GeriMakyaj Yüz Tipine En Uygun Kaş Şekli Nasıl Seçilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yüz Tipine En Uygun Kaş Şekli Nasıl Seçilir?

Yüz Tipine En Uygun Kaş Şekli Nasıl Seçilir?

"Yüzünüz yuvarlak, kare, uzun veya kalp şeklinde olabilir. Çeneniz çıkık, göz kapaklarınız düşük, elmacık kemikleriniz belirgin olabilir. Önemli olan yüz tipinize en uygun kaş şeklini seçerek mükemmele ulaşmak... Kaş tasarımının çok önemli olduğuna vurgu yapan Güzellik Uzmanı Ergül Keskin, yüz hatlarınıza uygun kaş modelini nasıl seçmeniz gerektiğini anlattı."

Gözlerin yüzdeki konumu, iki göz arasındaki mesafe, kaş ve gözler arasındaki uzunluk, göz kapağının yapısı gibi birçok unsur kaş şeklinin belirlenmesinde önemli bir rol üstlenir. Ancak yüzün çerçevesini oluşturan kaşın şekli üzerindeki en belirleyici etken yine yüzün kendisidir. Her ne kadar kaş modası furyasına ayak uydurarak yanlış kararlar alınsa da bu konuda artan bilinç ile birlikte doğru ve doğal tercihler ön plana çıkmaya başladı.

Yüz Tipine En Uygun Kaş Şekli Nasıl Seçilir

Bu noktada devreye kaş kontür uygulamaları girerek yanlış işlem görmüş ya da uygun bir tasarıma sahip olmayan kaşlara tekrar hayat veriyor. Yüz şekline uygun olarak tasarlanan kaşlar, yüzün sahip olması gereken ifadeyi kazanmasını sağlıyor. Peki, yüz şekline göre doğru kaç nasıl olmalı? İşte cevaplar...

UZUN YÜZ HATLARINA SAHİPSENİZ...

Yuvarlak yüzün aksine uzun hatlara sahipseniz, bu uzunluğu dengeleyecek bir illüzyona ihtiyacınız var demektir. Çünkü uzunluğun doğru bir şekilde dengelenmesi, yüzün daha simetrik görünmesini sağlayarak güzelliği matematiksel olarak tamamlar. Bu noktada kavisli kaşlar seçip yüzü daha uzatmak yerine düz ve kavissiz bir kaş tasarımı tercih edilmelidir. Ancak düz kaşların sentetik bir görüntü yaratmasını engellemek için kenarlar doğal bırakılmalıdır. Ayrıca kaşlar, gözün dış çizgisinde bitirilmemeli biraz daha uzatılmalıdır.

KARE HATLARA SAHİPSENİZ...

Kare yüz hatları oldukça keskin bir görüntü oluşturur. Bu durum her ne kadar sert bir ifade yaratsa da aynı zamanda karakteristik bir silüet kazandırır. Bunun için yuvarlak ve kavisli kaşlar tercih edilmelidir. Aynı zamanda çok kalın kaşlar da seçilmemelidir. Keskinlik için yumuşak bir geçiş sağlayacak olan çok kalın ve abartılı olmayan kavisler daha soft bir ifade sağlayacaktır.

Yüz Tipine En Uygun Kaş Şekli Nasıl Seçilir

OVAL YÜZ HATLARINA SAHİPSENİZ...

Oval yüz hatları olan kişilerin uzak durması gereken iki uç vardır; birincisi tamamen düz kaşlar, diğeri ise çok kavisli kaşlar. Çünkü oval yüz hatları aşağıya doğru uzanan bir görüntü yaratır. Bu görüntü kimi zaman yorgun bir ifade yaratabilir. Bu durumu egale etmek içinse göz yapısıyla uyumlu klasik ve doğal görünümlü kaşlar tercih edilmelidir. Seçilen kaşın ucu aşağı doğru inmemelidir. 

KALP ŞEKLİNDE YÜZ HATLARINA SAHİPSENİZ...

Bu hatlarda bir kişinin alnı yüzünün diğer bölgelerine göre daha geniştir. Ters üçgen olarak düşünülebilecek olan bu yüz tipinde çene daha dar ve incedir. Bu durumu dengelemek içinse uygun kaş modellerine ihtiyaç vardır. İnce kaşlar, alnın daha ön plana çıkmasına yol açacağından kalınlaştırılmış yoğun kaşları tercih etmek daha doğru bir karar olacaktır. Buna ek olarak hafif kavisli bir kaş stili de seçilebilir.

ELMAS ŞEKLİNDE YÜZ HATLARINA SAHİPSENİZ...

Dar bir alın ve göz yapısına, geniş yanak ve küçük çene eşlik eder. Bu komplike tabloyu dengeleyecek ana unsur kaşlardır. Ne çok kavisli kaşlarla sert bir görüntü yaratılmalı ne de düz kaşlarla yüz ifadesizleştirilmelidir. Bunun için daha çok ‘S’ formda yumuşak bir kaş modeli uygulanmalıdır.

False