Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 07:00

Yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

Yepyeni soğuk çay markası

Yazarımız Ebru Erke son bir yıldır üzerine çalıştığı soğuk çay markasını çıkardı. Tamamen Türk yeşil çayı kullanarak hazırlanan bu içecekler şimdilik sadece otellerde satılacak. Chaika markalı çaylar rafine şeker veya kimyasal tatlandırıcı yerine sadece elma suyu ve bitki ekstratları kullanılarak hazırlanmış. 250 mililitrelik cam şişelerde sunuluyor. Biri ananas-naneli, diğeriyse zencefil ve limonotuyla lezzetlendirilmiş.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Doktordan, temiz gıda

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve klinik mikrobiyolog Doç. Dr. Ahmet Rıza Şahin birkaç doktor arkadaşıyla güvenilir gıda üretecekleri bir tarla aldı, zamanla katılanların sayısı ve üretim artınca da bu girişim bir kooperatife dönüştü. 100’den fazla doktorun üye olduğu kooperatifin ürettikleri tabiplermarket.com’da satılıyor. Tarım, Adana’nın İmamoğlu ve Sarıçam ilçelerindeki köylerde yapılıyor. Hasat edilen sebze-meyveyi Sayca Köyü’nün kadınları geleneksel yöntemlerle nar ekşisi, erişte gibi ürünlere çeviriyor. Köyde hijyen eğitimleri veriyor ve denetliyorlar. Badem, zeytin-zeytinyağı, keçiboynuzu pekmezi gibi ürünleri beğeniliyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Bahara özel mevsimlik menü

Haberin Devamı

İstanbul’da Zorlu Center’daki Terrazza Italia bahara hazır. Ünlü şef Claudio Chinali’nin önderliğindeki restoran baharın kendini göstermeye başladığı bugünlerde gücünü mevsim malzemelerinden alan tabaklarla menüsünü yeniledi. Manda yoğurdu ve naneli sosuyla kabak tempura, siyah trüf köpüğüyle sunulan Afyon patatesi terin, maydanozlu çıtır enginar, yıllanmış parmesan ve dana incikli arancini başlangıç tabaklarına eklenen çeşitlerden. Mascarpone peyniri ve limonlu kuşkonmaz çorbası, Antep fıstıklı humus ve narenciyeli enginar salatası, acı domates soslu ahtapot, avokado ve çarkıfelek meyveli somon tartar baharın tazeliğini sofraya taşıyan tabaklardan yalnızca bazıları.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Japon mutfak kültürü eğitimi

Haberin Devamı

İstanbul’un popüler semtlerinden Karaköy’deki Nadir Gastronomi Platformu’nda nisan ayının ilk eğitim konusu Japon mutfağı. 3 Nisan Çarşamba saat 19.30’daki atölyede Uzakdoğu Mutfak Akademisi kurucu şefi Sinan Damgacıoğlu, Japonya’nın siyasi, tarihsel yolculuğunu ve değişen yemek kültürünü anlatacak. Ayrıca geceye özel hazırladığı menüyü sunacak. Biletleri ngp.com.tr internet sayfasından satın alabilirsiniz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Bu yaz Akyaka’da da Basta!

Başarılı şefler Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş, Kadıköy’deki dükkânları Basta! Street Food Bar’ın lezzetlerini bu yaz Akyaka’ya taşıyor. Canlı müzik performanslarıyla bölgenin popüler mekânlarından No 22 Riders’Inn bünyesinde 6 Nisan itibariyle özel bir menü sunacaklar. Hangi lezzetleri Akyaka’ya götürdüklerini sorduğumuz Kaan Şef, ördek dürüm, uskumru dürüm, kokorecin yanı sıra kuzu, dana, tavuk dürüm ve burgerlerini menüye aldıklarını söyledi.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Pratik lezzetler bu kitapta

Haberin Devamı

Her gün ne pişireceğini düşünenleri sevindirecek bir kitap çıktı. Ünlü ‘Time to Eat’ programının sunucusu şef Nadia Hussain’in Düşbaz Kitaplar’ca yayımlanan ‘Şimdi Yemek Zamanı: Hızlı Hayatlara Pratik ve Lezzetli Tarifler’ kısa zamanda ve çeşit çeşit yemek çıkarmanın yollarını sunuyor. Derin dondurucuyu verimli kullanmanın yollarını gösteren tariflerle sıfır atığı mümkün kılacak çözümler de var. Kitap Türkçeye çevrilirken malzemeler Hussain’in önerileriyle bize uygun hale getirilmiş. Fotoğraflı 100 tarif, acemileri de mutlu edecek detaylarla anlatılmış.

BAKMADAN GEÇME!