GeriMakyaj Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri

Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri

"Makyaj yapmak kolay da bazıları o rujları nasıl öyle mükemmel sürüyor veya o göz makyajını nasıl yapıyor da siz bir türlü yapamıyorsunuz, değil mi? En harika makyajları yapmanız size birkaç tüyo vereceğiz. Her güzel makyaj yapan kadın mutlaka bu makyaj hileleri arasından birkaçını uyguluyor çünkü. Siz de istediğiniz görünüme hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız işte tüm hileler burada."

Biri Kedi Gözü Mü Dedi?

Eyeliner ile kedigözü yapmak bazı kadınlar için gerçekten inanılmaz zor olmaktadır. Bir gözünüze yapsanız diğerinde ayarını kaçırırsınız. Nasıl bunun ayarını en rahat yakalayabilirsiniz peki? Çok kolay bir yolu var. Gözünüzün ucuna koyduğunuz mini bir kart yardımıyla simetrik kedigözü makyajına sahip olabileceksiniz. Farlarınızı uygularken taştı derdine de böylece girmeyeceksiniz.

Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri

Kontürleme İle Harika Bir Yüz

Son zamanlarda makyaj hileleri konusunda baş çeken şey tabii ki de kontürleme işlemleri. Bu işlemler sayesinde kimler kimler nasıl değişiyor adeta ağzımız açık izliyoruz. Sizde kontür uygulama işleminde daha yeniyseniz şimdi size söyleyeceğimiz yöntemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yüzünüzün her iki tarafına 3 rakamını yazacak şekilde kontürü sürün ve bunu bir sünger yardımı ile dağıtın. En basit kontürleme işlemi sadece bir 3 rakamından ibaret.

Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri

Dolgun Dudaklar İçin İlla Botoks Mu?

Tabii ki de hayır. Rujunuzu ve nane yağını karıştırarak dudaklarınıza sürün. Bırakın kimse botoks yaptırmadığınıza inanmasın, sizin gerçeği bilmeniz yeterli. Dolgun ve doğal dudaklarınızın sırrı ise sadece nane yağı.

Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri

Çatlamış Dudaklarda Ruj Kullanılmaz Diyenler Buraya

Dudaklarınız belki soğuktan, belki sıcaktan belki de stresten çatladılar. Bu nedenle en sevdiğiniz kırmızı rujunuzu dudaklarınıza uygulayamıyorsunuz. Çünkü parça parça gözükecekler. Bunun da bir çözümü var. Dudaklarınızı nemlendirmek için kullandığınız dudak balmınızı dudaklarınıza sürün. Üzerine istediğiniz renkte ruju sürebilirsiniz. Balm uygulamasından sonra rujunuzun ne kadar kolay uygulandığını görünce siz de şaşıracaksınız.

Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri

Dokunmadan Eyeliner Nasıl Çekilir?

Dokunmadan mı? Dokunmadan çekilmez diyenleri duyar gibiyiz. Ancak bunun da bir yolu var. Hem de en düzgün şekilde eyeliner uygulamasını yapmış olacaksınız. Bu makyaj hileleri arasında en az bilinenidir. Ancak sizin işinize belki de en çok yarayanı olacak. Kirpiklerinizi kıvırmak için kullandığınız makyaj aletinin iç kısmına eyelinerınızı intizamlı bir şekilde sürün. Daha sonra kirpiklerinizi kıvırmak için normal şekilde kirpik kıvırıcınızı uygulayın. O da nesi? Kıvırıcıya sürdüğünüz eyeliner düzgün bir şekilde gözünüzün üzerinde duruyor. Harika ve zahmetsiz bir makyaj hilesi!

Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri

Maskaralar Göz Kapaklarına Bulaşmasın

Makyaj yaparken farı mı önce sürmeli maskarayı mı? Farı sürseniz maskarayı sürerken göz kapağınıza bulaştırabilirsiniz. Maskarayı sürseniz, göz kapağınıza bulaşan maskarayı çıkarırken maskaranızı bozuyorsunuz. İşin içinden çıkamadık. O zaman maskaranın göz kapağına bulaşmasını önlemek gerekiyor. Minik bir kartı maskaranızı sürerken gözünüzün üstüne koyun. Dünya varmış dediğinizi duyar gibiyiz.

Her Kadının Bilmesi Gereken Makyaj Hileleri

Büyük Görünen Gözler

Gözlerinizin daha büyük gözükmesini istiyorsanız iç kısımlarına beyaz kalem sürebilirsiniz. Bu ufak makyaj hilesi ile hem bakışlarınız anlam kazanacak hem de artık kimse size gözleriniz ne kadar küçük diyemeyecek.

Kaynak: Kadin.com

False