GeriKadın Sağlığı Şekersiz Bir Tatlı: Pikan Cevizli Güllaç Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şekersiz Bir Tatlı: Pikan Cevizli Güllaç Tarifi

Şekersiz Bir Tatlı: Pikan Cevizli Güllaç Tarifi

"Güllaç, Ramazan ayının en sevilen tatlısı olarak sofraları süslemeye devam ediyor. Peki bu tarifi şekersiz deneyerek oldukça sağlıklı bir hale getirmeyi düşündünüz mü? Sedef İybar, uzun saatler tutulan orucun ardından hafifliği ve lezzetiyle Ramazan sofralarının baştacı olan şekersiz ve pikan cevizli güllaç tarifini paylaştı."

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 50 gram krema
  • Yarım paket güllaç
  • 1 çorba kaşığı gülsuyu
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 100 gram pikan cevizi

Hazırlanışı:

Kaynamış sütü ocaktan alır almaz içerisine bal ve krema ekleyin. Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kırarak sıcak ballı süt içinde tek tek iyice yumuşatın. (Bu işlemi eldivenle yapmanızı tavsiye ederim)

Güllacın orta kısmına, ufalanmış pikan cevizlerini yerleştirin ve kalan güllaç malzemeniz ile üstünü kapatın. Artan sütü, güllacın her tarafının yumuşak olduğundan emin olana kadar ilave edin.

Üzerini pikan cevizi ile süsleyerek soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun.

False