Badem haberleri sayfasında Badem hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 10199 Badem haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gelecek hafta beni zorlu ve bir o kadar eğlenceli bir görev bekliyor. ‘Disco Soup’ adlı bu etkinliğin önemi, tarife göre malzeme alınması değil, elimizdeki malzemelere göre tarif oluşturulması. Gıda israfını önlemeye odaklanan ‘Disco Soup’ta artakalan malzemelerle neler hazırlayacağım, sizlerle de paylaşmak istedim.
#Disco Soup2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara ulaşması beklenirken sürdürülebilir protein kaynakları mevcut ihtiyacı karşılamak adına en doğru tercih olarak öne çıkıyor. Bitki temelli gıdaya market raflarında kolayca ulaşabilmekse hem ev hem restoran mutfakları için giderek daha fazla önem kazanıyor. Metro Türkiye’nin yeni piyasaya sürdüğü bademli ve fındıklı içecek serisiyse kekten kahveye mutfakta süt yerine kullanılabilecek pratik bir alternatif...
#SÜTHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#KayısıBademin vücuda pek çok faydası vardır. Bunlardan birisi de göbek yağlarını eritmeye ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Bademin bu özellikleri aynı zamanda da bilimsel araştırmalar tarafından ispatlanmıştır. En popüler kuruyemişler arasında yer alan badem, herhangi bir öğün ya da atıştırmaya harika bir şekilde çok iyi bir katkı sağlar. Badem kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamPüresini yapıp güllaçtan pudinge, kekten rulo pastaya tüm tatlılarımda kullanıyorum. Sütlü kahve ve bademle birlikte uzun süre tok kalmamı sağlıyor. Üstelik içeriğindeki magnezyum hafızamızı güçlendiriyor. Hurmayı mutfağımdan eksik etmiyorum, tazesini de daha çok öneriyorum.
#HurmaBenim mutfağımda hep başroldedir kuruyemişler... Ekmeğe; kırmadan, bolca fındık ekliyorum. Kış keki yapıyorsam, mutlaka içine ceviz koyuyorum. Yoğurtlu mezelere ve salatalara da Antep fıstığı veya yerfıstığı farklı bir doku katıyor. Bademin, cevizin ve fındığın en lezzetlisini bulabildiğimiz ülkemizde, onları sadece atıştırmalık olarak yemek sizce de haksızlık olmaz mıydı zaten?
#KuruyemişNurlu, sıra, ak... Memleketimize özgü bu enfes badem çeşitleriyle yemeklerimize sınıf atlatabiliriz. Benim mutfağımda badem bazen kuru üzümlü bir pilavda olur, bazen de miski amberle kavrulmuş bir helvada... Yılbaşı sofralarınıza yakışacak önerilerimi sizle paylaşıyorum.
#BademPTT, bu yıl nesli tükenmekte olan ulusal yaban hayatı temasıyla gerçekleşen ‘En İyi Avrupa Pulu’ yarışmasına Akdeniz foku anı pulu ile katıldı. Çizimi yapılan Akdeniz fokunun, 2006 yılında yaralı halde bulunan ve merhum işadamı Mustafa Koç’un evlat edindiği ‘Badem’ olduğu ortaya çıktı.
#GazetehaberleriBadem oldukça faydalı olan ve tüketilmesi halinde de vücuduna birçok yarar sağlayan bir besindir. Özellikle de son zamanlarda hastalıklara yakalanmamak için birçok kişi tarafından tüketilen bir besin haline gelmiştir. Siz de içeriğimizi okuyarak badem nasıl yetişir? Türkiye de en fazla nerelerde yetiştirilir? İşte, tüm detaylar.
#Bademİçeriğinde tekli doymamış yağ asitleri, lif, antioksidanlar ve magnezyum, kalsiyum gibi mineraller bulunan badem, tam bir sağlık dostu. Günde bir avuç tüketmek pek çok fayda sağlıyor. Peki bademin sağlık açısından yararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Satın alırken nelere dikkat edilmeli?
#BademMevsimsel saç dökülmesi, genellikle ilkbahar ve sonbaharda yaşanan, mevsim değişiklikleriyle ilişkili bir durumdur. Bu dönemlerde, saç dökülmesinde artış görülebilir çünkü vücut, mevsim değişikliğine uyum sağlamak için hormonal ve biyolojik olarak bazı değişiklikler yaşar. Mevsimsel saç dökülmesi doğal bir süreç mi, endişe verici bir durum mu? İşte yanıtı...
#Saç DökülmesiYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatİSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Meclisi’nden 100 iş insanının bir araya gelerek kurduğu İstanbul Holding, faaliyetlerine başladı. Kısa vadede 100 milyon dolarlık bir şirket değerine ulaşan holding, bu yıl içinde varlıklarının değerini 50 milyon dolara çıkarmayı; 2028’e kadar da 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.
#İSTANBUL Ticaret Odası23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#Mutfakİş hayatının yoğunluğu ve gündelik hayatın koşuşturması derken bazı zamanlarda vücudumuza aşırı stres yüklemesi yapabiliyoruz. Kimileri bu stresle başa çıkabilmek için aşırı yemeye yönelirken kimileri de stres altındayken hiçbir şey tüketmiyor. Aslında doğru besinlerle stres seviyesinin kontrol edilmesi mümkün… Peki stresi azaltan bu besinler neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzman Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkBazı besinler kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırma konusunda vücudun iç dinamiklerine daha fazla destek veriyor. Pek çok uzman ise ölçüyü kaçırmadan bu besinlere sofranızda yer açmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Peki kansere meydan okuyan besinler hangileri? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonTürkiye turizmde gözüne uzaktan çalışan ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi. İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıÖnümüzdeki hafta, paylaşmanın öneminin vurgulandığı ramazan ayını geride bırakıyoruz. Özenle kurulmuş bayram sofralarında buluşacağız. Küçüklere şeker ve harçlıklar verilirken sofralar geleneksel tatlılarla taçlanacak. Yazarımız Sahrap Soysal çocukluğunun bayram sofralarını anlattı, Gastronometro şefleri hafif ve pratik incir tatlısı tarifini paylaştı.
#BayramTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramKiminin nakdi var, vakti yok. Kiminin zamanı bol, imkânları kısıtlı. Ama olsun, “Ya bir gün ikisini de denk getirebilirsem” diyebilmek; gidemesek, göremesek de en azından hayalini kurmak lazım. “Orada Bir Oda Var Uzakta”da bu haftaki istikamet Eski Datça. Bu şirin mi şirin beldedeki dört odalı Ultava...
#Savaş ÖzbeyOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçKadınhanı Belediye hangi partide? 31 Mart yerel seçim sonuçları beklenirken hali hazırda Konya'nın Kadınhanı Belediyesi'nin hangi partide olduğu merak edilip araştırılıyor. Ayrıca 31 Mart 2019 seçimleri sonrası seçilen Kadınhanı Belediye Başkanı'nın hangi partiden seçildiği de merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. İşte Kadınhanı Belediyesi ile ilgili merak edilen soruların cevabı...
#Kadınhanıİnek sütünün yerini son yıllarda bitkisel alternatifler almaya başladı. Pek çok kişi çeşitli sebeplerle inek sütü yerine yulaf, badem, soya sütü gibi bitkisel bazlı olanları tercih ediyor. Peki hızla popüler hale gelen bitkisel sütler mi daha sağlıklı yoksa inek sütü mü? Prof. Dr. Alev Keser tüm merak edilenleri anlattı.
#SütKültür ve Turizm Bakanlığı, özel günlerde yapılan yedi geleneksel yiyeceği derledi. Türk mutfağının en özel lezzetleri aşure, ev baklavası, güllabiye helvası, güllaç, keşkek, perde pilavı ve saray lokması olarak sıralandı.
#Kültür Ve Turizm Bakanlığı