GeriMutfak Tüyoları Mevsim meyvelerini kışa taşımanın en güzel yolu... İncir pestili nasıl yapılır? İşte adım adım incir pestili tarifi, malzemeleri ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mevsim meyvelerini kışa taşımanın en güzel yolu... İncir pestili nasıl yapılır? İşte adım adım incir pestili tarifi, malzemeleri ve yapımı

Mevsim meyvelerini kışa taşımanın en güzel yolu... İncir pestili nasıl yapılır? İşte adım adım incir pestili tarifi, malzemeleri ve yapımı

Çeşitli mevsim meyveleriyle hazırlanan pestiller, meyveleri kışa taşımanın en lezzetli yollarından biri. İncir pestili de bunlardan biri.. ağustos ve eylül aylarında nefis incirlerle hazırlanan pestil hem besleyici hem de tatlı krizlerine birebir. Peki incir pestili nasıl yapılır? İşte adım adım incir pestili tarifi ve malzemeleri...

İncir pestili, şeker kullanmadan hazırlanıyor. Tercihe göre ceviz de ekleyerek besin değerini ve lezzetini artırmak mümkün. Hem sağlıklı hem de hafif bir atıştırmalık olan incir pestili çocuklar için de yararlı. Eğer denemek isterseniz, incir pestili tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

İNCİR PESTİLİ TARİFİ

MALZEMELER:

2 kilogram incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı su

İNCİR PESTİLİ NASIL YAPILIR?

İncirleri yıkayıp soymadan 3-4 parçaya bölün ve tencereye alın.

Üzerine suyu ekleyip incirler iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.

Yumuşayan incirleri el blender’ıyla ezip püre haline getirin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdını serip hazırladığınız püreyi üzerine yayın.

Dövülmüş cevizi de incirlerin üzerine serpiştirip pestilinizi güneşe koyun.

3-4 gün boyunca kuruttuğunuz pestili rulo yapıp şeritler halinde kesin.

Sıkıca kapalı bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun…

False