GeriKadın Sağlığı Evde Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

Evde Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

"Fıstık ezmesine bir alternatif mi arıyorsunuz? İşte karşısınızda badem ezmesi! Hem de evde kolayva hazırlanacak türden."

Fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler sürülebilir kıvamda olduğunda kahvaltılara ya da ara öğünlere lezzet katan harika birer besine dönüşüyorlar. Bu besinler hazır olarak satıldığında yağ ve şeker oranları oldukça artıyor. Oysa fındık, fıstık ya da badem ezmesini evde hazırlamak oldukça kolay. Bugün size ev yapımı badem ezmesi tarifi vereceğiz... 

Evde badem ezmesi nasıl yapılır?

Evde badem ezmesi yapmak için ihtiyacınız olan tek şey 2 su bardağı badem. Bademleri bir tavaya koyun ve güzelce kavurun. Kavrulmuş bademleri ise blendar veya mutfak robotuna koyun, karıştırmaya başlayın. Birkaç dakika karıştırın ve bademleri kontrol edin.

FISTIK EZMESİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Önce kuru bir karışım elde edeceksiniz. Karıştırmaya devam ettikçe doku hafif hafif nemlenmeye başlayacak. Bademlerin yağı çıkana kadar karıştırmaya devam edin. Yağlı, ıslak bir karışım elde ettiğinizde badem ezmeniz de hazır demektir.

Eğer badem ezmenize daha da lezzet katmak istiyorsanız karıştırıken içerisine küçücük bir tutam deniz tuzu ekleyebilirsiniz.

Ev yapımı badem ezmenizi kızarmış ekmeğin üzerine sürebilir, tatlı niyetine tüketebilir, yulaf ezmesi ve smoothie'lerinize ekleyebilirsiniz. 

MAHMURE ÖZEL

TATLI BADEM YAĞI NE İŞE YARAR?

 

False