Bahar Alerjisi haberleri sayfasında Bahar Alerjisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 348 Bahar Alerjisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dışarıdan geldikten sonra yüzünüzü ve elleriniz yıkayın: Gün içinde cilt yüzeyine polenler ve tozlar yapışabilir. Özellikle açık hava aktivitelerinden sonra nazik bir temizleyiciyle yüzünüzü yıkamak alerjenleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.
#Bahar AlerjisiBahar aylarının gelmesine çoğumuz sevinsek de sürekli burun akıntısı, hapşırma, göz yaşarması gibi semptomlarla kendini gösteren saman nezlesinden mustarip olanlar bu aylarda zorlanabiliyorlar. İlaçla kontrol altına alınan bu hastalığın doğru güneş gözlüğü seçimi, burna su çekmek gibi önlemlerle etkilerini azaltmanın bazı basit yolları da var.
#Sağlıkİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Mart ayı ile çöl tozları yavaş yavaş gelmeye başladı. Çöl tozları, dünyada yaşamın olmazsa olmazıdır. Bu tozlar geldikten sonra gübre olduğu için sıcaklıkla beraber doğa bir anda canlanır ve bahar gelir" dedi. Prof. Dr. Yaşar, "Doğadaki zaman zaman olan volkan ya da çöl tozları gibi olaylardan korkarız. Ancak bunlar yoksa yaşam yoktur. Bu nedenle korkulacak bir durum yok sadece alerjisi olanlar için önlem almak gerekir" diye konuştu.
#Çöl TozuAlerji mevsiminin tam ortasındayız. Bitki polenleri yayılmaya başladı. Pek çok kişi hapşırık, burun ve geniz akıntısı, öksürük, gözlerde kaşıntı ya da sulanma gibi alerji belirtileri yaşıyor. Bu alerjik reaksiyonlarla nasıl başa çıkacağız, uzmanlara sorduk.
#Zeynep Nazlı Yıldırımİlkbahar ayları hem mevsimsel alerjilerin hem de kıştan kalma hastalıkların bir arada görüldüğü bir dönem. Hal böyle olunca belirtiler birbirine karışıyor ve kafalarda "Alerji mi enfeksiyon mu?" sorusu canlanıyor. Peki bunu belirtilerimize bakarak ayırt edebilir miyiz?
#Gripİklim değişikliğiyle birlikte mevsimlerdeki ‘kaymalar’ alerjilerin güçlenmesine neden oldu. Polen sayısının son 30 yılda yaklaşık yüzde 20 arttığının altını çizen uzmanlar, daha önce hiç alerjik yakınması olmayanlarda bile semptomlar görüldüğünü söylüyor. Peki ülkemizdeki son durum ne? Mevsimsel alerjinin giderek artıyor olması hangi tehlikeleri ortaya çıkarabilir? Gündelik hayatta nasıl önlemler almak gerekiyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkNisan ayıyla birlikte etkisini göstermeye başlayan bahar alerjisi özellikle polene duyarlı kişileri olumsuz etkiliyor. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen bahar alerjisi önlem alınmadığı takdirde kabusa dönüşebiliyor. Peki, bahar alerjisi nedir, hangi aylarda görürülür? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, bahar alerjisi belirtileri ve doğal tedavi önerileri hakkında bilgiler verdi.
#Bahar AlerjisiUzmanlar alerjisi olanlar için 'bahar nezlesi' sezonunun başladığını belirterek koruyucu önlemlere dikkat çekiyor. Bu dönemin koruyucu önlemler alınmazsa alerjik nezlesi olanlar için 'kabusa dönüşebileceğini' dile getiren uzmanlar, vatandaşların sorguladığı 'Bahar alerjisi nasıl geçer?' sorusuna da yanıt veriyor. İşte, bahar alerjisi hakkında merak edilen ayrıntılar...<br><br>
#AlerjiBahar alerjisi, baharın gelmesi ile birlikte çiçekler açar ve polen oluşturmaya başlar. Kişilerin vücutlarında belli etkiler oluşturarak alerjik yapıya sebep olur. Bunun sonucunda ise burun ve gözlerde kılcal damarlar üzerinde şişmeler gözlemlenir. Alerji oluşumunda vücutta oluşan salgılar sonucunda tepkiler gözükmektedir. Bahar Alerjisi için neler yapılabilir? Sebepleri arasında neler vardır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Bahar Alerjisi NedirBahar alerjisi pek çok kişiyi etkileyen bir rahatsızlık. Bahar mevsiminin gelmesiyle ortaya çıkan bu durum gözlerde kaşıntı, hapşırma, koku ve tat duyularında azalma gibi sonuçlara neden olabilir. Peki bahar alerjisi nedir? Bahar alerjisi belirtileri ve tedavisi
#Bahar AlerjisiBaharın gelmesi ile birlikte ortaya çıkan polenlerin neden olduğu alerjik rinit olarak da bilinen bahar alerjisinin şuan tam zamanı. Mevsim geçişlerinde şikayetlerin artış göstermesinin arkasında polenlerin artmasının yanı sıra, ortamdaki toz parçacıkları, akar böcekleri, küf mantarları ve hayvan türleri vardır. Gözlerde yanma, kaşıntı, kızarıklık ve sulanma gibi yakınmalar ağırlıkta ise alerjik konjuktivit. Burunda akıntı , tıkanma, hapşırık, kaşıntı , yanma gibi yakınmalar ağırlıkta ise alerjik rinit (saman nezlesi). Öksürük, nefes darlığı gibi yakınmalar ağırlıkta ise astım. Ciltte alerjik yakınmalar ağırlıkta ise ürtiker olarak adlandırılır.
#Bahar AlerjisiBahar aylarının gelmesiyle görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk yaptığı açıklamada saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artacağını, bunun da daha fazla koronavirüs vakasına neden olacağını söyledi.
#Bahar AlerjisiDışarıdan geldikten sonra yüzünüzü ve elleriniz yıkayın: Gün içinde cilt yüzeyine polenler ve tozlar yapışabilir. Özellikle açık hava aktivitelerinden sonra nazik bir temizleyiciyle yüzünüzü yıkamak alerjenleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.
#Bahar AlerjisiKış mevsiminin bitmesine daha zaman varken, polen alerjisi şimdiden etkisini göstermeye başladı. Özellikle iklim değişiklikleri nedeniyle mevsim geçişleri belirsizleşirken, havaların ısınmasıyla birlikte ağaç ve çimen polenleri havada yoğun şekilde yayılmaya başladı. Bitkiler, yabani otlar ve ağaçlar polen üreterek insanlarda hapşırmaya ve burun tıkanıklığına neden olabilir. Bu semptomlar özellikle ilkbahar mevsiminde ortaya çıkarak tüm yıl boyunca da etkisini gösterebilir. Saman nezlesi olarak da bilinen polen alerjisi için uzmanlar mevsimsel alerjik rinit olarak da bahsedebilir. Polen alerjisine karşı oluşabilecek semptomlardan etkilenmemek için bu tür polenlere alerjisi olan kişilerin mutlaka doktoruna veya bir uzmanına danışmalarında fayda var.
#1Bahar aylarının gelmesine çoğumuz sevinsek de sürekli burun akıntısı, hapşırma, göz yaşarması gibi semptomlarla kendini gösteren saman nezlesinden mustarip olanlar bu aylarda zorlanabiliyorlar. İlaçla kontrol altına alınan bu hastalığın doğru güneş gözlüğü seçimi, burna su çekmek gibi önlemlerle etkilerini azaltmanın bazı basit yolları da var.
#Sağlıkİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Mart ayı ile çöl tozları yavaş yavaş gelmeye başladı. Çöl tozları, dünyada yaşamın olmazsa olmazıdır. Bu tozlar geldikten sonra gübre olduğu için sıcaklıkla beraber doğa bir anda canlanır ve bahar gelir" dedi. Prof. Dr. Yaşar, "Doğadaki zaman zaman olan volkan ya da çöl tozları gibi olaylardan korkarız. Ancak bunlar yoksa yaşam yoktur. Bu nedenle korkulacak bir durum yok sadece alerjisi olanlar için önlem almak gerekir" diye konuştu.
#Çöl Tozuİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Mart ayı ile çöl tozları yavaş yavaş gelmeye başladı. Çöl tozları, dünyada yaşamın olmazsa olmazıdır. Bu tozlar geldikten sonra gübre olduğu için sıcaklıkla beraber doğa bir anda canlanır ve bahar gelir" dedi. Prof. Dr. Yaşar, "Doğadaki zaman zaman olan volkan ya da çöl tozları gibi olaylardan korkarız. Ancak bunlar yoksa yaşam yoktur. Bu nedenle korkulacak bir durum yok sadece alerjisi olanlar için önlem almak gerekir" diye konuştu.
#Çöl TozuAvustralya'da yaşayan 23 yaşındaki avukat Caitlin Alsop, akşam yemeği sırasında dilini ısırmış gibi hissetti. Yüzünde kızarıklık çıkan Caitlin, ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle doktora gitti ancak grip denilerek evine geri gönderildi. Durumu ciddileşerek yoğun bakıma alınan Caitlin, yirmilik dişinin enfeksiyon kapması nedeniyle 9 gün komada kaldı
#AvustralyaAlerji mevsiminin tam ortasındayız. Bitki polenleri yayılmaya başladı. Pek çok kişi hapşırık, burun ve geniz akıntısı, öksürük, gözlerde kaşıntı ya da sulanma gibi alerji belirtileri yaşıyor. Bu alerjik reaksiyonlarla nasıl başa çıkacağız, uzmanlara sorduk.
#Zeynep Nazlı YıldırımSahra Çölü'nden ülkemize doğru gelmekte olan toz taşınımı ile ilgili meteorolojik uyarılar gelmeye devam ediyor. Toz taşınımı, özellikle yurdun batı kesimlerinde yer alan illeri yakından ilgilendirecek. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü’nden Türkiye’ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtip “Bu dönem ‘bahar alerjisi’ dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar mutlaka 3 hafta boyunca, bulabiliyorlarsa, partikül tutucu maske takmalı. Bulamıyorlarsa normal maske kullanmalı” dedi.
#Sahra Çölüİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü’nden Türkiye’ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtip “Bu dönem ‘bahar alerjisi’ dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar mutlaka 3 hafta boyunca, bulabiliyorlarsa, partikül tutucu maske takmalı. Bulamıyorlarsa normal maske kullanmalı” dedi.
#İzmir Dokuz Eylül Üniversitesiİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü'nden Türkiye'ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtip, "Bu dönem 'bahar alerjisi' dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, mutlaka 3 hafta boyunca bulabiliyorlarsa; partikül tutucu maske takmalı. Bulamıyorlarsa normal maske kullanmalı" dedi.
#Toz Taşınımıİlkbahar ayları hem mevsimsel alerjilerin hem de kıştan kalma hastalıkların bir arada görüldüğü bir dönem. Hal böyle olunca belirtiler birbirine karışıyor ve kafalarda "Alerji mi enfeksiyon mu?" sorusu canlanıyor. Peki bunu belirtilerimize bakarak ayırt edebilir miyiz?
#Gripİklim değişikliğiyle birlikte mevsimlerdeki ‘kaymalar’ alerjilerin güçlenmesine neden oldu. Polen sayısının son 30 yılda yaklaşık yüzde 20 arttığının altını çizen uzmanlar, daha önce hiç alerjik yakınması olmayanlarda bile semptomlar görüldüğünü söylüyor. Peki ülkemizdeki son durum ne? Mevsimsel alerjinin giderek artıyor olması hangi tehlikeleri ortaya çıkarabilir? Gündelik hayatta nasıl önlemler almak gerekiyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkBAHARIN gelmesiyle birlikte alerjik hastalıklarda artışların yaşanmaya başladığını belirten İzmir Özel Can Hastanesi Çocuk Göğüs, İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özkan Karaman, halk arasında genel olarak ‘bahar alerjisi’ ya da ‘saman nezlesi’ olarak da bilinen çeşitli hastalıkların ortaya çıkabildiğini, ancak yaşam kalitesini düşüren bu durumun doğru yaklaşımla düzeltilebildiğini söyledi.
#1Alerji sorunu yaşayan pek çok kişi baharın gelmesi ile birlikte rahatsız edici durumlar yaşayabiliyor. Mart ayıyla başlayan bu alerjiler ise, yaz ayına kadar da sürebiliyor. Hem bahar alerjisi hem de polen alerjisi ile bilinen bu alerji türleri, insanlara güzel havaları da zehir edebiliyor. Fakat bahar alerjisine en iyi gelen yiyeceklerle daha hafif bir alerjik dönem de geçirebilirsiniz. Alerjiye iyi gelen besinler nelerdir sizler için derledik.
#AlerjiNisan ayıyla birlikte etkisini göstermeye başlayan bahar alerjisi özellikle polene duyarlı kişileri olumsuz etkiliyor. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen bahar alerjisi önlem alınmadığı takdirde kabusa dönüşebiliyor. Peki, bahar alerjisi nedir, hangi aylarda görürülür? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, bahar alerjisi belirtileri ve doğal tedavi önerileri hakkında bilgiler verdi.
#Bahar AlerjisiBahar aylarının gelmesiyle birlikte, bahar alerjisi olarak da bilinen polen alerjisi sorunları yeniden ortaya çıkmaya başladı. Peki, polen alerjisine ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? İşte, polen alerjisi evde tedavisi...
#Polen Alerjisiİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim üyesi ve iklim bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü'nden gelen ve Türkiye'de etkili olan toz tabakasının, koronavirüsün havada kalış süresini artırdığını, bunun da vaka sayılarının yükselmesine neden olabileceğini belirtti.
#Çöl Tozu