48) hayatı 8 yıl boyunca yüz bölgesinde çektiği dayanılmaz ağrılar nedeniyle kabusa döndü. 13 dişini çektirmesine rağmen yanlış tanı nedeniyle ağrılarından kurtulamayan Salim'e, daha sonra İzmir'de başvurduğu hastanede halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen ‘trigeminal nevralji’ teşhisi konulup, ameliyat edildi. Ağrılarından kurtulan Salim, taburcu olunca ilk yapacağı şeyin cağ kebabı yemek olacağını söyledi.
#Delirten HastalıkKocaeli'nde yaşayan Mehmet Salim'in (48) hayatı 8 yıl boyunca yüz bölgesinde çektiği dayanılmaz ağrılar nedeniyle kabusa döndü. 13 dişini çektirmesine rağmen yanlış tanı nedeniyle ağrılarından kurtulamayan Salim'e, daha sonra İzmir'de başvurduğu hastanede halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen ‘trigeminal nevralji’ teşhisi konulup, ameliyat edildi. Ağrılarından kurtulan Salim, taburcu olunca ilk yapacağı şeyin cağ kebabı yemek olacağını söyledi.
#Mehmet SalimCHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki siyasi partilere emekli maaşının en az bir asgari ücrete çıkarılması için el kaldırmaları çağrısında bulunarak, “Kanuna el kaldıracak, oy verecek olanlar bizleriz. 14 bin lira değil, en düşük emekli maaşını hiç değilse bir asgari ücret yapmak için ellerimizi kaldıralım. Bu emeklinin çilesini bitirelim” dedi.
#Özgür ÖzelBİR şehir düşünün... Havaalanından indiğinizde, sadece 20 dakika içinde karla kaplı tepelerde kayak yapmaya başlayabilirsiniz. Dünyada bu kadar hızlı bir şekilde kış sporlarının içine çekilebileceğiniz çok az yer vardır. İşte o özel şehirlerden biri Erzurum...
#1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da gençlik programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali ve Etiyopya arasındaki krizi Türkiye'nin nasıl çözdüğünü açıkladı. Erdoğan, "Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde, sağ olsunlar bizi kırmadılar ve bir başbakan iki cumhurbaşkanı olarak bir araya geldik. Bu konuda dedik ki ’bizi kırmayacaksınız.’ 7 saat süren bir görüşmeden sonra sağ olsunlar tarafları attık. Bu işi bitirdik" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBöreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#RotaArtık İstanbullular tarafından da kabul görmekten öte sevildiğini kimse inkâr edemez. Farklılıkların kesiştiği noktada bir günah keçisi olarak görülen kebabı simge olarak değil de bir kültür unsuru ve günümüzün yadsınamayacak bir gerçeği olarak anlamaya çalışmak ve kabullenmek bana çok daha anlamlı geliyor.
#AdanaGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#Rota























