GeriMutfak Tüyoları TEPSİ KEBABI TARİFİ: Tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

TEPSİ KEBABI TARİFİ: Tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

TEPSİ KEBABI TARİFİ: Tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Tepsi kebabı, Antakya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Sini kebabı olarak da bilinen bu nefis yemek fırında ya da ızgarada pişirilebiliyor. Ufak ufak doğranan sebzeler de ete ayrı bir tat katıyor. Dilerseniz yanında ayran da servis edebilirsiniz. Peki tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tepsi kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Tepsi kebabı, tepsiye ince bir şekilde yayılan kebap harcına eklenen domates ve biberle de tadını katlıyor. Bu mükemmel lezzeti evinizde de deneyebilirsiniz.

TEPSİ KEBABI TARİFİ

MALZEMELER:

500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 diş sarımsak
2 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su

Üzeri için:

1 adet domates
2 adet sivri biber

TEPSİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Soğanın kabukları soyun ve ince ince doğrayın.

Maydanoz ve biberleri de ince bir şekilde doğrayın.

Kıymayı bir kaseye alın. Üzerine doğradığınız soğan, biber, maydanoz ve baharatları ekleyin.

Harcınızı güzelce yoğurun.

Kebap harcını fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında yayın.

Üzerinde de ince doğranmış doamtes ve biberi dizin.

Su ve salçayı da karıştırıp sos haline getirdikten sonra etin üzerine gezdirin.

Kebabınızı fırına verip 180 derecede pişirin.

Güzelce kızardıktan sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

 

False