GeriMutfak Tüyoları ÜZÜM PEKMEZİ NASIL YAPILIR? Evde topraklı üzüm pekmezi tarifi, malzemeleri ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

ÜZÜM PEKMEZİ NASIL YAPILIR? Evde topraklı üzüm pekmezi tarifi, malzemeleri ve yapımı

ÜZÜM PEKMEZİ NASIL YAPILIR? Evde topraklı üzüm pekmezi tarifi, malzemeleri ve yapımı

Pekmez, özellikle kış aylarının faydalı enerji kaynaklarından biri. Mevsiminde tazecik üzümlerle hazırlanan pekmez, kışın şifa oluyor. Hazır olarak almak yerine evde de üzüm pekmezi hazırlayabilirsiniz. Peki üzüm pekmezi nasıl yapılır? İşte evde topraklı üzüm pekmezi tarifi, malzemeleri ve yapımı

Üzüm pekmezi sağlık için faydalı. İçerdiği yüksek oranda kalsiyum ve demir sayesinde günlük demir ve kalsiyum ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olur.

Ancak büyüklerin sofralardan eksik etmediği pekmezi tüketirken miktarına dikkat etmekte fayda var. Eğer siz de evde üzüm pekmezini denemek isterseniz, tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

ÜZÜM PEKMEZİ TARİFİ

MALZEMELER:

2 kilogram yeşil üzüm (Diğer renklerde üzüm de olabilir)
1 avuç temiz killi toprak

ÜZÜM PEKMEZİ NASIL YAPILIR Evde topraklı üzüm pekmezi tarifi, malzemeleri ve yapımı

ÜZÜM PEKMEZİ NASIL YAPILIR?

Üzümleri güzelce yıkayın ve bez torbaya alıp iyice ezin.

Suyunu derin bir tencereye alıp kaynatın.

Pekmez toprağını bir kaba alın ve üzerine kaynamış üzün suyunu ekleyin.

İyice karıştırıp kapağını kapatın ve 24 saat dinlendirin.

Bu sürede üzüm şırası dibe çökecektir. Dibe çöken şırayı dibine batırmadan yavaşça alın.

Ardından çıkan pekmezi iyice kaynatın.

Kaynarken üzerinde biriken köpükleri de süzgeç yardımıyla toplayın.

Koyu kıvam alınca kavanozlara alıp kapağı iyice kapatın ve ters çevirin.

Kavanozların üzerini örtüp 1 gece bekletin.

Üzüm pekmeziniz hazır!

Afiyet olsun...

False