GeriKadın Sağlığı Yumurta Çatladıktan Sonra Kaç Gün İçinde Hamile Kalınır? Kaç Gün Sonra Gebelik Oluşur, Kanda Belli Olur Ve Test Yapılır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurta Çatladıktan Sonra Kaç Gün İçinde Hamile Kalınır? Kaç Gün Sonra Gebelik Oluşur, Kanda Belli Olur Ve Test Yapılır

Yumurta Çatladıktan Sonra Kaç Gün İçinde Hamile Kalınır? Kaç Gün Sonra Gebelik Oluşur, Kanda Belli Olur Ve Test Yapılır

"Hamilelik konusunda yumurtanın döllenip çatlaması ile beraber hamile kalma durumu ortaya çıkar. Tabii bu durum belli bir süreyi taşımaktadır. Peki, yumurta çatladıktan sonra kaç gün içinde hamile kalınır? Kaç gün sonra gebelik oluşur, kanda belli olur ve test yapılır tüm detayları ile derledik."

Hamile kalma süreci ne kadar bir zamanı tekabül ettiği merak edilen konular içerisinde geliyor. Özellikle bu zaman çerçevesinde yumurtanın döllenip çatlaması gerekmektedir. O da belli bir süreyi ve aynı zamanda yine belli bir aşamayı ele alır. Bu aşamaların tamamlanması ile beraber yapılan testler doğrusunda sonuç ortaya çıkar.

Yumurta Çatladıktan Sonra Kaç Gün İçinde Hamile Kalınır?

Çok merak edilen konular içerisinde yumurta çatladıktan kaç gün sonra hamile kalınıp kalınmayacak söz konusudur. Çünkü bu doğrultuda yumurtanın döllenmesi ve aynı zamanda çatlaması belirli bir zamanı alır. Bu doğrultuda yumurtanın döllenmesinin ardından çatlaması ile beraber 1 gün sonra dahi hamile kalma durumu söz konusudur. Tabii bu durum her zaman bir gün ile geçerli olmaz. Bazı dönemler biraz daha uzun sürebilir. Fakat en erken dönem ile beraber yumurta çatladıktan sonra 1 gün içerisinde kişi hamile kalma ihtimali ile karşı karşıya gelir.

Kaç Gün Sonra Gebelik Oluşur?

Yumurta çatlaması ile beraber ortalama bir gün içerisinde gebelik oluşumu gerçekleşir. Elbette burada önemli olan gebelik dönemi için, spermin yumurtayı döllemesi ve hemen arkasından da çatlama dönemini gerçekleşmesidir. Bu dönem belirli bir zamanı alması ile beraber, yumurtanın çatlaması üzerinden 1 gün sonra gebelik oluşumu gerçekleşmektedir. Genelde ise bu süreç 1 gün ile sınırlı kalır. Tabii bunun yanı sıra 1 günden fazla da bu durumun sürebileceğini ifade etmek gerekir. En fazla da yine iki veya üç gün içerisinde yumurta çatlaması ile hamilelik dönemine giriş yapılır.

Yumurta Çatladıktan Kaç Gün Sonra Kanda Belli Olur ve Test Yapılır?

Yumurtanın özellikleri rağmen yerleşmesi 6 ile 10 gün içerisinde değişkenlik gösterir. Bu doğrultuda hamileliği gösterecek olan formanın idrar ve anne kanına karışması belirli bir süre alır. Bu durum ise yaklaşık olarak 2 hafta şeklinde bilinir. Yani rakam üzerinden ele alındığı zaman 15 gün sonra, idrar üzerinden kişi hamile kalıp kalmadığına dair bilgi alabilir. Bu durum spermin yumurtayı döllemesi ve çatlaması ile beraber, hormonun salgılanması üzerinden ele alınır. Sonuç olarak kişi 15 gün sonra yapılacak test ile beraber hamilelik durumu anlaşılır.

False