GeriSağlık Polenler ne zaman biter? Polen alerjisine iyi gelen yöntemler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Polenler ne zaman biter? Polen alerjisine iyi gelen yöntemler

Polenler ne zaman biter? Polen alerjisine iyi gelen yöntemler

Bahar aylarında polen alerjisi olanları yakından ilgilendiren polenler ne zaman biter sorusu gündemde yer alıyor. Peki, polenler ne zaman biter, polen alerjisi kaç ay sürer? İşte merak edilenler...

Polen, aynı türden bitkilerin döllenmesi için ağaçlar, çiçekler, otlar ve yabani otlar tarafından üretilen çok ince bir tozdur. Ortaya çıkan polenler bazı kişiler için günlük yaşantıyı olumsuz etkiler. Bahar aylarında sıklıkla pek çoğumuzun rastladığı polen alerjisi ne zaman biter merak ediliyor. İşte polenlerin etkili olduğu dönemler ve polen alerjisine iyi gelen evde tedavi yöntemleri...

Polenler ne zaman biter?

Polenler kendi içerisinde türlere ayrılır. Ağaç polenleri genellikle şubat-mayıs, ot polenleri mayıs-haziran, yabani ot polenleri ise yaz ortasından sonbahara kadar etkisini sürdürür.

Polenler ne zaman biter Polen alerjisine iyi gelen yöntemler

Polen alerjisine evde tedavi yöntemleri

Evde bazı tedavi yöntemlerini uygulayarak polen alerjisini hafifletebilirsiniz. Ancak mutlaka uzmanınıza danışmanızı tavsiye ederiz.

Nane çayı

Hem içerdiği uçucu yağların ferahlatıcı etkisi hem de anti inflamatuar özellikleriyle nane çayı bahar alerjisine en iyi gelir.

Yeşil çay

Yeşil çay vücudunuzu zararlı maddelere karşı korur, bahar alerjisinin verdiği yorgunluk ve bitkinlik hissini de üzerinizden atmanızı, kendinizi daha enerjik ve zinde hissetmenizi sağlar.

Zencefil

Antihistaminik özellikler gösterdiği için bahar alerjisine karşı çok etkili olan isimlerden bir diğeri de zencefildir.

Zerdeçal

Güçlü antioksidan özellikler gösteren zerdeçalı öksürük, balgam gibi kış hastalıklarının yanında polen alerjisine de iyi gelir.

Tuzlu su

Tuzlu su ile gargara ya da burun temizliği yapmak da iltihaplanmaların hızla iyileşmesine destek olur. Tuzlu suyu 1 su bardağı temiz suyun içine 1 çay kaşığı tuz ilave edip çalkalayarak hazırlayabilirsiniz.

Çörek otu

İçeriğinde bolca E vitamini ve biyotin bulunan çörek otu güçlü antioksidan etkiler gösterdiğinden bahar alerjisine en iyi gelen doğal malzemelerden birdir.

Elma sirkesi

Elma sirkesi, bahar alerjisi nedeniyle oluşan burun tıkanıklığı ve boğazda oluşan rahatsızlıklardan sizi kurtarma konusunda etkili bir yöntem. Bir bardak ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar elma sirkesi ve biraz limon suyu ilave edip karıştırıp içerek bahar alerjisinin hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz.

 

False