GeriKadın Sağlığı Fsh Kaç Olursa Hamile Kalınır? Gebelik İçin Fsh Hormonu Değeri Kaç Olmalıdır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fsh Kaç Olursa Hamile Kalınır? Gebelik İçin Fsh Hormonu Değeri Kaç Olmalıdır

Fsh Kaç Olursa Hamile Kalınır? Gebelik İçin Fsh Hormonu Değeri Kaç Olmalıdır

"Hamile kalma durumunun belirlenmesi FSH hormonu ile beraber ön plana çıkar. Özellikle bunun belli bir değer içeriğinde olması önemli yer taşır. Peki, FSH kaç olursa hamile kalınır? Gebelik için FSH hormonu değeri kaç olmalıdır tüm detayları ile derledik."

Özellikle FSH hormonu kişinin hamile kalıp kalmayacağına dair bir bilgi verir. Bu doğrultuda yüksek ve düşük olmasına bağlı olarak hamilelik durumu anlaşılır. Daha doğrusu kişinin hamile kalıp kalmayacağına dair ihtimal oranı ana ön plana çıkar. Bunu öğrenmek isteyen birçok kişi ise internet üzerine araştırma gerçekleştiriyor.

FSH Kaç Olursa Hamile Kalınır?

Hamile kalma şansının düşmesi ya da yükselmesi FSH hormon değer aradığına bağlı olarak farklılık yaratır. Hamile kalma şansı ile beraber gebelik döneminin olup olmayacağı FSH hormonu üzerinden ele alınır. Bu doğrultuda sınır, ‘10 mIU/mL’ olarak öne çıkar. Özellikle bu değer aradığına bağlı olarak, eğer 10’un üzerine çıkmış ise o vakit hamile kalma şansı oldukça düşüktür. Ancak 10 ile beraber 10’un değerinin altında kalması üzerinden hamile kalma ihtimali yükselir. Bu doğrultuda FSH hormonu üzerinde artış ne kadar yüksek olursa, hamile kalma oranı bir o kadar düşüş gösterir. Bu durum FSH hormonu ile beraber hamilelik ihtimali konusunda sınır değeridir.

Gebelik İçin FSH Hormonu Değeri Kaç Olmalıdır?

Gebelik için FSH hormonu değeri kaç olmalı merak edilen konular içerisinde geliyor. Özellikle hamile kalmak isteyenlerin öğrenmeyi istediği değerler içerisinde yer alır. Bu konuda FSH hormonu üzerinden ele alınan değer, ‘10 mIU/mL’ biçiminde öne çıkar. Bu değer aradığının Üzerine çıkması ile beraber hamile kalma oranı düşüktür. Özellikle bu değer 15'in üzerine çıkması ile beraber hamile kalma ihtimali neredeyse minimum seviyeye inmiş olur. Bununla birlikte 10 rakamının altında kaldığı zaman, hamile kalma ihtimali oldukça yüksektir. Özellikle 10 ve 10’a yakın değerler doğrultusunda hamile kalma durumu ortaya çıkar.

Gebelik İçin FSH Hormon Değeri

Hamilelik döneminde yüksek veya düşük olması FSH hormonu üzerinden ele alınır ve belirlenir. Özellikle bu değer aralığı üzerinden yapılan test ile birlikte sonuç ortaya çıkarılır. Böylece eğer hamile kalma oranı FSH hormonu değerinden düşük ise, buna bağlı olarak bazı çözüm yöntemleri ele alınır. Yani FSH hormonu 10 değerinin üzerine çıktığı vakit hamile kalma ihtimali düşüktür. 10 değerinin altında olması ile beraber ise hamile kalma ihtimali yüksek olduğunu söylemek gerekir.

False