GeriKadın Sağlığı Kadınlarda göğüs ağrısı neden olur ve hangi bölüme gidilir? Kadınlarda göğüs ağrısı nasıl geçer ve ne iyi gelir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda göğüs ağrısı neden olur ve hangi bölüme gidilir? Kadınlarda göğüs ağrısı nasıl geçer ve ne iyi gelir?

Kadınlarda göğüs ağrısı neden olur ve hangi bölüme gidilir? Kadınlarda göğüs ağrısı nasıl geçer ve ne iyi gelir?

"Kadınlarda sık karşılaşılan göğüs ağrılarının pek çok farklı çeşidi vardır. Bunların en tehlikeli olanı ise, göğüste meydana gelen rahatsızlığın aslında kalple ilişkili olmasıdır. Ama göğüs ağrılarının çok büyük bir kısmı, kalp ağrılarından kaynaklanmaz. Kadınlarda göğüs ağrısı neden olur ve hangi bölüme gidilir sizler için derledik."

Kadınlarda orta yaş ve daha sonrasında daha sık görülmeye başlayan göğüs ağrısı, son zamanlarda toplum içinde artış gösteriyor.

Kadınlarda Göğüs Ağrısı Neden Olur ve Hangi Bölüme Gidilir?

Genellikle alkol, sigara, stres ve yorgunluktan kaynaklanan bu rahatsızlık, kalple ilişkili olduğu durumlarda, çok tehlikeli olabilir. Özellikle de göğsün orta kısmında ortaya çıkan ağrılar, kalp krizi tehlikesinin de habercisi olabilir. Bunun için göğüs ağrısına dikkat etmek çok önemlidir.

 Sağ ya da sol göğüste meydana gelen ağrılar nedeni ile, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekir. Yine sürekli olarak yaşanan nefes darlığı ve sokulmakta durumunda, bir uzman doktora gidilmesi gerekir. Kişinin kalp rahatsızlığı varsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahine başvurması gerekir. Aynı zamanda bir Göğüs Hastalıkları uzmanına başvuran kişinin ağrıları ise, kalple ilişkiliyse, bu kişi Kalp Cerrahisine yöneltilir.

 Kadınlarda Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer ve Ne İyi Gelir?

Göğüs ağrılarında uygulanan tedavi, mevcut hastalıkla ilişkilidir. Kişinin yaşadığı sorun ise, kalple ilişkili değilse, yaşanan ağrı genellikle bazı ilaçlar ve egzersizler yolu ile tedavi edilebilir. Kalple herhangi bir ilişkisi olmayan göğüs ağrılarında uygulanan tedavi yöntemleri daha farklı bir şekilde olabilir.

 Uzman doktor, eğer kişinin varsa kötü alışkanlıklarını terk etmesini de isteyebilir. Eğer yaşanan ağrı kalple ilgiliyse, kişi kalp doktoruna yöneltilir ve burada yapılacak olan tetkiklerle tedavi işlemi başlatılır. Kalp ile ilgili yaşanan rahatsızlıklara göre bir tedavi yönteminin belirleneceğinin unutulmaması gerekir.

 Bir kişi göğüs ağrısı alanında uzman değilse, hiçbir müdahalede bulunmamak gerekir. Aynı şekilde kendi başına bazı tedavi yöntemlerine başvurmamak gerekir. Bunun dışında uzman olan doktora giderek, şikayetini belirtmeli ve buna uygun bir tedavi yoluna uyması gerekir. Uzman bir doktor tarafından başka bir şekilde tedavi yöntemi ya da ilaç tavsiye edilmişse, buna uygun hareket edilerek buna kesinlikle uyması gerekir. Burada en önemli konu ise, uzman doktorun görüşüdür.

Göğüs Ağrıları İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Göğüs ağrısının pek çok nedeni olabilir. Toplumda giderek artan göğüs ağrısı şikayetlerinin çoğu, alkol, sigara ve solunum sorunlarıdır. Bazı göğüs ağrıları ise gün içinde ya da ilerleyen zamanlarda yaşanacak olan bir kalp krizine işaret eder. Bunu anlamanın birden fazla yolu vardır. Göğüs ağrısı olan bir kişi, ilk olarak Göğüs hastalıkları bölümünde uzman doktora başvurarak ve şikayetlerini olduğu gibi anlatmalıdır. Göğüs ağrısı, yaşananların tamamının doktora iletilmesi ve hafife alınmaması gereken bir rahatsızlıktır.

Kişinin uzmanından alacağı bazı tavsiyeler, herhangi bir yerden alacağı ya da kendi başına uygulayacağı tedavi yöntemlerinden çok daha sağlıklıdır.

Göğüs Ağrısının Kalple İlgili Nedenleri

Göğüs ağrısının kalple ilgili nedenlerinden bazıları şunlardır;

Kalp krizi, genellikle bir kan pıhtısından kalp kasına doğru giden kan akışının önlenmesinden kaynaklanır. Yani kalp krizi, “koroner arter” ismi verilen, kalbin kan ihtiyacını karşılayan damarlardan birinin tıkanması sonucunda oluşur.

Anjina: Anjina, kalbi besleyen damarların kısmi olarak tıkanması nedeni ile kan akışının zayıflamasına neden olan göğüs ağrısı için kullanılan bir terimdir.

Aort diseksiyonu: Aort diseksiyonu ise, kalpten çıkan ve aort ismi verilen ana atardamarın yırtılmasına denir.

Perikardit: Perikardit kalbi tamamen çevreleyen kesenin iltihaplanmasına denir.

False