GeriKişisel Gelişim Kış Aylarında Nasıl Motive Kalınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kış Aylarında Nasıl Motive Kalınır?

Kış Aylarında Nasıl Motive Kalınır?

"Yılın en soğuk mevsimi çoğumuz için ama özellikle öğrenciler için motivasyon açısından daha zor olabilir. Soğuk hava, online eğitim, mevsimsel depresyon ve devam eden salgının etkileriyle, öğrencilerin bu kış motive olmaları daha zor olabilir. Bu sezon biraz daha fazla güce ihtiyacınız olursa size yardımcı olabilecek birkaç ipucunu derledik. "

Günün hangi saatinde en üretken olduğunuzu öğrenin

Bazı insanlar erken kalkmayı sever, bazıları ise uyumayı tercih eder. Bu iki seçenekten hangisinde kendinizi daha rahat hissettiğinize bağlı olarak gününüzü buna göre planlayabilirsiniz. Güneş ışığı ile daha motive hissediyorsanız, erken kalkmak sizin için iyi bir seçenek olabilir. Bu şekilde, güneş batmaya başlamadan önce işinizi bitirmek için daha iyi bir şansınız olur. İyi dinlendikten sonra kendinizi daha motive hissediyorsanız ve güneş battıktan sonra çalışmaya aldırış etmiyorsanız, geç kalkabilir veya öğleden sonra dinlenip daha sonra işinize dönebilirsiniz.

Egzersiz yapmayı deneyin

Bir battaniyeye sarılmanın daha iyi göründüğü soğuk aylarda egzersiz yapmak daha az olası görünse de, iyi hissetmene yardımcı olabilir. Egzersiz yaptığınızda mutluluk duygusuyla ilişkili beyin kimyasalları olan endorfin ve dopamin seviyeleriniz artar. Egzersiz yapmak ayrıca ısınmanıza yardımcı olabilir ve bunu yapmak için mutlaka soğuğa girmenize gerek yoktur. Online olarak birkaç evde egzersiz programı bulabilirsiniz. Egzersiz yapmak için dersler ve ödevler arasında birkaç dakika gizlice girmeyi deneyebilirsiniz.

Çevrenizi değiştirin

Odanızı veya ders çalışmak için kullandığınız odayı dekore edebilirsiniz. Daha sıcak günleri hatırlamak sizi daha iyi hissettiriyorsa, en sevdiğiniz yaz destinasyonlarının birkaç fotoğrafını basabilir ve onları görünür bir yere koyabilirsiniz. Bir başka iyi fikir de etrafta canlı renklerle süslemeler tutmaktır. Tatil temasını tercih ediyorsanız, etrafınızda kokulu mumlar, battaniyeler ve hatta noel süsleri bulundurmak iyi olabilir. Sevdiğiniz bir odada ders çalışmak daha kolay olacaktır.

Kıyafetlerinizi değiştirin

Çeşitli sınıfların online olması ve soğuk havanın etki yaratmasıyla, eşofmanlardan ve rahat tişörtülerden çıkmak anlamsız görünebilir, ancak faydalı olabilir. Giyinmek, kendinizi güvende ve rahat hissetmenizi sağlayacak bir şeydir. Sonuçta, bu artık evde yaptığınız bu aktiviteler için dışarı çıkmak için yaptığınız bir şey. Bu nedenle, giyinmek size stresli bir durum üzerinde güvenlik ve kontrol hissi verebilir.

False