GeriCinsellik Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni

Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni

"Kadınlar hayatlarının belirli dönemlerinde cinsel isteksizlik yaşayabiliyor. Tatmin edici bir ilişkinin önemli unsurları arasında yer alan sağlıklı cinsellik için arzulu olmak gerekiyor. Cinsel isteksizliğe sebep olan pek çok etken bulunuyor. Bunların farkında olmak ve çeşitli önlemler almak ise cinsel isteksizlikle baş etmenin en ideal yolu.İşte cinsel isteksizliğin 8 nedeni;"

 Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni

1. Alerji

Alerjen bir bünyeniz varsa ve sık sık alerji belirtileri olan hapşırma, burun tıkanıklığı, göz yaşarması ve yorgunluk hissediyorsanız cinsel istek konusunda da sıkıntılar yaşamanız olası. Bu tür belirtileri yaşamamak için doktorunuzdan bilgi alabilir, gerekli tedaviler sonunda kendinizi daha iyi hissederek cinsel açıdan yeniden istek duymaya başlayabilirsiniz.

Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni

2. Stres

İş hayatı, ev işleri veya çocuklar derken koşturmaca ve stres altında seks arzunuz köreliyor olabilir. Çağımızın en büyük dertlerinden biri olan stresle başa çıkmak ve başkaları ile sorumlulukları paylaşabilmek sizin daha mutlu ve rahat olmanıza yardım eder. Bu durum da seks hayatınıza olumlu yansır.

Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni

3. İletişim eksikliği

Eşle olan iletişim sorunları ve var olan çözülememiş problemler iletişim eksikliğinin cinsel hayatı olumsuz etkilemesine neden olur. Süregelen iletişimsizliğin önüne geçmek için eşinizle her şeyi konuşabilmek ve problemleri çözmeye çalışmak ilk adımdır. Samimi bir iletişim cinsel hayatınızı da renklendirecektir.

Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni
4. Alkol sorunu

Eşlerden birinin alkol sorunu olması cinsel hayatı direkt etkileyen durumlardan biri. Alkol kişilerin kendini halsiz hissetmesine ve yatakta motivasyon kaybına neden olabilir. Alkol tüketimini sınırlamak cinsel hayatın daha kaliteli yaşanmasını sağlar.

Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni

5. Kullanılan ilaçlar

Var olan çeşitli hastalıklar için kullanılan ilaçlar cinsel isteksizlik yaratabilir. Özellikle antidepresan ilaçları, hormon takviyeleri veya ağır içerikli ilaçlar sağlıklı bir seks hayatına engel olabilir. Doktorunuzla konuşarak ilaçların dozlarında ayarlamalar yapmak cinsel hayatınızı tekrar canlandırabilir.

Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni

6. Demir eksikliği

Kadınlarda demir eksikliği cinsel soğukluğun nedenlerinden biri. Demir seviyenizi kontrol ettirerek gerekirse demir ilacı takviyesi alıp isteksizlik sorununu aşabilirsiniz.

Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni
7. Menopoz dönemi

Menopoz dönemi kadınların en hassas süreçlerinden biri. Menopoz döneminde vücuttaki değişimlerden hormonlar da nasibini alıyor. Bu dönemde cinsel isteksizlik duymak anormal bir durum olmasa da eşinizle güçlü bir iletişim kurarak ve birbirinize anlayışlı yaklaşarak isteksizlik sorununun üstesinden gelebilirsiniz.

Cinsel İsteksizliğin 8 Nedeni

8. Yanlış diyetler

Size uymayan ve doktor kontrolünde yapılmayan diyetler pek çok hastalığın yanında cinsel isteksizlik de yaratabilir. Psikolojiyi olumsuz etkilemesinin yanında vücudu vitaminsiz bırakması da bu tür diyetlerden uzak durmanız gerektiğini gösterir. Uzman tavsiyesi ile yapılan sağlıklı diyetler ise hem dengeli kilo kaybı hem de daha mutlu bir cinselliğe yardımcıdır.

Kaynak: Nasıl Kolay

False