Geriİncili Gastronomi Rehberi Soğuk çorbalar: Sıcak günlerde serinleten tarifler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğuk çorbalar: Sıcak günlerde serinleten tarifler

Soğuk çorbalar: Sıcak günlerde serinleten tarifler

Sıcak günlerin hem lezzetli hem de besleyici kurtarıcıları sizin de favoriniz olacak. Hemen göz atın...

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için soğuk çorbalar harika bir tercihtir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu çorbalar, hafif ve ferahlatıcı bir seçenek sunar. İşte sıcak günlerde serinleten soğuk çorbalardan bazıları:

1. Gazpacho:

İspanya'nın ünlü soğuk çorbası gazpacho, domates, salatalık, biber, soğan ve sarımsak gibi sebzelerin blenderdan geçirilerek hazırlanır. Soğuk servis edilen gazpacho, zeytinyağı, ekmek kırıntıları ve taze baharatlarla lezzetlendirilir.

2. Cacık:

Türk mutfağının serinletici çorbası cacık, yoğurt, rendelenmiş salatalık, nane ve taze dereotu ile yapılır. Soğuk olarak servis edilen cacık, ana yemeklerin yanında veya tek başına ferah bir atıştırmalık olarak tüketilir.

3. Tarator:

Balkan mutfağının nefis çorbası tarator, yoğurt, doğranmış salatalık, ceviz ve sarımsak ile hazırlanır. Soğuk olarak servis edilen tarator, acı biber ve zeytinyağı ile tatlandırılır.

4. Ajoblanco:

İspanya'nın lezzetli soğuk çorbası ajoblanco, badem, ekmek, sarımsak ve üzüm sirkesi ile hazırlanır. Ferahlatıcı bir seçenek olan ajoblanco, üzüm veya karpuz dilimleriyle süslenerek servis edilir.

Soğuk çorbalar: Sıcak günlerde serinleten tarifler

5. Vichyssoise:

Fransız mutfağının ünlü soğuk çorbası Vichyssoise, pırasa, patates, soğan, krema ve tavuk suyu ile yapılır. Soğuk olarak servis edilen bu çorba, kıyılmış taze soğan veya nane yapraklarıyla süslenir.

6. Okroshka:

Rus mutfağının ferahlatıcı çorbası okroshka, kefir veya yoğurt, patates, salatalık, taze yeşillikler ve haşlanmış yumurtayla yapılır. Soğuk su veya maden suyu ile sulandırılan okroshka, farklı malzemelerle zenginleştirilebilir.

 

False