GeriKadın Sağlığı Kadınlarda İlişki Sonrası Bacak Titremesi, Ağrısı Ve Kasık Ağrısı Neden Olur?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda İlişki Sonrası Bacak Titremesi, Ağrısı Ve Kasık Ağrısı Neden Olur?

Kadınlarda İlişki Sonrası Bacak Titremesi, Ağrısı Ve Kasık Ağrısı Neden Olur?

"Kadınlarda ilişki sonrası bacak titremesi genelde alınan haz ile alakalıdır. Kişiden kişiye değişmesi ile beraber yaşanan orgazm üzerinden bedene giren bir durumdur. Tabii ilişki sonrası kasık ağrısı ve benzeri ağrılar farklı fizyolojik durumlar üzerinden ortaya çıkabilir. Peki kadınlarda ilişki sonrası bacak titremesi, ağrısı ve kasık ağrısı neden olur? İşte, tüm detaylar."

Cinsel ilişki sonrası kadınlarda meydana gelen bacak titremesi orgazmın bir uzantısıdır. Kadının almış olduğu az ile beraber kısa bir süreliğine gerçekleşen refleks olarak tanımlanmak mümkün. Ayrıca vücudun susuz kalması ve kasların ham olması cinsel ilişki sonrası kadınlar için ağrıya sebep olabilir. Elbette bu konuda kesin bir bilgi üzerinden sonuç almak için uzman bir doktora görünmek önemli husustur.

Kadınlarda İlişki Sonrası Bacak Titremesi Neden Olur?

Genel olarak ele alınacak olursa kadınlarda ilişki sonrası bacak titremesi az ile meydana gelen bir reflekstir. Kadınlar cinsel ilişkiden sonra bir süre daha haz almaya devam eder ve bu da bacaklarda titreme neden olur. Tabii bu durum olumlu ya da olumsuz olarak fizyolojik açıdan bir takım sağlık sorunlarından da meydana gelebilir. Fakat genelde sağlık sorunu dışında cinsel ilişkinin ardından yaşanan hazzın uzantısı şeklinde ifade etmek mümkün. Genelde kasık bölgesi ile beraber baldır bölgesinde meydana gelen bir haz olarak oluşur. Yaşanan bu haz deli üzerinden miktar ve süre bakımından bir kadının fizyolojik yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Kadınlarda İlişki Sonrası Bacak Ağrısı Neden Olur?

Kadınlarda ilişki sonrası bacak ağrısı genelde vücudun susuz kalması ile beraber orantılı şekilde yaşanır. Bu durum aynı zamanda dehidratasyon olarak bilinir. Yeterli oranda vücut su almadığı zaman az ile beraber bölgede kasılmalar oluşur. Aynı zamanda kasların kuvvetsiz kalması sebebiyle de bu durumun meydana gelebileceğini söylemek gerekir. Böylece kaslarının aşırı zorlanması ile birlikte ilişki sonrası kadınlar için titreme belli bir süre devam eder. Hatta bu durumu zaman içerisinde kadınlarda kramp olarak yaşanabilir. Fakat ilişki sonrası oluşan bu kasılmalar ve kramp, çok kısa bir süre sonra ortadan kalkar. Yine de farklı bir hastalık sebebiyle beraber yaşanabilecek durum olması üzerinden, önlem alınması en önemli hususlardan biridir.

Kadınlarda İlişki Sonrası Kasık Ağrısı Neden Olur?

Özellikle uzun ve güçlü süren bir cinsel ilişki sonrası kadınlarda kasık ağrısı yoğun olarak meydana gelebilir. Bu durum bir kadının cinsel ilişkiden sonra almış olduğu haz ile beraber doğru orantılıdır. Orgazm ile beraber vajina etrafında ve ayrıca rahim duvarının şiddetli şekilde kasılması buna sebeptir. Böylece bir kadın haz bakımından uyarılır ve ciddi anlamda bir haz alma imkanı elde eder. Yani ilgili bölgedeki Kasların uyarılması ve bu doğrultuda kasılma gibi bir durum olarak ön plana çıkar. Elbette bu durum cinsel ilişki ile beraber yaşanan genel bir olaydır. Bunun dışında eğer farklı bir hastalık sebebiyle meydana gelmiş ise mutlaka bir doktor kontrolünden geçmek önemlidir.

Kadınlarda Cinsel İlişki Sonrası Alt Karın Ağrısı Neden Olur?

Cinsel ilişkiden sonra yaşanan orgazm ile beraber ilgili bölgede pelvik kasları kasılır. Bu kasılmalar pek çok kadın için karnın alt bölümünde yaşanan ya da pelviste meydana gelen ağrılı kas sancısı şeklinde öne çıkar. Böylece orgazmı esnasında ve sonrasında meydana gelen kasılmalar ve ağrı disorgazmı olarak bilinir. Tabii bunun dışında kasların zayıf olması ve benzeri gibi farklı durumlardan dolayı da kadınlarda cinsel ilişki sonrası ağrılar meydana gelir.

 

False