GeriKişisel Bakım Güçlü Tırnaklar İçin İzlemeniz Gereken Yollar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güçlü Tırnaklar İçin İzlemeniz Gereken Yollar

Güçlü Tırnaklar İçin İzlemeniz Gereken Yollar

"Tırnak bakımınıza özen gösteriyorsanız ama yine de tırnaklarınız kolay kırılıyorsa yapmanız gerekenler oldukça basit. İşte güçlü ve bakımlı tırnaklar için izlemeniz gereken yollar…"

SAĞLIKLI BESLENME

Tırnaklarımızın sağlıklı ve güçlü olmasını istiyorsanız magnezyum, demir ve çinko bakımından zengin besinler tüketmelisiniz. Böylece tırnaklarınız daha az kırılgan bir hale gelecektir.

Güçlü Tırnaklar İçin İzlemeniz Gereken Yollar

BESLEYİCİ TINAK YAĞLAR

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra tırnaklarınıza artı olarak besleyici tırnak yağları kullanmanız tırnak yapınızı güçlendirecektir. Bu yağı ojenizi çıkardıktan sonra, oje sürmeden önce ve manikür yaptığınız sırada sürmenizde fayda var.

EL DEZENFEKTANI KULLANIN

Eller, gün içerisinde çok fazla kire ve soğuk havaya maruz kalır. Elleriniz ve tırnak etlerinizin de beslenmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle elleriniz ve tırnak etlerinizin temizliğine önem vermelisiniz aksi takdirde tırnaklarınız sağlıksız uzayacaktır. Kullanacağınız dezenfektanın doğal ürünlerden üretilildiğin emin olun.

AŞIRI SOĞUĞA VEYA AŞIRI SICAĞA MARUZ BIRAKMAYIN

Tırnaklar da ani sıcaklık değişiklerinden kolayca etkilenir. Bu nedenle duş alırken ya da su ile uğraşırken ılık su kullanmaya özen göstermelisiniz.

Güçlü Tırnaklar İçin İzlemeniz Gereken Yollar

OJE SÜRÜN

Sürekli oje sürmek, tırnaklarınızın hava almasını engellediğinden uzun süre oje kullanımının ardından tırnaklarınızda morarmalar meydana gelecektir. Bunu yanı sıra oje kullanmak tırnak kırılmalarınızı azaltacaktır. Ojelerinizi 3 gün süre ile kullanın ve en az 2 gün havalandırın.

MAHMURE ÖZEL

False