GeriKişisel Bakım Yüz Derisinin Gençleştirilmesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yüz Derisinin Gençleştirilmesi

"Yüz gençleştirilmesi derinin üst tabakasının lazer, kimyasal ajan veya mekanik etki kullanılarak alınması ve alttan genç derinin gelmesi sağlanarak yapılır."

CO2-Lazer alt-üst göz kapakları, alt-üst dudak ve tüm yüz bölgelerine uygulanabilir. Bu teknik ile derinin üst tabakasının yenilenmesi ile birlikte derinin altındaki bağ doku da kuvvetlendiririlerek kısmi deri sarkmaları da tedavi edilebilir. Derideki güneş ve yaşlılık ile oluşan izler, kabuklanmalar ve kırışıklıklar düzeltilebilir.

Kimyasal ajan kullanılarak yapılan yüz gençleştirilmesi işlemine "peeling" denir. Peeling TCA, fenol gibi solüsyonlar ile yapılır. Derinin üst tabakası etkilenir ve alttan yeni deri çıkar. Daha çok yüzdeki ince kırışıklıklar için etkili bir yöntemdir. Derinin üst tabakasının mekanik olarak alınmasına "dermabrazyon" denir. Dermabrazyon ile akne skarı(sivilce izleri) veya değişik nedenlerle oluşmuş skarların ve derinin üst tabakasından kaynaklanan derideki yapı bozukluklarının tedavisinde başarılı bir tekniktir.

Deri gençleştirilmesi operasyonları uygulanan bölgenin genişliğine bağlı olarak lokal veya genel anestezi altında yapılır. Yapılan işlemin derinliğine göre deri 7-14 gün arasında yenilenir. Bu süre içerisinde operasyon bölgesi pomat veya örtücü başka bir malzeme ile kapatılır. 3 hafta ile 1.5 ay arasında deri tamamen iyileşir. Ancak 3 ay süre ile Güneşe veya solaryuma maruz kalınmamalıdır.


Sizlere iyi çalışmalar, sağlıklı günler dilerim. Dr. Nezail Demirciler.

False